Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

a ja wiem czy dobrze, jak ja się na komputerach w ogóle nie znam???

rok temu jak te zdalne wprowadzali to kupiłem za 800 czy 900zł używkę, i teraz w weekend szlag go trafił, naprawa nie opłacalna mówią w serwisie

były i takie po prawie 5000zł, ale póki dzieciaki małe to nie zamierzam wydawać kasy na takie zbytki, może się okazać że przy oglądaniu bajek picie się wyleje albo co, i będzie po zawodach

taki

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-ip3-3050u-8gb-512ssd-w10.bhtml

Lenowo dobra firma.

Parę lat temu żona kupiła chrześniakowi na komunię tableta Lenovo coś koło 600 zł to chodzi do dziś a szwagierka jakiegoś bez firmowego to zaraz się rozdupczył

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To potestuj, jak dobry to może młodej by kupić nowy.

Cena dobra.

ja to praktycznie laptopa nie używam, tyle co do zgrywania zdjęć z aparatu raz w tygodniu

w sumie to nawet ie wiem jak go można przetestować, jutub to teraz na byle czym pójdzie, żeby tylko internet był dostępny

tyle że dzieciaki mają czasem jakieś zadania z informatyki, to bez komputera nic nie zrobią

a niechby te zdalne wprowadzili to bez tego to ani rusz

Przed chwilą, 6465 napisał:

O ładny. Ja też mam z PRL ale trochę inny. E pany ile on warty?

daj mu z 18zł, nie więcej

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Lenowo dobra firma.

Parę lat temu żona kupiła chrześniakowi na komunię tableta Lenovo coś koło 600 zł to chodzi do dziś a szwagierka jakiegoś bez firmowego to zaraz się rozdupczył

tak jak pisałem wyżej: nie znam się, był tani to kupiłem, jeszcze jakiś jeden był tańszy nawet, ale wg. porównania ten miał lepsze parametry to te 200 dołozyłem

14-calowe to już w ogóle poniżej 1500zł można kupić

rok temu kupiłem używanego Dell Vostro, niby jakiś biurowy, parametry lepsze jak te co nowe sprzedają (tak mi przynajmniej mówił kumpel co się zna), ale co z tego, dostał jakiegoś zwarcia na płycie głównej, naprawa 500zł, gość z serwisu mówi że nie opłaca się tego naprawiać

nie chce ktoś na części takiego???

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
bratrolnika napisał:

w sumie to nawet ie wiem jak go można przetestować, jutub to teraz na byle czym pójdzie, żeby tylko internet był dostępny

Włącz jutuba na najwyższej rozdzielczości i sprawdź czy nie zacina obrazu, jak zacina to procesor za słaby, mój na 720p nawet nie idzie oglądać 🙊😅

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Włącz jutuba na najwyższej rozdzielczości i sprawdź czy nie zacina obrazu, jak zacina to procesor za słaby, mój na 720p nawet nie idzie oglądać 🙊😅

no kurde bez przesady, w nowym to takiej bidy chyba nie będzie

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

tak jak pisałem wyżej: nie znam się, był tani to kupiłem, jeszcze jakiś jeden był tańszy nawet, ale wg. porównania ten miał lepsze parametry to te 200 dołozyłem

14-calowe to już w ogóle poniżej 1500zł można kupić

rok temu kupiłem używanego Dell Vostro, niby jakiś biurowy, parametry lepsze jak te co nowe sprzedają (tak mi przynajmniej mówił kumpel co się zna), ale co z tego, dostał jakiegoś zwarcia na płycie głównej, naprawa 500zł, gość mówi że nie opłaca się tego naprawiać

nie chce ktoś na części takiego???

Te Dell to też mi gość proponował one z ARiMR z Sochaczewa wywalali. Bo mój kumpel tam pracuje i oferował mi za 700zl. Ale to parę lat w stecz .

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

16382797395014518055809203450146.jpg

Doczytaj czy z baterią i ładowarką?

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

a czym 360 będziesz ładował 🤔 do starego traktora tylko stary prostownik innaczej prądu nie przyjmie ursus 🙊 ja do 330 mam stary ruski i tylko z nigo idzie trzydziestkę naładować 😁

masz jeszcze owsa na taki 🤔

Mam oszczędnosci, owsa to na internet tylko.

Opublikowano

Abys sie nie zdziwił 🤭🙊 Na i3 albo i5 +wyższe to bez problemu 👀

nie ogarniam co ty do mnie piszesz

Akumulator samochodowy na plecy i można kręcić 🤭🤭

przypomniało mi się jak teścio do Cc700 podpiął sobie kablami akumulator 225Ah, to jak przekręcił stacyjkę to myślałem że ten silnik mu wyleci, albo się rozleci, normalnie silnik który jest montowany na płasko to do pionu stanął

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

nie ogarniam co ty do mnie piszesz

O procesorze mówię 👀

11 minut temu, slawek74 napisał:

140ah starczy czy 180 trzeba 🤔🤪

Zależy jak długo ma robić bziu bziu 🙊

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, slawek74 napisał:

a czym 360 będziesz ładował 🤔 do starego traktora tylko stary prostownik innaczej prądu nie przyjmie ursus 🙊 ja do 330 mam stary ruski i tylko z nigo idzie trzydziestkę naładować 😁

masz jeszcze owsa na taki 🤔

Z rozruchem chce 😛

35 minut temu, 6465 napisał:

@radekz200 patrzaj ceniony elektryk mówi że 18zł. Że święta blisko to dam ci dwie dychy. Machniom?🤔

On głodny i jedno 0 zjadł 😛 za 100 oddam 

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
37 minut temu, 6465 napisał:

Te Dell to też mi gość proponował one z ARiMR z Sochaczewa wywalali. Bo mój kumpel tam pracuje i oferował mi za 700zl. Ale to parę lat w stecz .

Doczytaj czy z baterią i ładowarką?

1638282115504546063907332881389.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v