Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No dobra, dołożyłem towaru.

Też spodziewałem się większego rozrzutnika, ale sprawa wygląda tak że miałem nadwyżkę ziemniaków i dyni.

Wyjścia były 3.

1. zawieść to gościowi 25km i powiększyć jego i tak już duży wieloletni dług wobec mnie.

2. wywieźć do lasu

3. znajomemu z rodzinnej miejscowości, obecnie sąsiadowi, z którym zawsze dobrze żyliśmy, zaproponować wymianę towaru z jego transportem do mnie 15km.

No więc wybór prosty i w sumie bardzo korzystny.

Mam kłopot z głowy i towar na polu👍

20211106_142052.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

1. zawieść to gościowi 25km i powiększyć jego i tak już duży wieloletni dług wobec mnie. 2. wywieźć do lasu

Można te dwa punkty połączyć to może dług by zniknął. 😉 Wraz z dłużnikiem.

Co wam powiem to wam powiem, ale ta gorczyca nadal rośnie. Już mojego łysego łba w niej nie widać. Gryka w tej mieszance już dawno wymarzła lub ją zagłuszyło, a ta dzielnie pnie się w górę. 

IMG_20211106_150449.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, Bananek napisał:

Można te dwa punkty połączyć to może dług by zniknął. 😉 Wraz z dłużnikiem.

Co wam powiem to wam powiem, ale ta gorczyca nadal rośnie. Już mojego łysego łba w niej nie widać. Gryka w tej mieszance już dawno wymarzła lub ją zagłuszyło, a ta dzielnie pnie się w górę. 

IMG_20211106_150449.jpg

A obsiać ten ugor gorczycą 🤔 ale weź wtedy czapkę taka znajdź żeby i łeb i gorczyca się zmieściła 🙊

• Haha 1
Opublikowano

też jak dożyję to będzie poplonow dużo za rok .trzeba trochę wydoic unię jak się da i nie będzie kopać 😉

Opublikowano

Jeszcze mi się Ukrainiec najebał 🤦‍♂️ coś mu te ładowanie nie szło, teraz wiem czemu. k**wa i z pijakami 

Przed chwilą, HF86 napisał:

też jak dożyję to będzie poplonow dużo za rok .trzeba trochę wydoic unię jak się da i nie będzie kopać 😉

No doić doić, bo niedługo zapuści 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v