Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

12 minut temu, Łolek napisał:

Na co lub kogo ta akcja

Na operacje dla małego chłopca który urodził się z wadą serca. Taki nasz kraj że jak chcesz się leczyć to plać ze swojej kieszeni. Tu możesz poczytać https://www.siepomaga.pl/antos-szlaski a gdyby ktoś z was chciał i mógł pomóc to z góry dzięki, w imieniu moim i rodziców chłopca 

no szacun że pomagasz 👍👍

Opublikowano
akooo napisał:

No a kto. Chłop będzie drwa rąbał,pracował na chleb,świniaki zabijał a kobita będzie oprawiać tego świniaka,buraki plewić,ogród jakiś,prać,gotować i dzieci rodzić  I tak powinno być 

a czy w tej bajce były smoki?🤔

gregor1284 napisał:

Wróciłem. Taka to niedziela cholera jasna. Cegiełkę od siebie dołożyłem, napasli mnie kielbasą swojską, grochówka z garkuchni, ciastem, starą g klasa dupe przewieźli, pogadał ze znajomymi tylko jeden Starosta nie po mojej myśli gadał. Inni bimbrow popróbowali i grzanego piwa, no i udało się nazbierać prawie 23tys. 

na co zbieraliśće ?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

a czy w tej bajce były smoki?🤔

Smoki jak smoki ale takie życie z takim podziałem obowiązków i przy małej ilości pola a dużej ilości domowników skończyło by się wieczną harówką i biedą.

to wygląda wipisz wymaluj jak opis życia ze średniowiecza

Opublikowano
akooo napisał:

Przed chwilą, pafnucy napisał:

Nie zrozumiałeś. 

Po prostu przez urzedników nie wyhodujesz. Nie chodzi mi o umiejętności

Rozumiem,dlatego piszę hipotetycznie że dawne czasy mogą wrócić jak już tego urzędniczego garba nie będzie albo każdy urzędasów oleje z konieczności.

tylko ten,,garb,, rośnie zamiast znikać..

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, kopernik123456789 napisał:

nwm być może mam raka jakiegoś to może być koniec

może być.

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

weź nie zaniżaj po 3.80 słyszałem 🤭😁

Info od skupującego. Nie zaniżam. Chyba że podał cenę bez VAT. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.10.2021 o 19:49, Chłoporobotnik napisał:

Nie da się usunąć na przeglądarce w telefonie, wybacz 😃

Edytowane przez Gość
Opublikowano
akooo napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła @pafnucy trzym mie bo nie strzymie...

I kobita orać w polu też będzie? Będzie siać? Świniaka zabijać?

No a kto. Chłop będzie drwa rąbał,pracował na chleb,świniaki zabijał a kobita będzie oprawiać tego świniaka,buraki plewić,ogród jakiś,prać,gotować i dzieci rodzić :) I tak powinno być :)

chyba się czymś w łeb uderzyłeś 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

@sadownik12 To spróbuj najwyżej ponownie bo coś nie pykło.

nie no, chciałem wysłać post, ale cały czas twój cytat był w odpwiedzi z 9 października i nie zdołałem go usunąć z wiadomości, dlatego postanowiłem wysłać coby się tego pozbyć. sorki za niepotrzebne wywołanie :P

Powiem wam, że jak człowiek się tak w ciszy przejdzie w górę to jakoś lżej na sercu. Fajnie wrzucić na luz przy tak ładnej pogodzie :). 

Snapchat-1001087289.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

to 3 lexy pod drogą widziałem w kukurydzy.

Przez okno widać, że gdzieś daleko koszą, niedawno drogą 1224 z przyczepą przemknęła. Jadą równo i u nas. 

Kurła we wtorek mus do kolejnego podjechać o przyczepę i siuntkę bo to już może w tym tygodniu machnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Przez okno widać, że gdzieś daleko koszą, niedawno drogą 1224 z przyczepą przemknęła. Jadą równo i u nas. 

Kurła we wtorek mus do kolejnego podjechać o przyczepę i siuntkę bo to już może w tym tygodniu machnie.

Będziesz miał co tej kukurydzy do sprzedania? :P

Opublikowano
robert55555 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

weź nie zaniżaj po 3.80 słyszałem 🤭😁

Info od skupującego. Nie zaniżam. Chyba że podał cenę bez VAT. 

ja też bez wat tak mi chodowca w czwartek mówił sprzedaje 1500 na rzut

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Były i mroźne epizody puźniej też.

Przełom roku 98-99 u nas nawet czarna porzeczka zmarzła na niskich polach

W 86 Tatowe orzechy włoskie pomarzły, które wcześniej wyrosły na super drzewa. Ojciec zmarł w tym roku na początku srogiej zimy i orzechy odeszły razem z Nim.   :(

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

Byłem u brata na herbacie to 3 lexy pod drogą widziałem w kukurydzy. Ciekawe czy jutro też będą kosić.

Kuzyn wczoraj kosił z 3ha mówił że jak woził to na 2 pakowaczki walili w rękaw-nie dają rady przerobić towaru

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v