Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

To Rosja, tam jest troszkę inaczej.... Cofnij się u nas w czasie , pooglądaj stare kroniki PKF - impreza szkolna czy coś , masa dzieci a rodzice, nauczyciele faje palą przy stołachxD 

Ale nie widzę związku :) Żeby na ceremoni zaślubin się nawalić jak szpak ?

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

To Rosja, tam jest troszkę inaczej.... Cofnij się u nas w czasie , pooglądaj stare kroniki PKF - impreza szkolna czy coś , masa dzieci a rodzice, nauczyciele faje palą przy stołachxD 

oj byłem na takim weselu. nie aż tak jak na filmie, ale z daleka widać było że Młody nawalony. żyją ze sobą do dziś.

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Moja,dokładniej to c-4011 z elementami c360. A jeszcze dokladniej to nalezy do gospodarstwa😀

musisz jej jakiś lifting zrobić :)

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Wódka też tam stała, ja chodziłem do małej wiejskiej podstawówki to byle święto impreze nauczyciele mieli , rano woźna koszami nosiła butelki na śmietnik , nauczyciel w-f dachował kilometr od szkoły maluchem xD

• Confused 1
Opublikowano
57 minut temu, pafnucy napisał:

a czemu?

A tak jakoś. Nie mam takich kompetencji.

Opublikowano
Przed chwilą, pawel885 napisał:

Wódka też tam stała, ja chodziłem do małej wiejskiej podstawówki to byle święto impreze nauczyciele mieli , rano woźna koszami nosiła butelki na śmietnik , nauczyciel w-f dachował kilometr od szkoły maluchem xD

To osobnego wuefiste mieliście?

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

musisz jej jakiś lifting zrobić :)

Mialem malowac w tym roku ale czasu nie bylo a w dodatku stary mnie wk****l to postanowilem palcem nie ruszac przy sprzetach. Ale juz nie wpieprza mi sie w robote to mam luz. Ale na zime 360-3p musze sie zajac bo chyba uszczelke wydmuchało bo plynem pluje górą.

Opublikowano

a Ty wspólnego?

4 minuty temu, akooo napisał:

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

a Ty wspólnego?

Znaczy że wuefiste.  Czyli że był nauczyciel który uczył tylko W-Fu. Niepotrzebne te złośliwości :)

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

uczył jeszcze geografii , historii biologii w młodszych klasach... uczył - dyktował z książki notatki bo sam wiele więcej nie wiedział niż my 

Opublikowano

@pafnucy No u nas WF-u uczyły nauczycielki od innych przedmiotów,od polskiego,matematyki. W wiejskiej podstawówce ;)

Opublikowano
4 minuty temu, akooo napisał:

Znaczy że wuefiste

miarka się przebrała jak bzyknął nauczycielke od religii na jakiejś imprezie - straciła tą funkcję ze względów moralnych, uczyła już tylko rosyjskiego 

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

uczył jeszcze geografii , historii biologii w młodszych klasach... uczył - dyktował z książki notatki bo sam wiele więcej nie wiedział niż my 

No dlatego mnie zdziwiło że w wiejskiej szkole był wuefista specjalny nauczyciel do tego przedmiotu czyli WF. Ale teraz wszystko wyjaśniłeś :)

Opublikowano

tylko podstawówkę ukończyłeś? nie było później normalnych  szkół?

tak czytając Twoje wypowiedzi, to chyba większośc przedmiotów, to ksiądz i katachetka tam Was nauczała.

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

No dlatego mnie zdziwiło że w wiejskiej szkole był wuefista specjalny nauczyciel do tego przedmiotu czyli WF. Ale teraz wszystko wyjaśniłeś :)

on akurat był prawdziwym wuefistą po awf,  chodził na rękach , nurkował z fajkiem w buzi i inne takie 

• Like 1
Opublikowano
pafnucy napisał:

tylko podstawówkę ukończyłeś? nie było później normalnych  szkół?

tak czytając Twoje wypowiedzi, to chyba większośc przedmiotów, to ksiądz i katachetka tam Was nauczała.

Mam średnie ale główną szkole to od życia dostałem i najwięcej mnie nauczyło

Opublikowano

dziwne musiałeś mieć to życie. ale zapewniam Cię, ze nauka jeszcze nie zakończona.

1 minutę temu, akooo napisał:

Mam średnie ale główną szkole to od życia dostałem i najwięcej mnie nauczyło

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

ze nauka jeszcze nie zakończona.

Bo i całe życie się czegoś nowego można dowiedzieć czy się chce tego bardziej czy mniej... Ot ostatnio mnie uświadomili, że jakieś robaki w zbożu jesienią już mogą być.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

😛 😂😂

Kurła śmiechy śmiechami ale by mnie prąd pierdaknal elektryk wsadził na odwrót włącznik światła, ja na pewniaku ucinał kabal a tu ogień i strzał i cały palec czarny 😂 ale się przestraszyłem 😂😂

Ja bym ci tak nie zrobił

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła co to się robi, znów z zaproszeniem byli... Ślak by trefił...

A ja se jutro na Wesele idę

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

@bratrolnika jutro po południu pasuje? Dętek brak.

@pawel885 u ciebie byłbym pod wieczór może być tak ?

Jak się Twoj prawie sąsiad zdecyduje to będę jutro w waszych stronach. Jak czegoś trzeba to pisz ;)

Uj tam, przeplace za towar ale kolegę poznam, niech będzie😉 

30 minut temu, stempos1980 napisał:

Co wam powiem to wam powiem ale mój mały Miłosz ma już prawie nowy tytuł " Wujo"🙉

Moja Natalka przedwczoraj 5 lat skończyła a dziś przychodzi i mówi mi że z Szymonem się będzie żenić ja będzie duża....

29 minut temu, akooo napisał:

Jak świadek świadkowej w dekolt nażygał to dopiero wesele się zaczęło🤣

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v