Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rozumiesz co pisze wcześniej, na filmie tak, ale nie wiemy co tam było z prawej widać, nie myśl że dla Policji wystarczy tylko to nagranie, zeznania białego wyjaśnią skąd on się tam wziął, jak nie widać prędkości? przy 50- ciu 70- ciu tak by nie pierdolnął.  

7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Przy jakiej ? Masz tu podana pretkosc czy tylko domysły:? Jest wymuszenie i tyle... motor miał pierwszeństwo i mimo to "motocyklista zginął"... Ot napakneli o tym w artykule i tyle tam prawdy bo reszta to bzdury. 

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Można mówić że wina jest obustronna.... ale udawać że nie było wymuszenia to już cyrk dla głupców... Nie zauważył i to jest błąd jaki popełnia się przy wymuszeniu... Z niczego to nie zwalnia 

ze 3 lata temu  na skrzyżowaniu z ograniczeniewm do 50 km niedaleko był wypadek zgadnij czyjawina była ?   to ten artykuł          https://www.eostroleka.pl/tragiczny-wypadek-kolo-tluszcza-w-postoliskach-zginely-trzy-osoby-zdjecia,art56939.html  daj odpowiedz 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Toć było to na obwodnicy i tam mogło być 90 km.... Powiedz lecisz obwodnica i ktoś wpierdala ci się jak masz pierwszeństwo z podporządkowanej to czyja jest wina?.... Prędkość, prędkością ale gość z tylu widział że punto wymusza i tyle.. 

3 minuty temu, deSilva napisał:

Rozumiesz co pisze wcześniej, na filmie tak, ale nie wiemy co tam było z prawej widać, nie myśl że dla Policji wystarczy tylko to nagranie, jak nie widać prędkości? przy 50- ciu 70- ciu tak by nie pierdolnął.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Bratrolnika ci to przywiezie fiatem, bo akurat ma tam hak, a i do przyczepki ma dostęp większej, bo taśmociąg kiedyś przyciągnął. 😉 Jak się pięknie składa.

W Suzuki też jest hak. Fiatem na tą drogę od ciebie do Tykocina to by mi cały bitex z podwozia starło i pół podłużnic. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Toć było to na obwodnicy i tam mogło być 90 km.... Powiedz lecisz obwodnica i ktoś wpierdala ci się jak masz pierwszeństwo z podporządkowanej to czyja jest wina?.... Prędkość, prędkością ale gość z tylu widział że punto wymusza i tyle.. 

Co ty ogarek pleciesz, za skrzyżowaniem jest przejście dla pieszych i 90/h?  xD  gościu z tyłu widział że motocyklista zaraz pierdolnie, mówię ci że z Punto mógł go nie widzieć przed białym czy tam srebrnym jak gnał środkiem jezdni. Minęło kilkanaście sekund od ruszenia Punto do dotarcia na drugą stronę, to motor przy tej prędkości mógł być jeszcze daleko.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

Nie zauważył go i jest to wymuszenie i tyle.... Zawsze tak jest.... A to że przekraczał to jest wspolwinny. On widzi właśnie że punto wymusza pierwszeństwo to musi pierdolnac..... Chiba logiczne.... 😁😁😁😁

Pytam jeszcze raz miał pierwszeństwo przejazdu czy nie....? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
bratrolnika napisał:

W Suzuki też jest hak. Fiatem na tą drogę od ciebie do Tykocina to by mi cały bitex z podwozia starło i pół podłużnic.

To pojedziesz do Białegostoku i stamtąd do mnie. Czasowo to samo. Trochę kilometrów więcej.

Opublikowano

Pany kupować stare mauzery po rsm na rsm po 165 zeta?

Rsm zapłacony z odbiorem na wiosnę, ale jakoś wolałbym mieć go u siebie

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Pozdro z 10m nad poziomem posadzki

IMG_20210918_113902_218.jpg

Lubisz patrzeć na kolegów z góry?

Hmm 🤔🤔🤔🤣🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Nie zauważył go i jest to wymuszenie i tyle.... Zawsze tak jest.... A to że przekraczał to jest wspolwinny. 

Nie wiemy jak było dokładnie, tylko to co na filmie, więc nie wydawaj wyroków, bo wyrok może być zupełnie inny.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Pozdro z 10m nad poziomem posadzki

IMG_20210918_113902_218.jpg

No kurła, na żywo ten twój blaszak nie wydawał się taki wysoki. 🤔

Agrest napisał:

Pany kupować stare mauzery po rsm na rsm po 165 zeta?

Absolutnie nie kupuj!!! Powiedz lepiej gdzie one stoją.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Absolutnie nie kupuj!!! Powiedz lepiej gdzie one stoją.

I tak byś nie przyjechał.

Ogólnie ząb czasu odcisnął na nich piętno. Korozji na koszach sporo

Opublikowano

Wacławowi z kanału o bizonach spalili budynki, kury się spaliły żywcem te co ocalały są poranione 😞 Tragedia jak można coś takiego zrobić drugiemu człowiekowi 😢

Opublikowano

@bratrolnika, uprzęży zapomniałeś. A plujecie z góry? Ja bym nie wytrzymał z ciekawości i plunął przez barierkę. 😂

stempos1980 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Darek go rozciąga do góry 😁

Modernizuje blaszaka do produkcji przyczepek z podwójnymi nadstawkami. 😉

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Coś niepokojącego dzieje się w naszych stronach. 🤔 Kolumna może z 20 takich opancerzonych kołowych (rosomaki? 🤔) poleciała w stronę Białegostoku. 

IMG_20210918_085518.jpg

Rocznica wczoraj była a nie dziś 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v