Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To ten most między rondem a zjazdem na lublin?

Jak tak to już nie było

Był tylko radiowóz na tej krzyżówce.

Tak,ten dokładnie. Ale mozliwe ze akurat przejechali na trase wisznice wlodawa bo akurat oglądałem z tamtąd relację.

2 godziny temu, pafnucy napisał:

takie pytanie ważne mam.

świętujeta jutro???

Ja dzisiaj juz zacząłem(taka wigilia przed jutrem) @Ursus932 świętujesz? Trzeba wkoncu sasiadów odwiedzić co dawno sie nie widzieliśmy,a pozniej to do następnego znajomego podjechać. Oj bedzie ciężki piatek😀

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
45 minut temu, kris91 napisał:

Na blachę dajesz łatę co pół metra, a na papę pełne deskowanie także na jedno wychodzi, chyba ze deski swoje 👀🤔

Stary dach , papa idzie na pape , wiadomo na nowym tylko blacha 

43 minuty temu, pafnucy napisał:

papa jest nic nie warta.

ile polezy? dziś odrobinę blachy zamawiałem. kolor,   niski profil. czterdzieści pare złotych.

Nie wiem , zobaczymy , firmy chwalą się że nawet 50 lat 

29 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tak,ten dokładnie. Ale mozliwe ze akurat przejechali na trase wisznice wlodawa bo akurat oglądałem z tamtąd relację.

Ja dzisiaj juz zacząłem(taka wigilia przed jutrem) @Ursus932 świętujesz? Trzeba wkoncu sasiadów odwiedzić co dawno sie nie widzieliśmy,a pozniej to do następnego znajomego podjechać. Oj bedzie ciężki piatek😀

Od teraz do rana będe świętować 😊

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie bardzo 

Parę lat do tyłu pamiętam że 11 listopada okna w oborze nowe wystawialiśmy

Tylko pytanie teraz czy ta tv to Rolnicy Podlasie, rolnik szuka żony, czy może sprawa dla reportera

Z tym co żonę szuka czy znalazł 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Stary dach , papa idzie na pape , wiadomo na nowym tylko blacha 

Nie wiem , zobaczymy , firmy chwalą się że nawet 50 lat 

Chwalenie a rzeczywistość to dwie inne rzeczy.

Każdy tak mówi jak chce coś sprzedać

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Pewno bym robił ale na obiad prosienie było bo syna chrześniak rok kończy i podobno wódeczkę będę pił z jednym rolnikiem z tv

Z Krzysiem i Bogusią bedziesz pił?🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Wędrowycz85 napisał:

a któren to ?

a nie wiem czy jeszcze jest

dwa razy zakładał temat ze zrzutką na jego wymarzony kombajn, ale chyba u moderatorów zrozumienia nie znalazł.

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

czego zdjęcie. to obowiązkowe jest?

No swoje zdjęcie, że w domu przebywasz. Selfi czy jak to się nazywa. Ręki sobie nie dam uciąć ale to obowiązuje chyba wszystkich, którzy mają telefony "nieknefelkowe".

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

czego zdjęcie. to obowiązkowe jest?

No swoje zdjęcie, że w domu przebywasz. Selfi czy jak to się nazywa. Ręki sobie nie dam uciąć ale to obowiązuje chyba wszystkich, którzy mają telefony "nieknefelkowe".

dzięki. to trochę baz sensu (zresztą jak cała ta kwarantanna) bo można przecież narobić zdjęć na zaś 🤦🏻‍♂️

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Chwalenie a rzeczywistość to dwie inne rzeczy.

Każdy tak mówi jak chce coś sprzedać

Ale ja nie brałem tego pod uwagę , mam własne doświadczenia kilkunastoletnie z papą termozgrzewalną i nic się nie dzieje , to liczę że poleży 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A był któryś z was na tym marszu że takie głupoty pieprzycie  ?? Od razu mówię sam też nie byle ale mam osobe w bliskiej  rodzinie co jeździ często i nie potwierdza waszych rewelacji 

18  zł brutto m2 5,2 grubość , giętkość  -25 

Śwagier 🤦‍♂️

Co do papy. W cenie Twojej papy ogarnąłem blachę trapez 😉

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurla mróz, aleee się dzisiaj urobiłem... 

że tak miałeś czas....

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Jakby co to wróciłem 😛

a dzie cię nie byłeś?

12 minut temu, szymon09875 napisał:

No mam nadzieję że conajmniej +20 do wjazdu na pryzmę będzie jak kogut na dachu będzie się kręcił :o chcialem dwa zakładać ale bym jeszcze dyszel wyrwał :o

IMG_20211110_213618.jpg

gul mi skoczył....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v