Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Takie pytanko

Sms z banku o przelewie to przychodzi ile przyszło czy i stan konta będzie też? 

Bank spółdzielczy 

mi przychodzi ile przelewu i stan konta po przelewie.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Na boku bez ryzyka to może robić Gregor 🤭

W różnych pozycjach lubię ale że ty o Gregorze takie rzeczy wiesz no no

Połowę bierze żona drugą puszcza kochanka a chłopu nic nie zostaje 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Aaa wczoraj przez to kukurydze zapomniałem się wam pochwalić 😛😛😛

8A0EE1EC-5CD6-472A-A7E0-510C77C5BAE4.jpeg

łeeee, no widzę błyskoteka się szykuje...

kiedy Nas na parapetówę zaprosisz??

Opublikowano
55 minut temu, PRIMO napisał:

Jeszcze to i będzie git 🤭

image.png

Do tego to czerwone podświetlenie potrzebne, Radziu, masz takie w tej swojej szafce???

33 minuty temu, akooo napisał:

Jak tam pany dzionek mija? Dzisiaj w doniczce rzotkiewke posadziłem 

Rzotkiewke???? A co to???

18 minut temu, Agrest napisał:

Wiela haraczu na KRUS płacicie ?

20211015_161344.jpg

Do krusu nic, ale tyle co masz po lewej stronie co miesiąc mi od pensji zabierają

Opublikowano
15 minut temu, akooo napisał:

Nie,ogólnie to pierwsza książka jaką czytam o tym konflikcie i muszę powiedzieć że nie mogę się nadziwić jak finowie mogli strącić 900 samolotów nie mając praktycznie lotnictwa i obrony p-lot. Następna na rozkład idzie "Sołdat" Nikulina.

Poczytaj dla odmiany Suworowa. Zgadzam się z jego punktem widzenia dotyczącego wojny w Finlandii. Armia Czerwona wykonała niemożliwe, okupując to olbrzymimi stratami. Wklepywał dane linii Mannerheima i wyskoczyło mu, że bez bomby atomowej niemożliwe było pokonanie umocnień w tych warunkach. Dla ZSRR nawet i te 900 samolotów to nie było wielkie coś. W 1941 dla porównania, co przeinacza oficjalna radziecka literatura Armia Czerwona miała wszystkich czołgów ponad 20 tysięcy, III Rzesza trochę ponad 3.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Do tego to czerwone podświetlenie potrzebne, Radziu, masz takie w tej swojej szafce???

Rzotkiewke???? A co to???

Do krusu nic, ale tyle co masz po lewej stronie co miesiąc mi od pensji zabierają

Kurĺa, to ponad 7000zł,

Bogacz😤🤭🤭🤭

Opublikowano
19 godzin temu, stempos1980 napisał:

Tylko teraz kto piecze chleb a kiedyś praktycznie w każdym domu było pieczenie chleba

U mnie mama jeszcze piecze

Ziemniaki mam kapustę mam tylko świniaka kupić i przeżyje

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Źle liczysz. Chciałbym mieć tyle

Brutto 🤭

I to bliżej 8 jak 7tys😉

Opublikowano

I jeszcze fuchy po 500+, przyczepy, wzrost wartości działki, 2x 500+, no i zarobki żony 

Aż się w głowie kręci od tej obfitości😁🤭😉

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

15 minut temu, akooo napisał:

Nie,ogólnie to pierwsza książka jaką czytam o tym konflikcie i muszę powiedzieć że nie mogę się nadziwić jak finowie mogli strącić 900 samolotów nie mając praktycznie lotnictwa i obrony p-lot. Następna na rozkład idzie "Sołdat" Nikulina.

Poczytaj dla odmiany Suworowa. Zgadzam się z jego punktem widzenia dotyczącego wojny w Finlandii. Armia Czerwona wykonała niemożliwe, okupując to olbrzymimi stratami. Wklepywał dane linii Mannerheima i wyskoczyło mu, że bez bomby atomowej niemożliwe było pokonanie umocnień w tych warunkach. Dla ZSRR nawet i te 900 samolotów to nie było wielkie coś. W 1941 dla porównania, co przeinacza oficjalna radziecka literatura Armia Czerwona miała wszystkich czołgów ponad 20 tysięcy, III Rzesza trochę ponad 3.

Suworowa czytałem,ciekawie pisze ale po mojemu tez trochę bajkopisarz np o Finlandii. Siła linii obronnych to jedno a drugie to posylanie ludzi na pewną śmierć i terror w armii czerwonej oraz tragiczne dowodzenie.

Opublikowano

@Chłoporobotnik Ostatnio czytałem Żołnierze Wolności Suworowa jego wspomnienia,ciekawie tam pisze jak opryski co miały iść do kołchozow to do dniepru wylewali żeby na papierze się zgadzało ze odebrali z zakładu jako "dar" a nie mieli jak tego magazynowac. No ale normy odbioru trzeba było wyrobic

Opublikowano

oj jak przyjdzie od wszystkiego zapłacić podatek to socjal przestaje mieć znaczenie. I człowiek zaczyna brzydzic się socjalizmem .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, akooo napisał:

Suworowa czytałem,ciekawie pisze ale po mojemu tez trochę bajkopisarz np o Finlandii. Siła linii obronnych to jedno a drugie to posylanie ludzi na pewną śmierć i terror w armii czerwonej oraz tragiczne dowodzenie.

Gdyby nie ten terror to do Berlina by nie dojechali. Czy dla dyktatora państwa, które ma 150 mln ludzi jest ważny pojedynczy milion? Nie. Dla niego liczył się cel. Trzeba to zrozumieć w pierwszej kolejności. Co go obchodziło cierpienie kogoś kogo w życiu nie znał i na oczy nie widział?

1 minutę temu, akooo napisał:

@Chłoporobotnik Ostatnio czytałem Żołnierze Wolności Suworowa jego wspomnienia,ciekawie tam pisze jak opryski co miały iść do kołchozow to do dniepru wylewali żeby na papierze się zgadzało ze odebrali z zakładu jako "dar" a nie mieli jak tego magazynowac. No ale normy odbioru trzeba było wyrobic

Ja to czytałem w "Wyzwolicielach", to akurat nie jest prawdą- nigdy nie był kierowcą w kołchozie i nie mieszkał w młodości na Ukrainie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v