Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ty się pilnuj, bez powodu nie pyta. Pewnie ekspansję na Policzną planuje 🤣

Jak tam borówka w Wilczowoli? Żyje, planuje?

Ja już pinindzy nie mam .🤷‍♂️Nie kupuje. Gości z okolic Grójca ma  chyba z 4ha.Teraz dwóch somsiadów po drugiej stronie drogi nasdzilo koło 10ha . Zazdrośniki 🤑

.           

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Ja już pinindzy nie mam .🤷‍♂️Nie kupuje. Gości z okolic Grójca ma  chyba z 4ha.Teraz dwóch somsiadów po drugiej stronie drogi nasdzilo koło 10ha . Zazdrośniki 🤑

.           

To nie rdzenny mieszkaniec to nasadził?

Miejscowi zbierają?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 6465 napisał:

Pod zimowe zasiałem rzodkiew 27 lipca. A to co planuje zasiać to będzie 🌽 na ziarno siana.

Też mysle po niedzieli cos posiac bo nie chce dygac 11 km z obornikiem na łubin chyba za późno  rozsialbym i przytalerzowal kolo domu chyba za głęboko  przytalerzowalem bo gorczyca nie równa  i taka jakaś  zmęczona 

Tomek  pyklem 50 mirabelki bo ciekawy smaku bylem i sie prawie poplakalem ciut za mocne chyba 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co na co... Lepiej krótko ale po swojemu niż długo ale bez niczego...

Trzebunia to gdzieś koło Ciebie ?

1 minutę temu, DANDYS napisał:

Szymek uszczelke z ursusa brać?

Jeden UJ, ja teraz Zetora założyłem.

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał:

Taki ktoś co miał problem z alko, to nie tak łatwo szczególnie jak ktoś ma ciągi kilku dniowe, albo kilku tygodniowe. To nie jest tak że pochlasz dzień czy dwa wytrzezwiejesz i idziesz do roboty .

Każdy lekarz to powie ze ciąży i cugu to się nie przerywa

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Siorka wczoraj miała być po 🍅 ale nie wiem czy była Bonnie miałem czasu poddać. @bratrolnika

A nie wiem, nie pytałem. Pewnie jeszcze z1500kg jest w garażu, także może jeszcze przejeżdżać.

Bys podjechal dla siebie wziął na spróbowanie 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Agrest napisał:

Ty się pilnuj, bez powodu nie pyta. Pewnie ekspansję na Policzną planuje 🤣

Jak tam borówka w Wilczowoli? Żyje, planuje?

Sławku a jak tam cena za ha u ciebie?🤭

14 minut temu, Agrest napisał:

To nie rdzenny mieszkaniec to nasadził?

Miejscowi zbierają?

Z tego co wiem to jakiś były senator czy jakiś tam były urzędas kupił parę ha i borówką to obsadził. 

Miejscowi nie zbierają tylko ukraińce. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Też mysle po niedzieli cos posiac bo nie chce dygac 11 km z obornikiem na łubin chyba za późno  rozsialbym i przytalerzowal kolo domu chyba za głęboko  przytalerzowalem bo gorczyca nie równa  i taka jakaś  zmęczona 

Tomek  pyklem 50 mirabelki bo ciekawy smaku bylem i sie prawie poplakalem ciut za mocne chyba 

A którym zalałeś tym 90%? To nic dziwnego. A w smaku jak?  Bo ja myślę zrobić litr z mirabelką i litr z 🍒 jak jeszcze są, muszę zobaczyć.

Opublikowano

Ja już dawno nie kupowałem. Przedostatni kawałek po 48, ostatni z pseudobudynkami po 73, znajomy za gołą ziemię 48.

Mam ogłoszone 8km od domu po 40 i nikt nawet nie pyta.

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Sławku a jak tam cena za ha u ciebie?🤭

Z tego co wiem to jakiś były senator czy jakiś tam były urzędas kupił parę ha i borówką to obsadził. 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

A nie wiem, nie pytałem. Pewnie jeszcze z1500kg jest w garażu, także może jeszcze przejeżdżać.

Bys podjechal dla siebie wziął na spróbowanie 

Nie mam za bardzo czasu w tym tygodniu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ja już dawno nie kupowałem. Przedostatni kawałek po 48, ostatni z pseudobudynkami po 73, znajomy za gołą ziemię 48.

Mam ogłoszone 8km od domu po 40 i nikt nawet nie pyta.

To ja zapytam. Po 40 a poco a za co?

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

To ja zapytam. Po 40 a poco a za co?

Kupione było na lokatę kapitału, oddane w dzierżawę. Cena za ha 3a.

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

A którym zalałeś tym 90%? To nic dziwnego. A w smaku jak?  Bo ja myślę zrobić litr z mirabelką i litr z 🍒 jak jeszcze są, muszę zobaczyć.

Tak zrobilem z 55 moze ciut wiecej  mocne ale świeze to mocne  a nie popijalem smak ok jak zalejesz mirabelki tym z dużej bańki to bedzie ok

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v