Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 choć tu szybo😮. Zoba no ty nasze firmy kukurydziarskie do jakich koni wracają🙆🙆

IMG_20210910_172423_1.jpg

A no widzisz bo to dobre jest 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Nie wziął bym takiej firmy😜

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

ktoś mnie poplon z pola podpierdzielił. jak ostatnio byłem to rzepak miał po 2-3 listki a teraz albo same badylki albo nic niema 🙆

Może wypuścili tych ze starego szpitala 🙊

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Już poszła, powiedz prawdę 😂

Samą prawdę napisałem, nie żałuję

22 minuty temu, superfarmer02 napisał:

ktoś mnie poplon z pola podpierdzielił. jak ostatnio byłem to rzepak miał po 2-3 listki a teraz albo same badylki albo nic niema 🙆

Królik mówi że dziękuje, było bardzo smaczne🤣

48 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 choć tu szybo😮. Zoba no ty nasze firmy kukurydziarskie do jakich koni wracają🙆🙆

IMG_20210910_172423_1.jpg

Wiesz co teraz Marcin zrobił???

28131031216_leci.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

Może wypuścili tych ze starego szpitala 🙊

że z psychiatryka? tam to chyba Tera "kowidowy" zrobili

bratrolnika napisał:

Królik mówi że dziękuje, było bardzo smaczne🤣

trza było powiedzieć to bym kostkę siana dał. 5 złoty nie majątek a by mu do końca życia starczyło 😋

• Haha 1
Opublikowano

Spoko, jak będzie pełna taczka to dzwonię po ciebie 

Prawko już zrobiłeś???

uj tam bele bym dał,taka suchsza się trafiła to by mu pasowalo

powiedz mu że ma mi to w oborniku wynagrodzić 😂

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Widać bida u was była jak nie widziałeś jak się kopie konną kopaczką😜

ano bida 😁 sporo ziemniaka ojciec do centrali nasiennej odstawiał i cała okolica

jarecki napisał:

ło panie od razu przeskok z motyki na anke ,  to tak jak z sierpa na bizona ;)

w 80latach 90% elewatorowe i jaj teraz zielono od qq tak kiedyś 30% upraw to ziemniaki

Łolek napisał:

Jak ja nie cierpię owijania bel to aż mnie  trzęsie  a to jeszcze 60🤮

co nie wołałeś wpadłbym z majką 😃

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

To ma być szybko i sprawnie a nie pierdzielic się

Musi być powoli i dobrze ubite 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To gratulacje 

Jak się taczka nazbiera to zadzwonię, przyjedziesz weźmiesz sobie na przyczepkę

Jooo narazie to niema czasu. Teraz przeebane bo niektórzy kończą żniwa niektórzy 2 pokos siana a inni już chcą kopać ziemniaki a nas tylko 2 xd jutro obaj mamy cały dzień zawalony 🙃

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty jak mój sąsiad, hektar qq przez dzień skosi i z wiezie. Nie ma co przesadzać 

Ale ubite to pewnie jak cement ?

4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak się taczka nazbiera to zadzwonię, przyjedziesz weźmiesz sobie na przyczepkę

Tego dobra ci u nas dostatek 

💩💩

💩💩💩

💩💩💩💩

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v