Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Młody chłopak u nas wyprzedzał w miejscu z kiepską widocznością.

Prędkości nie było, z naprzeciwka wyskoczyło auto więc uciekł na pobocze i położył motor. Wszystko było by w porządku gdyby nie znak. Pechowo sunąć się po poboczubrzuchem przywalił w słupek znaku i zawinął się na nim.

Karetka przyjechała, ten wstał rozmawiał. Wsiadł do karetki i już nie wysiadł. Krwotok wewnętrzny

I ten młody 30 lat, tylko w tym przypadku już nie był jak go ratować

Opublikowano

nie ważone a na oko to nie będę strzelał ale towaru oporowo sprzedałem 2 tony to mało co ubyło z garażu a jeszcze piwnica pełna 

Opublikowano
11 minut temu, szczypka napisał:

w końcu marchew wykopana narosło tego w tym roku  niektóre aż do przesady 

20211105_130946[1].jpg

20211105_153651[1].jpg

Chyba problem z nicieniami na polu.

Obok mojego pola gość miał marczew. Jedna w drugą około 35cm i średnica 8-10. A gładkie i równe aż miło patrzeć. Myślę że 100t  z ha mógł przerzucić.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Nie, ten co na motorze. Uważać motorzysty na siebie. 

Dementujac plotki - prędkości nie było, nieszczęśliwie upadł i spadł z nasypu...

W Sulbinach ?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Obok mojego pola gość miał marczew. Jedna w drugą około 35cm i średnica 8-10. A gładkie i równe aż miło patrzeć. Myślę że 100t  z ha mógł przerzucić.

ta na zdjęciu to flacoro ostatni raz ją siałem same karakany  reszta odmian ok ładne ale myszy trochę ponadgryzały 

a o nicieniach poczytam 

Opublikowano

Flakoro to marchew gigant.

Z tego co pamiętam to to rosła jak klin. U góry nawet i 12cm średnicy, na końcu jak ołówek.

Odrosty to często skutek żerowania nicieni.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Agrest napisał:

Matula też w jednym roku taką  miała

2016-08-23 20.14.44.jpg

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Kurła mechanik źle założył młodemu pokrywę na filtr kabinowy w Leonie i kurla wiadro wody w środku auta 

taaa i nazywasz takiego mechanikiem....

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Kurła mechanik źle założył młodemu pokrywę na filtr kabinowy w Leonie i kurla wiadro wody w środku auta 

Lepiej wiadro wody niż pół litra mleka ,uwierz mi , 😐.  Woda odparuje ,a mleko wtedy zaczyna  ,,działać''

Opublikowano

Teraz przy tych cenach to już glifosatem nie ma co się interesować. Ceny zaczynają się od 500zł za 20l zamiennika.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

@danielursus3p

Słyszałeś że glifosat w Stoczku prawie nie dostępny, Jacek jeszcze ma. 

Straszy żeby na kukurydzę brać bo może być drożej niż drogo 

O kurna. Będę rano w biedronce to zajadę pogadać do niego. 

Kukurydzy mam chęć z 10 ha zasiac w przyszłym sezonie. Obadam sprawę i popytam po innych sklepach. 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Teraz przy tych cenach to już glifosatem nie ma co się interesować. Ceny zaczynają się od 500zł za 20l zamiennika.

We wrześniu za roundup flex płaciłem 230 zł za 5l jak dobrze pamiętam. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Wczoraj dałem 150 zł za 5l

Najlepiej będzie zasiać trawy i po kłopocie 😂

Mam pole koło "łąki" cały czas wchodzi od miedzy na 1-2m

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

taaa i nazywasz takiego mechanikiem....

Od 25 lat pierwszy minus poprostu uszczelka się podwinęła 

Nazywam go mechanikiem bo wiedzę i praktykę ma potężną a to mógł robić pracownik

5 minut temu, kizak napisał:

Lepiej wiadro wody niż pół litra mleka ,uwierz mi , 😐.  Woda odparuje ,a mleko wtedy zaczyna  ,,działać''

Odparuje tylko trochę rozbierania i trzeba suszyć 

Opublikowano

Tu trzeba suszyć i to prędko ,bo będzie zaduch ,a mleko trza wszystko rozwalac wraz z fotelami ...... ,i tapicerę wyjmowac i prać , a mechanicy widząc i wiedząc ile to roboty ,każą po prostu ze szrotowca tapicerkę zamienić ,bo to wyprać to gdzie w betoniarce ,i suszyć tygodniami .

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Jaką odmianę byś polecił

może nie idealne ale smaczne koral, elegance, flakkese 2

Opublikowano
2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

A oglądałeś "głupi i głupszy" jak motorynką jechali ?

Młody weź się nie wydaj ze taką kinomatografia się zachwycasz 

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Naucz go porządku! Po ojcowsku. 

Stał zbrojeniowa na składach u was po ile? 

Że ja mam go ustawić, dej spokój jak bym go klapnął to komunijna oranżada by mu się ulała, a po drugie jak się zestarzeje to zmądrzeje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v