Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Czym🤔

Na etacie psychicznie bo z niektórymi klientami to są takie cyrki że książkę by można było napisać... A u siebie poduszki od kabiny wymieniałem i oczywiście śruby się ciągnęły o.O

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Trochę to nie pocieszające, ale jak sprawdzają tylko czy rośnie to co zadeklarowane to niech sprawdzają 

Znajomy trochę inaczej wykombinowal. Zeby mlodego rolnika dostac to zadeklarował dynie łupinową bo mu duzy wzrost robi a sieje bezlupinową bo kasa ze sprzedazy wieksza. Dynia na polu rosnie?rosnie. Chyba ze kontrol bedzie mial w sezonie zbiorów i bedą te dynie sprawdzać w środku jaka pestka.

Opublikowano
22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Na etacie psychicznie bo z niektórymi klientami to są takie cyrki że książkę by można było napisać... A u siebie poduszki od kabiny wymieniałem i oczywiście śruby się ciągnęły o.O

Śruby to norma

Opublikowano

Dziś  [wczoraj] rozbierałem samozbierkę mengelkę z 85 ,to żadnej śruby nie ukręciłem ,tak pięknie się odkręcały ,i nakrętki samozabezpieczające ,zajmę się podbieraczem ,to zobaczymy 😉 ,na razie minus 2 ,nie wiem czy się kłaść ,ot spanie nie idzie 😐 ,jakby jakie piwko ,,przgarnął'' ,to by pomogło ,tylko magiczne syknięcie cholera ,słychać na dwieście metry ,sąsiedzkie psy podnosi ,a żonkę z najmocniejszego snu poderwie .W zastępstwie chyba się obliżę😐

• Haha 3
Opublikowano

Dzień dobry.

Wstawać śpiochy. Kto rano wstaje temu Pan Bòg daje.

Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał:

Albo chodzi niewyspany 

Dzień dobry wszystkim bez względu na region 

Dzień dobry , kłaniam się w pas 🙋

Krowy wydojone a teraz pora odwiedzić kibelek 🙃

Opublikowano

Witam wszystkich zdrowych psychicznie.

- 4 o szóstej rano było.

Opublikowano

-2 i siwo. Idzie ku epizodowi zimowemu.

@pafnucy

Poprawnie skonstuowane zdanie? Jakoś tak źle się czyta🤔

Rysieeek! Tvp z Wisznic nadaje.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To nie wisnice, to pomyłka, u nas nie ma granicy

Kuźnica.

Wczoraj też tak było

Bramę Rysiu otwierasz w dzień ? Czy zamknieta by zaden imigrant nie wszedł na podworko ? 

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kuźnica.

Wczoraj też tak było

Skąd wiesz? Może ruskie już podeszły?? 

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Otwarta, narazie nie łażą, spokój jest.

Ryzykant... 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kuźnica.

Wczoraj też tak było

Z Wisznic reporter nadawał. Jakaś lokalna droga i mały mostek.

Musiał się bać i temu zdala od granicy

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Jak tam, Kazik, liznąłeś żonce?

Się ,chłopie ,się napisałem , 😱tu ,,liznąć '' łatwiej ,szybciej ,pewniej i po cichu 🙆‍♀️😉 ,a  tam , wiadomo czy się dobudzisz🤷‍♀️😉 , 

Opublikowano

ale mrozisko. -3 na termometrze przy oknie. wodę w wiaderku lekko ścięło.

Opublikowano
kizak napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

Jak tam, Kazik, liznąłeś żonce?

Się ,chłopie ,się napisałem , 😱tu ,,liznąć '' łatwiej ,szybciej ,pewniej i po cichu 🙆‍♀️😉 ,a  tam , wiadomo czy się dobudzisz🤷‍♀️😉 , 

Na śpiocha 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Bananek napisał:

Na śpiocha 😉

Ty Kazia nie podpuszczaj bo  coś o zajadach wczoraj pisałeś 😉😁 ale cię wyczułem 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v