Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nawet na filmie łatwo można ocenić po prędkości obu pojazdów, że w momencie wjazdu punta na skrzyżowanie motocyklista był za białym samochodem, i kierowca fiata b.dobrze ocenił sytuację. 

Edytowane przez Winnetou
Opublikowano
35 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Pozdrów tych co pisali ten artykuł bo widać że nie mają pojęcia o przepisach i tacy jak ty nie kapują tego bo mają prawko za oscypki 😁.... Doszło tu do wymuszenia pierwszeństwa i nie motocyklista tu wymusił. 

Kurĺa obym nie miał takiej sytuacji ale ja tu wymuszenia nie widzę. Taki sam przypadek jak z pojebanym Wałęsą.  Jak gość popierdalał ze 180km/h  to jest 50m/s

Kierowca auta w momencie podjęcia decyzji o manewrze mógł go nawet nie widzieć bo był 400m od skrzyżowania.

Opublikowano
Bananek napisał:

6465 napisał:

21 minut temu, superfarmer02 napisał:

mój konny 12 i co? łyso? 🙈

Moze byś chciał kupić poznaniaka w idealnym stanie?

Ustaw się Pan w kolejce, najpierw mojego sprzedajemy.

superfarmer02 napisał:

może kiedyś 🤔😁

6465 napisał:

21 minut temu, superfarmer02 napisał:

mój konny 12 i co? łyso? 🙈

Moze byś chciał kupić poznaniaka w idealnym stanie?

Zgrabiarka i poznaniak wejdą na średniej wielkości przyczepkę. Bratrolnika ci to przywiezie fiatem, bo akurat ma tam hak, a i do przyczepki ma dostęp większej, bo taśmociąg kiedyś przyciągnął. 😉 Jak się pięknie składa.

jak ty tak bardzo chcesz to sprzedać to chyba chcesz za to po 500zł 🤔

6465 napisał:

Dajcie spokój bo po tym filmiku guwno można stwierdzić. A wy już tu sądy wydajecie kto winien.

👍👏👏

Opublikowano (edytowane)

Nie no jasne że nie widział i temu wymusił...słabo paczył... 😜

400 metry przed ? Toć jeden pacjent tu widzi że wyprzedzał na skrzyżowaniu biały wóz co dojechał po jakimś czasie dopiero.. 

Kolizja na skrzyżowaniu i ewidentne wymuszenie bo co by nie twierdzić to motocyklista miał pierwszeństwo tak samo jak inne pojazdy poruszające się w obu kierunkach. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

jak ty tak bardzo chcesz to sprzedać to chyba chcesz za to po 500zł

Ok, mogą być banknoty pięćsetzłotowe. Rozmienię sobie. Tylko na weź ich kilka z domu. Ciśnienia na sprzedaż nie mam, ale jak mocno chcesz to czemu nie....

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 6465 napisał:

Dajcie spokój bo po tym filmiku guwno można stwierdzić. A wy już tu sądy wydajecie kto winien.

Zgadza się, na filmie obaj mają winę, większą kierowca Punto bo jeżeli widział motocykl, to musiał widzieć że zbliża się z dużą prędkością i nie wymuszać, ale równie dobrze mógł widzieć tylko biały samochód w oddali i dobrze ocenił odległość, a szaleniec na motocyklu z taką prędkością w ostatniej chwili mógł wyprzedzić białego gnając po śmierć, oni zazwyczaj jadą na trzeciego środkiem drogi. Tego nie wiemy bo nie było widać jak było naprawdę.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie no jasne że nie widział i temu wymusił...słabo paczył... 😜

4000 metry przed ? Toć jeden pacjent tu widzi że wyprzedzał na skrzyżowaniu biały wóz co dojechał po jakimś czasie dopiero.. 

Kolizja na skrzyżowaniu i ewidentne wymuszenie bo co by nie twierdzić to motocyklista miał pierwszeństwo tak samo jak inne pojazdy poruszające się w obu kierunkach. 

Halllo? Okulista

Jakie 4000m?🤭

Opublikowano
Bananek napisał:

superfarmer02 napisał:

jak ty tak bardzo chcesz to sprzedać to chyba chcesz za to po 500zł

Ok, mogą być banknoty pięćsetzłotowe. Rozmienię sobie. Tylko na weź ich kilka z domu. Ciśnienia na sprzedaż nie mam, ale jak mocno chcesz to czemu nie....

dwa wystarczą?

Opublikowano (edytowane)

Spoko poprawiłem.... Posłuchaj jak gość z tyłu co nagrywał mówi "o k**wa"... Bo on widzi że  punto wymusza pierwszeństwo... Błąd punta polega że źle ocenił sytuację i postanowił się wciąć na siłę i tyle 

3 minuty temu, Agrest napisał:

Halllo? Okulista

Jakie 4000m?🤭

Opublikowano
40 minut temu, Winnetou napisał:

Po analizie filmu widać wyraźnie, że punto wjeżdżając na skrzyżowanie miało z prawej biały samochód, który dojechał po dłuższym czasie, motocyklista zbliżając się do skrzyżowania winien zachować szczególną ostrożność, a tymczasem gnał na oślep wyprzedzając to auto. Idąc twoim tokiem myślenia nawet w swojej wsi nigdy nie włączyłbym się do ruchu, bo kto wie czy za kilkadziesiąt metrów meteoryt mi nie walnie w d*pę.

Ale pier.... Glupoty opowiadasz

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Spoko poprawiłem.... Posłuchaj jak gość z tyłu co nagrywał mówi "o k**wa"... Bo on widzi że  punto wymusza pierwszeństwo... 

Niekoniecznie, przy takiej prędkości jak motocyklista gnał środkiem jezdni, w momencie ruszania Punto mógł być sporo za białym, a nagrywający go zobaczył jak Punto było na środku skrzyżowania. Przyczyną rozbijania sobie łbów przez motocyklistów, zazwyczaj jest prędkość ile fabryka dała.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

Cicho, robi się ciekawie.

Ja tam już nie zamierzam brać w tym udziału. Szon dobrze prawi. Widać, że byłby dobrym księdzem, gdyby nie zeszedł na zgubę przez kobiety😂

Edytowane przez Winnetou
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

Cicho, robi się ciekawie.

6 minut temu, deSilva napisał:

Niekoniecznie, przy takiej prędkości jak motocyklista gnał środkiem jezdni, w momencie ruszania Punto mógł być sporo za białym, a nagrywający go zobaczył jak Punto było na środku skrzyżowania.

Przy jakiej ? Masz tu podana pretkosc czy tylko domysły:? Jest wymuszenie i tyle... motor miał pierwszeństwo i mimo to "motocyklista zginął"... Ot napakneli o tym w artykule i tyle tam prawdy bo reszta to bzdury. 

Można mówić że wina jest obustronna.... ale udawać że nie było wymuszenia to już cyrk dla głupców... Nie zauważył i to jest błąd jaki popełnia się przy wymuszeniu... Z niczego to nie zwalnia 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Jednorzędową.... 😉

Z 4,2ha 

Kopiec 10x40 i 8x28 

Szkoda, że trzeciego wymiaru nie ma. (wysokości). Chyba, że równa zero. 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v