Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Dobry dobry 

Wiatr wieje pewnie krowy dziś też zostaną w oborze. 

Iść zobaczyć czy się wydoiły i brać się za jaką robotę. 

Dziś mam zamiar pobawić się klockami 

Uspokój się, spuść  wodę  bo się upaskudzisz 🙊🙊

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 1
Opublikowano

Jaki akumulator teraz warto kupić? Czy po prostu najtańszy? Padł mi w aucie na ament

Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

Kurna. W środku Radomia dwie krowy sie pasły.  No fotki nie pykłem... 

A cużeś tam robił u producentów chińskich zupek?🤭

Opublikowano
15 minut temu, danielursus3p napisał:

Jaki akumulator teraz warto kupić? Czy po prostu najtańszy? Padł mi w aucie na ament

Ja niedawno kupiłem ukraiński 74ah za 280 zł do paska.

Wczesniej miałem oberona Ukraińca wytrzymał 6 lat ciekawe jak ten się sprawdzi

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Może to i lepiej. Ona więcej wyda. 😉

A skądże. Będzie mnie znów namawiał żeby do roboty przyjść do nich... Ale to będę gadał później pogadamy, później. Po to rozliczeniu powiem a daj Ty mnie spokój roboty to ja mam i tak 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Całkiem rano jeszcze, pośpij do południa 

Głos rozsądku 👍👍

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Się mleka napij a nie papierosy ty gołowąsie ty☝️ rzuć to w cholere

Jak ja to mówię ... Na coś trzeba umrzeć 😛

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Gdzie w sobotę taką robotę zaczynać? Takie coś to po niedzieli w początku tygodnia.

Jest czas to się wozi 

59 minut temu, szymon09875 napisał:

No sobota akurat na wożenie zwłaszcza jesienią :o a jeszcze u sąsiada to musowo coś na rozgrzewkę walnąć :D

O to to 😅

56 minut temu, slawek74 napisał:

za duży wiatr na gnoja czy gnojówkę jedyne co to można go w ''d'' kopnąć 😁 dzisiaj wizić to jutro trza by orać 🤔🤪

A czemu nie ? 😛 W zeszłym tygodniu w niedzielę orałem pod zimowe bo w tygodniu czasu nie było 

Opublikowano

zapartosc tego dzieciaka jest i tak gigantyczna. łatwo wierność jeszcze wieksza. nie jedna pani w banku za udzielenie jemu kredytu lepszą prowizję dostała jak on i w dwa tygodnie na tej koparce nie zarobi. 

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Ukraiński 

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja niedawno kupiłem ukraiński 74ah za 280 zł do paska.

Wczesniej miałem oberona Ukraińca wytrzymał 6 lat ciekawe jak ten się sprawdzi

Dzięki chłopaki. Trzeba przeprosić mondziołka i jechać po akumulator. 

2 minuty temu, debrzyna napisał:

Odkup od Gra o Plon Został z opelka 

Aż taki dziad nie jestem żeby używane akumulatory kupować 😜🤣

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dzięki chłopaki. Trzeba przeprosić mondziołka i jechać po akumulator. 

Aż taki dziad nie jestem żeby używane akumulatory kupować 😜🤣

Swego czasu używane aku to dobry biznes był. Z rozbitków roczne max dwu letnie 

Opublikowano

Może i tak. Ale te kilka stow nie jest nie wiadomo jak dużo, A przynajmniej gwarancję mam.  

Opublikowano

Powiem Ci z autopsji że taki oryginał merca czy Toyoty nawet 10 lat wytrzymuje, na warsztacie mieliśmy taki awaryjny to 13 lat miał jebaniutki. Propo gwarancji. Jeśli chcesz żeby ona była ważna to podjedź autem niech Ci zmierzą ładowanie i kwit wystawia z badania układu. Jak nie będziesz miał tego to przy ewentualnym niewypale z aku i oddaniem go na gwarancję będzie bałagan i tak wpiszą ze z winy użytkownika i tak. 

Opublikowano

Całkiem możliwe u mnie w lexie akumulator orginał 2012 rok, u brata w mercu też orginał 2011, ale też padł 2 tyg temu. Ładowanie jest dobre mkerzylem, ale jak mówisz żeby podjechać to zaraz go z kabli potraktuje i pojadę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v