Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

masa ludzi jeszcze robi, kisi. taka legenda... jak z tą tasiemką czerwoną na maszynach.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Potrzebuję kręglarza bo w krzyżu jebło.  Boli aż czasem dech zapiera. Żem se kurła dźwignęła dwukółkę 😪

o ,, pawulon '' by się przydał    ja miałem dwa razu cuś takiego za pierwszym razem to  w osrodku zdrowia podali lek co rozluznia miesnie i pomogło a za drugim potrzebny był kreglarz , żębyś Był bliżęj to jest dobra babka albo była bo byłem z 5 lat temu , a już była starsza 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Przykrywasz czymś rsm? 

Ja myślałem żeby go słoma i plandeka przykryć żeby nie przemarzł i się wiosną nie męczyć

Rsm 32 schowałem pod dach i na 1000l jeszcze 50l wody dodałem to trochę obniżę temperaturę krzepnięcia.

A rsm 26s będzie stał na zewnątrz. On chyba przy -17 krzepnie.

U ciebie ciepłej to może to pomoże. U mnie i tak by skrystalizował.

Jak masz miejsce w mauzerze to dolej wody.

znajdź w necie tabelę rozcieńczeń do 30 i 28, żeby na parę nie lać

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

co jest nie tak z tymi ludźmi???

na olx mam ogłoszenie, na zdjęcia przypadkiem załapał się pies, gość pisze do mnie ni z gruszki ni z pietruszki że prawie takiego samego psa kiedyś miał

ok, ale co mnie to obchodzi??? jprdl

Może chciał z Tobą sobie popisać 😊

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ale się spało, kurła 3.5 godz 

Fajna ta jesień, robota nie goni.

kutfa. a mie dzień za krótki dziś...

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Ja nawet nie podjąłem komentowania wówczas bo nie było warto.

Panowie, jest ktoś kto dobrze gra w kręgle?

Potrzebuję kręglarza bo w krzyżu jebło.  Boli aż czasem dech zapiera. Żem se kurła dźwignęła dwukółkę 😪

Sex w odpowiedniej pozycji   wieczorem i wszystko wróci do normy 😛

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Mam lekarstwo 

Jeśli o widłach myślisz I gimnastyce to nie da rady. Chyba że pała zomowca😁

2 minuty temu, jarecki napisał:

o ,, pawulon '' by się przydał    ja miałem dwa razu cuś takiego za pierwszym razem to  w osrodku zdrowia podali lek co rozluznia miesnie i pomogło a za drugim potrzebny był kreglarz , żębyś Był bliżęj to jest dobra babka albo była bo byłem z 5 lat temu , a już była starsza 

Muszę rezonans zrobić , bo cały kręgosłup rozjebany. Od roku nieprzespałem dobrze nocy .

Zmieniłem materac, teraz fotel, kanapę  i uj. Co raz gorzej

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Sex w odpowiedniej pozycji   wieczorem i wszystko wróci do normy 😛

Spróbuję, choć ucisk na rdzeń może spłatać figla🤔😜

Opublikowano

już deko nadrobiłem.

to nie Cebul takie dziwne wiadomości.

o ile On w ogóle istnieje, a nie ktoś z nudów ktoś taką postać tu stworzył. bo aż prawie nie możliwe by ktoś był tak... dziwny...

Opublikowano (edytowane)

będzie.

a taką zwykłą myjkę, to trzeba jakoś opróżniać z wody?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Spróbuję, choć ucisk na rdzeń może spłatać figla🤔😜

Na pieska spróbuj 🤗

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

będzie.

W pompie woda zostaje. Ja znoszę ją do ogrzewanego pomieszczenia i z bani. Nie wiem czy ma spust.

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Qurła żywcem mróz się pcha ale od zachodu idą czarne chmury to może nie będzie

Też je widzę a mam daleko do ciebie,raczej pogodna noc będzie. Na polu jestem i termometr 1+ pokazuje. 

Opublikowano

ja też zawsze do ciepłego zanosiłem, ale zeby wodę spuścić to każą włączyć myjkę bez zasilania w wodę aż przestanie lecieć z węża woda , tak podaje instrukcja.

aktualnie trochę chmur i +1, w dzień max 2 stopnie było , jak się rozchmurzy to będzie spory przymrozek, jak nie to może tragedii nie będzie

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Jeśli o widłach myślisz I gimnastyce to nie da rady. Chyba że pała zomowca😁

Muszę rezonans zrobić , bo cały kręgosłup rozjebany. Od roku nieprzespałem dobrze nocy .

Zmieniłem materac, teraz fotel, kanapę  i uj. Co raz gorzej

dzwigasz na barkach całą kapitalistyczna gospodarkę i jeszcze się dziwisz? i pieniądze po równo w każdą kieszeń kładź albo na konto internetowe 😉

Opublikowano
17 minut temu, pafnucy napisał:

będzie.

Jak mrozy to zabieram do piwnicy

Opublikowano

kuwa człowiek cały dzień robotą się zająć musiał, a tu trylogię napisali za ten czas. jakieś streszczenie?

Opublikowano
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Też je widzę a mam daleko do ciebie,raczej pogodna noc będzie. Na polu jestem i termometr 1+ pokazuje. 

To chyba inne chmury bo u mnie jak weszłam do domu to termometr pokazywał 1.8 na plusie a po  30minutach jest już 3.5 na plusie się ma się na lato😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v