Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gregor! gdzie leziesz. 125 na 110.

jeszcze się nam ostatni kurpiok z deku spadnie przez twoją pazerność Pafnucy 😠

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Będzie wojna na wschodzie

@pafnucy szykuj się w kamasze bronić ojczyzny 

Wpierw biorą zaszczepionych.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-mon-bialoruscy-zolnierze-zagrozili-otwarciem-ognia-w-kierunk,nId,5624408

A co pisałeś chyba rok temu ??? Że wschodu nie rusza a nas na zachodzie Niemcy wysiedla...

6 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Boo ? Czyżby następny j**niety Animals ? 

Jeszcze powiedz że nie jesz mięsa i nie pijesz mleka żeby zwierząt nie krzywdzić 😉

Strzelaj sobie w domu tymi petardami ;)

3 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Ale tu wartościowa ziemię 🙊

IMG_20211104_144929.jpg

Po co ta ziemię tak przerzucac ?

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Szymon. jak to poco? żeby ta biedna roslinka miala ciężko  bo składniki zakopane . 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Strzelaj sobie w domu tymi petardami ;)

Po co ta ziemię tak przerzucac ?

Za nisko sufit ... Nie będzie efektu dobrego 😎

No jak to po co ?? Bo tak !! 😅

Musi być zrobione porządnie a nie na odpierdal jak partacze 😛😛

Opublikowano

Stawkę chociaż masz jakas dobra za to hańbienie rzemiosła ??

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Za nisko sufit ... Nie będzie efektu dobrego 😎

No jak to po co ?? Bo tak !! 😅

Musi być zrobione porządnie a nie na odpierdal jak partacze 😛😛

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

Gregor! gdzie leziesz. 125 na 110.

jeszcze się nam ostatni kurpiok z deku spadnie przez twoją pazerność Pafnucy 😠

Porządny z Ciebie człowiek, pomimo że mazur. Dzięki dzięki. Krycia wyjdzie 120x90?

Opublikowano

A bo to raz "lepiej błyski widziałem" 😂 wystarczy że wyrzutnia się obali i możesz nawet poczuć te błyski 😅

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Lepiej by było błysk widać. Psa może i przyzwyczai, ale są też inne zwierzęta które nie wiedzą co się dzieje i głupieja. No ale czego ja wymagam....

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Krycia wyjdzie 120x90?

nieee.

Opublikowano

Ja to powiem tak.

Najpierw przemysł się rozwinął, przyzwyczajono ludzi do konsumpcji wszystkiego.

Teraz nagle komuś się uwidziało że wszystko jest be- I nie dywaguję tu czy takie jest czy nie.

Nagle wszystkiego zaczyna się zabraniać lub nakazuje się ograniczenia- petardy, sztuczne kwiaty, znicze- te dwa ostatnie już oficjalnie kościół piętnuje- i znowu nie o słuszność mi chodzi.

No i teraz sedno moich przemyśleń - czy ktoś się zastanowił ile osób traci pracę, nie licząc żółtych czy czekoladowych rączek? Ile osób żyje z importu, dystrybucji, transportu, handlu, sprzątania, utylizacji???

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

zxGh9ho2eQS6PBb7.jpg

Mam taki sam sposób żeby uniknąć kaca, kurła nawet jak pomyślę że mam pić wódkę to mnie cofka bierze 

6 minut temu, TheraRolnik napisał:

A bo to raz "lepiej błyski widziałem" 😂 wystarczy że wyrzutnia się obali i możesz nawet poczuć te błyski 😅

Z sąsiadem pijani 4 lata temu ze słupka przy furtce strzelaliśmy pod linkami od prądu. Poleciała petarda, zawr9cila na lince i pizdła przy nas. Ja na szczęście uszy zasłoniłem i odwróciłem się, on 4 rok na prawe ucho nie słyszy 🤷‍♂️

Opublikowano

A to nie jest ważne. socjal dochodem podstawowym w europie i wszystkich krajach wysokorozwinietych 😂tylko że żeby kasa była to trzeba kogoś doic i zlecać im najcięższe i najtrudniejsze prace. indie, chiny i inne kraje biedy. sęk w tym że Chiny się obudziły i zaczęły doic nas A nie być doione .wiedzą skubance że rozdają karty. 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Ja to powiem tak.

Teraz nagle komuś się uwidziało że wszystko jest be- I nie dywaguję tu czy takie jest czy nie.

Nagle wszystkiego zaczyna się zabraniać lub nakazuje się ograniczenia- petardy, sztuczne kwiaty, znicze- te dwa ostatnie już oficjalnie kościół piętnuje- i znowu nie o słuszność mi chodzi.

No i teraz sedno moich przemyśleń - czy ktoś się zastanowił ile osób traci pracę, nie licząc żółtych czy czekoladowych rączek? Ile osób żyje z importu, dystrybucji, transportu, handlu, sprzątania, utylizacji???

To się drogi agreście nazywa wojną ekonimczną. Poczytaj co to i przeanalizuj. Nawet zamierzenia już dawno takie były żeby w krajach "wspólnoty" w ten sposób wywierać presję 

8 minut temu, pafnucy napisał:

hi , hi... demokracja....

Jest stwarzane złudzenie demokracji. Tak ma być 

Opublikowano (edytowane)

Tylkk mnie zastanawia czy ktoś kto ot tak rzuca sobie hasło np zlikwidować  te osłabione norki, zdaje sobie sprawę jak wygląda cała otoczka wokół tego tematu.

I to dotyczy każdego produktu. Widzi się zawsze sam czubek góry lodowej

Edytowane przez Agrest
ebana autokorekta
Opublikowano
41 minut temu, TheraRolnik napisał:

A cóż to za łałdi ? 🙊🙊

Dla tego ja mam przyciemnione szyby, przednie boczne też... I nie trzeba w samochodzie sprzątać bo nikt nie widzi 😎😎

To je taki nowszy żuk. Ty jak się urodził to już ich nie produkowali.

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Ja to powiem tak.

Stracą tę pracę, podejmą inną. Tak działa gospodarka. Jest dużo branży w których kiedyś pracowali ludzie, dziś robią to maszyny, czy ludzie nie mają pracy ? Mają, tylko w innej dziedzinie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v