Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurla wieszają się Ci idioci, trzech zawinęli w ciągu dwóch dni i na psychiatryku siedzą 

Nie tacy idioci jak się wieszają i nie mogą się powiesić. Zamiast wisieć to chwilę posiedzi i do końca życia będzie chodził, ale rentę i bezkarność będzie miał zapewnioną. 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

i telefonu Ci nie zabrali 🤭😁 może ktoś przemycił 🙈😀

Ja w kredytach nie siedzę żebym takie kroki podejmował. Ale jakbyś planował to sznurek chętnie Ci uplotę 🙊

Opublikowano
szymon09875 napisał:

5 minut temu, DANDYS napisał:

no tak zauważyłem, żebyś GPS dało wyłączyć to byś zrobił mi pod zasiewy

Nie opłaca mi się takich numerów robić :o

żartuje, tym swoim to byś nie wykręcił na. moich kawałkach nawet 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Widocznie uważają to za najlepsze wyjście ze swej sytuacji... Jeszcze pół biedy jak ktoś bez rodziny.

Oni się uwolnią, ale co z tego jak rodzina Na pokolenie w przód wie na co będzie pracować 😂

1 minutę temu, Bananek napisał:

Zawiesili działalność?

Ototo. Uj im na łeb. 

Opublikowano

Gdyby na wejściu do banku robili testy na inteligencję, to nawet połowy kredytów by nie dawali. 

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

żartuje, tym swoim to byś nie wykręcił na. moich kawałkach nawet 😄

U siebie dzialke 1.7 ha siałem rzepak i nawet ładnie to wyszło :D a uprawa to bez problemu. 

No nic trza iść spać bo za niedługo start. Trzymta się :)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oni się uwolnią, ale co z tego jak rodzina Na pokolenie w przód wie na co będzie pracować 😂

A to o takich głupich mówisz... To co innego. Kolegi ojciec z podstawówki też się powiesił i to kilka lat temu, ponoć coś mu tam zdiagnozowali (fizycznego nie psychicznego) i sznurek. I kobita z trójką dzieci została, najstarsze 15 lat a najmłodsze chyba 7 wtedy miało, 7ha pola i nigdzie nigdy nie pracowała tylko gospodarka. Niedawno stary kawaler zawisł i to skutecznie ale bez rodziny to se mógł.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Gdyby na wejściu do banku robili testy na inteligencję, to nawet połowy kredytów by nie dawali. 

Pamiętam jak typa bronili który twierdził ze popłynął przez chłopa od biznesplanu 😂

Przed chwilą, slawek74 napisał:

gregor a co Cię takie tematy interesują ? zajmij się może sobą i spójż w lustro tylko szczerze co osiągnołeś ....

A co Cię tak dupsko zapiekło? Należysz do tych o których gadamy? 

• Like 1
Opublikowano

Bo mnie kredyt dali, ale nie mówili że tak ciężko będzie spłacać. Zostawcie te maszyny i państwo powinno umorzyc kredyt 😂

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

widzę tylko że ciągle takimi sprawami się interesujesz nie ja szukasz sensacji u kogoś a sam co reprezentujesz to dno niestety

Wspominałem tyle razy że z biedy intelektualnej lubię się nabijać... Miałeś czas się przyzwyczaić 

4 minuty temu, HF86 napisał:

Bo mnie kredyt dali, ale nie mówili że tak ciężko będzie spłacać. Zostawcie te maszyny i państwo powinno umorzyc kredyt 😂

w biznesplanie mu gościu napisał że zbiera 9 ton z hektara, a naprawdę zbierał 6. Popłynął i ojciec i syn. Czego tu się szkodować? Kretynów? Bo ja inaczej tego nazwać nie mogę 

• Like 1
Opublikowano

U nas też tacy byli, aby więcej i więcej a potem taki narzekał, że dzieci nie widzi. Wielu już pomądrzało i powiedziało dość powiększaniu. I tak będą mieć tyle samo co każdy. Mnie się też pytali, żeby sobie w dzierżawę brać- a na co mnie to, mówię? Po co? Na czyimś robić i jeszcze się użerać, że za tanio, za drogo i na koniec się prosić aby ktokolwiek kupił zboże czy cokolwiek innego za psie pieniądze. Albo nocami w polu tłuc, tak jak niektórzy- pyrka jeden starym MF 235 czy 255, jeszcze gdzieś pracuje i na pole czasu w dzień brakuje ale jak by mu ktoś powiedział, że pole puści to bierze choćby się posikał. 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Pamiętam jak typa bronili który twierdził ze popłynął przez chłopa od biznesplanu

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Wspominałem tyle razy że z biedy intelektualnej lubię się nabijać... Miałeś czas się przyzwyczaić 

Ty to na okrągło piszesz że wszyscy wkoło to nieudacznicy a sam co osiągnołeś 🤔

Opublikowano (edytowane)

@chloporobotnikTemu ja jak słyszę że ktoś się myśli rozwijać i boli go d*pa ze ma być teraz 1.5djp na ha to śmiać mi się chce. Nie masz ha to jak Ty się myślisz rozwijać? Aby więcej od sąsiada "a bo oni bioro te maszyny i dajo radę, to i my damy". I myk plomba na ciągniku bo jednak nie wypaliło. Jak ktoś się na swoich ha nie rozwinie to i na czyje niech nie liczy 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

Ty to na okrągło piszesz że wszyscy wkoło to nieudacznicy a sam co osiągnołeś 🤔

Postawiłem na nogi gospodarstwo które razem z Merylin prowadzimy, nie siedzę w banku i nie martwię się co będzie jutro. A ty co osiągnąłeś? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v