Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masa ludzi jeszcze robi, kisi. taka legenda... jak z tą tasiemką czerwoną na maszynach.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Potrzebuję kręglarza bo w krzyżu jebło.  Boli aż czasem dech zapiera. Żem se kurła dźwignęła dwukółkę 😪

o ,, pawulon '' by się przydał    ja miałem dwa razu cuś takiego za pierwszym razem to  w osrodku zdrowia podali lek co rozluznia miesnie i pomogło a za drugim potrzebny był kreglarz , żębyś Był bliżęj to jest dobra babka albo była bo byłem z 5 lat temu , a już była starsza 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Przykrywasz czymś rsm? 

Ja myślałem żeby go słoma i plandeka przykryć żeby nie przemarzł i się wiosną nie męczyć

Rsm 32 schowałem pod dach i na 1000l jeszcze 50l wody dodałem to trochę obniżę temperaturę krzepnięcia.

A rsm 26s będzie stał na zewnątrz. On chyba przy -17 krzepnie.

U ciebie ciepłej to może to pomoże. U mnie i tak by skrystalizował.

Jak masz miejsce w mauzerze to dolej wody.

znajdź w necie tabelę rozcieńczeń do 30 i 28, żeby na parę nie lać

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

co jest nie tak z tymi ludźmi???

na olx mam ogłoszenie, na zdjęcia przypadkiem załapał się pies, gość pisze do mnie ni z gruszki ni z pietruszki że prawie takiego samego psa kiedyś miał

ok, ale co mnie to obchodzi??? jprdl

Może chciał z Tobą sobie popisać 😊

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ale się spało, kurła 3.5 godz 

Fajna ta jesień, robota nie goni.

kutfa. a mie dzień za krótki dziś...

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Ja nawet nie podjąłem komentowania wówczas bo nie było warto.

Panowie, jest ktoś kto dobrze gra w kręgle?

Potrzebuję kręglarza bo w krzyżu jebło.  Boli aż czasem dech zapiera. Żem se kurła dźwignęła dwukółkę 😪

Sex w odpowiedniej pozycji   wieczorem i wszystko wróci do normy 😛

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Mam lekarstwo 

Jeśli o widłach myślisz I gimnastyce to nie da rady. Chyba że pała zomowca😁

2 minuty temu, jarecki napisał:

o ,, pawulon '' by się przydał    ja miałem dwa razu cuś takiego za pierwszym razem to  w osrodku zdrowia podali lek co rozluznia miesnie i pomogło a za drugim potrzebny był kreglarz , żębyś Był bliżęj to jest dobra babka albo była bo byłem z 5 lat temu , a już była starsza 

Muszę rezonans zrobić , bo cały kręgosłup rozjebany. Od roku nieprzespałem dobrze nocy .

Zmieniłem materac, teraz fotel, kanapę  i uj. Co raz gorzej

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Sex w odpowiedniej pozycji   wieczorem i wszystko wróci do normy 😛

Spróbuję, choć ucisk na rdzeń może spłatać figla🤔😜

Opublikowano

już deko nadrobiłem.

to nie Cebul takie dziwne wiadomości.

o ile On w ogóle istnieje, a nie ktoś z nudów ktoś taką postać tu stworzył. bo aż prawie nie możliwe by ktoś był tak... dziwny...

Opublikowano (edytowane)

będzie.

a taką zwykłą myjkę, to trzeba jakoś opróżniać z wody?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Spróbuję, choć ucisk na rdzeń może spłatać figla🤔😜

Na pieska spróbuj 🤗

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

będzie.

W pompie woda zostaje. Ja znoszę ją do ogrzewanego pomieszczenia i z bani. Nie wiem czy ma spust.

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Qurła żywcem mróz się pcha ale od zachodu idą czarne chmury to może nie będzie

Też je widzę a mam daleko do ciebie,raczej pogodna noc będzie. Na polu jestem i termometr 1+ pokazuje. 

Opublikowano

ja też zawsze do ciepłego zanosiłem, ale zeby wodę spuścić to każą włączyć myjkę bez zasilania w wodę aż przestanie lecieć z węża woda , tak podaje instrukcja.

aktualnie trochę chmur i +1, w dzień max 2 stopnie było , jak się rozchmurzy to będzie spory przymrozek, jak nie to może tragedii nie będzie

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Jeśli o widłach myślisz I gimnastyce to nie da rady. Chyba że pała zomowca😁

Muszę rezonans zrobić , bo cały kręgosłup rozjebany. Od roku nieprzespałem dobrze nocy .

Zmieniłem materac, teraz fotel, kanapę  i uj. Co raz gorzej

dzwigasz na barkach całą kapitalistyczna gospodarkę i jeszcze się dziwisz? i pieniądze po równo w każdą kieszeń kładź albo na konto internetowe 😉

Opublikowano
17 minut temu, pafnucy napisał:

będzie.

Jak mrozy to zabieram do piwnicy

Opublikowano

kuwa człowiek cały dzień robotą się zająć musiał, a tu trylogię napisali za ten czas. jakieś streszczenie?

Opublikowano
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Też je widzę a mam daleko do ciebie,raczej pogodna noc będzie. Na polu jestem i termometr 1+ pokazuje. 

To chyba inne chmury bo u mnie jak weszłam do domu to termometr pokazywał 1.8 na plusie a po  30minutach jest już 3.5 na plusie się ma się na lato😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v