Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Ja garnituru nie mam nawet, taki bogaty 👀😂😂😂

to jak Ty studniówkę obchodziles? najwiekszy rolas z tamtej strony Augustówa 🤔

Opublikowano
56 minut temu, szymon09875 napisał:

Sąsiadowi jeszcze z6ha zostało Anna kopie

To co robił do tej pory? U nas kopią ale jakieś resztki od granic albo parę redlin gdzie ale nie hektary. 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kiedyś pamiętam udało się wujowi pustaki całe po 2zl kupić a takie pękniete za darmo zabieraliśmy. Jak było brak połówek to na krajzegę 😂

Garaż 5 lat temu budowałem.  Wyliczyłem sobie pustaki.

Przyszły majstry i co trochę jeb , a to połówkę a to 1/3 czy ćwiartkę w kąt.

Pytam czego tego nie wykorzystujecie. A bo tu się wyłupał, tu jest pióro, a powinien być wpust...A po za tym jak w W-awie robią to od razu wszystko w kontener.

No aż mną rzuciło. Wytłumaczyłem co i jak. No i dało się. Z budynku 24x12m zostało 1,5 palety odpadów, które skrzętnie przechowuję

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

to jak Ty studniówkę obchodziles? najwiekszy rolas z tamtej strony Augustówa 🤔

W pożyczonym, nie będę na jednej raz garnituru kupować jak jeszcze rosłem 😂😂😂😂 Teraz trzeba pomyśleć bo już do góry nie rosnę 🙊 Ja najmniejszy w tych regionach 🙈

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

O, na super Polsat odcinek "nasz nowy dom" z moją koleżanką z klasy. Ta matka dziewczynek.

Hm ja w tunelu nie mam telewizora tylko krzaki i kołki do wyrwania więc nie oglądam a poza tym telewizor u mnie zajęty przez Miłosza 😉

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Garaż 5 lat temu budowałem.  Wyliczyłem sobie pustaki.

Przyszły majstry i co trochę jeb , a to połówkę a to 1/3 czy ćwiartkę w kont.

Pytam czego tego nie wykorzystujecie. A bo tu się wyłupał, tu jest pióro, a powinien być wpust...A po za tym jak w W-awie robią to od razu wszystko w kontener.

No aż mną rzuciło. Wytłumaczyłem co i jak. No i dało się. Z budynku 24x12m zostało 1,5 palety odpadów, które skrzętnie przechowuję

To nawet moje ukraince tak nie robią, z całej obory może odpadu z 10kawalkow zostało albo i nie. Zmienialiśmy całe centralne w drugiej chałupie to zostało ścinków rurki sztuk 2. Jeden z 30cm, a drugi z 70cm. Elektrykę kładłem u siebie czy u sąsiadów to tak policzone było że u mnie zostało z metr, a u sąsiada zabrakło z 1.30 😂 trzeba mieć takie podejście jak by robiło się u siebie to i kawałów nie ma, pustaków nie zostaje pociętych. Jeden z ukraincow kiedyś jak jeszcze dziadek firmę prowadził jaki numer z cegła odstawił. Przyczepa połówek cegły tej bialej z pasymia była do wymurowania. Gość mu nie pod pasował to całą noc tłukł ta cegłę żeby połówki były, a na drugi sdzien im wódkę nosił żeby chcieli to wymurowax 😂

7 minut temu, kris91 napisał:

W pożyczonym, nie będę na jednej raz garnituru kupować jak jeszcze rosłem 😂😂😂😂 Teraz trzeba pomyśleć bo już do góry nie rosnę 🙊 Ja najmniejszy w tych regionach 🙈

Teraz to już podumaj o takim żeby na wieczność był 🙊

Opublikowano
7 minut temu, artek27 napisał:

Ja też zaraz idę wypuścić na spacer niech du.. y trochę przewietrza.

To nie idziesz z nimi na spacer? Ja to jak przewodnik wycieczki idę 🙊

7 minut temu, kris91 napisał:

Toć sie wie, ma byc do tańca i różańca 👀🙊

I na ostatnią drogę 🙏

7 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale to ty sam robisz wypas na tym małym skwerku u sąsiadki🤣😂🤣😂

Koniowju wody pić daje? 🤔

Opublikowano
5 minut temu, kris91 napisał:

Garnitur do urny nie potrzebny 👀😸

W lodówce będziesz czekał na spopielenie to Ci zimno będzie, a jak kto drzwi nie zamknie to i w przeciągu. Brak ci się po śmierci jeszcze przeziębić? 

A i na ceremonii jak usłyszysz ze Twoja ziemię Somsiad złodziej chce dzierżawić to i poderwać się z trumny nie wstyd nagolasa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v