Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał:

A gdzie to to jest 🧐🤔😁

200

To na olx a

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

To dla beki ale tacy się na serio trafiają że pół historii życia przez telefon opowie :D

wczoraj wieczorem miałem z przyjemność z takim radomiakiem rozmawiać

Przed chwilą, Uziu92 napisał:

jeden samochód sprzedany, trzeba zacząć poszukiwania kolejnego... się zejdzie

to i dla mnie motoru poszukaj przy okazji😁

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

To na olx a

Najbardziej mnie wkurzają te wszystkie znaFFce jak przyjadą i pier**la ostatnio jednemu kazałem zdejmować z przyczepki bo załadowane a on że muszę mu jeszcze 100 opuścić a ja na to teraz Zdejmuj i zanos do kojcy bo u mnie na sznurku się cielaka nie prowadza

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Uziu92 napisał:

To też dwa lata będziesz szukał jak niektórzy traktora 🤔

Pasat pojechał do nowego właściciela? 

Marek, te byczki to odkupię od Ciebie prędzej niż Marcin, tak za półtora roku 😂

Opublikowano
Karol6130 napisał:

10 minut temu, Uziu92 napisał:

To też dwa lata będziesz szukał jak niektórzy traktora 🤔

Pasat pojechał do nowego właściciela? 

Marek, te byczki to odkupię od Ciebie prędzej niż Marcin, tak za półtora roku 😂

może tak źle nie będzie, passat został, takiego samochodu się nie pozbywa 😄 gwiazdę sprzedałem ⭐😄

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Najbardziej mnie wkurzają te wszystkie znaFFce jak przyjadą i pier**la ostatnio jednemu kazałem zdejmować z przyczepki bo załadowane a on że muszę mu jeszcze 100 opuścić a ja na to teraz Zdejmuj i zanos do kojcy bo u mnie na sznurku się cielaka nie prowadza

Spokojnie , ja kupuje długo ale nie targuje się tak 😊

Opublikowano

teraz paliwo drogie, nie chce się daleko jeździć oglądać, zajedziesz kawał i szrot.

dla mnie to ostatnie chwile żeby coś kupić, zaraz będzie zimno i motorem się nawet nie przejadę

a kupić bez przejazdu...

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Narobilo się jakiś dobrotliwych organizacji działaczy aktywistów i wszyscy oni chcą pomagać. Szkoda  że nie za swoje pieniądze tylko państwowe czyli nasze. Niedaleko Lubeki ze trzy lata temu rodzina przygarnęła jednego takiego imigrant. Po miesiącu zgwałcił i zabił im córkę 16 letnią a rodziców związał i torturowal żeby oddali wszystko co mają kosztownego. Ja nie wiem co to bydło jeszcze musi zrobić żeby ludzie się obudzili i zobaczyli co to za materiał idzie. 

Może aktywistki piczki swierzbia 

Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

Nie raz to i o 10 czy 20 zł się kłócą 🤦‍♂️ 

11 minut temu, szymon09875 napisał:

@gregor1284 a moze dla niego skuter w dieslu ?? Bez przeglądu ale silnik 1.3 🤣🤣🤣

Pod korek zalaaaany oleeejem rzeepaaakoooowym 🙊 nie wiem o co chodzi 😂

• Haha 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja 2 razy w życiu jeździłem motocyklem i raz mialem wywrotkę, od tamtej pory powiedziałem że nie siadam 😄

Bardzo mądra decyzja👍

jakoś mnie nie ciągnie, choć latem by pojedzil sobie.

tytanowyJanusz napisał:

Uziu92 napisał:

passat został, takiego samochodu się nie pozbywa 😄 gwiazdę sprzedałem ⭐😄

sprzedałeś ten kibel 😄😜 rozglądasz się teraz za czymś w zamian?

auto dobre ale spalanie średnio, do dojazdów na gospodarstwo nieciekawie, tym bardziej że 6 km przez miasto na zimnym motorze, zima nawet na wieś się zajechało to się nie rozgrzał dobrze, to ciezko było poniżej 10 litrów zejść, pasek pali 5-6 w tym samym cyklu.

bratrolnika napisał:

ja 2 razy w życiu jeździłem motocyklem i raz mialem wywrotkę, od tamtej pory powiedziałem że nie siadam 😄

a o, co kto lubi

a no pewnie.

• Like 1
Opublikowano

Rysiek,policja z wisznic juz odjechała. Kto będzie teraz nas pilnował? Tydzien pobyli jakos i dalej w trasę.

5 minut temu, Uziu92 napisał:

auto dobre ale spalanie średnio, do dojazdów na gospodarstwo nieciekawie, tym bardziej że 6 km przez miasto na zimnym motorze, zima nawet na wieś się zajechało to się nie rozgrzał dobrze, to ciezko było poniżej 10 litrów zejść, pasek pali 5-6 w tym samym cyklu.

Jak przyprowadzilem tourana to kazdy już na passata ze do żyda pójdzie? A ja mowie ze ma dozywocie. Takich samochodow siennie sprzedaje,spalanie niskie. Dawno w sumie nim jeździłem bo ponad tydzień stoi. Trzeba go przegonić i olej wymienić,kola zimowe założyć.

No właśnie,moze wiecie do tourana na zimę 15 czy 16 felgi? 

W 2015 roku sprzedaliśmy mz tropica dla chlopaka ktory wzial go na dawcę i ma lux motocykl, pasjonat.

Opublikowano
47 minut temu, Uziu92 napisał:

może tak źle nie będzie, passat został, takiego samochodu się nie pozbywa 😄 gwiazdę sprzedałem 😄

No z przodu gwiazda hoj nie jazda 

Opublikowano

Kurła jakie zajady mi się porobiły. 😱 Dziś trzeba by się wziąć za jakąś robotę. Może hamulcY w łoplu ogarnąć żeby uchodźcy bezpiecznie dotarli do celu jakby Zafirę ukradli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v