Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

Uje muje dzikie węże i ogólnie cyrk. Fontanna z czekolady nawet w kiblu żeby większy prestiż był. 

A tak naprawdę to wszystko o kant d*py obić. Dwa dobre ciepłe fajne przekąski, zimna wódka i dobre towarzystwo i impreza  w stodole będzie udana .przez tą presję że tyle to wszystko kosztuje to się odechciewa uczestnictwa. 

Dokładnie tak jak mówisz, u niektórych co to ma nie być, a na końcu d*py nie urywa.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Trza się chyba za inna robota rozglądać... Tydzień dopiero a ja wy***any jak po miesiącu :o

Za długą przerwę miałeś tak jak i ja i wypadło się z rytmu.

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Chyba że są normalni i mają wspólną kasę :o

@Rolnik1973

Wszystko wspólne 

5 minut temu, deSilva napisał:

No to wypadałoby dać tego 1000 od 2

Śwager sam poszedł, ile dawał nie wiem

Jutro u kumpla raczej mala uroczystość, bardziej pewnie przyjęcie niż wesele

Za tydzień u sąsiadki to coś koło 250 od łebka 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Trza się chyba za inna robota rozglądać... Tydzień dopiero a ja wy***any jak po miesiącu :o

A ja nie narzekam, ostatnie dwa tygodnie całkiem wporzo

Może dlatego że akurat wolne mialem😉

• Like 2
Opublikowano

Też mam za tydzień. I entuzjazmu nie ma. Nawet szwagier po pogrzebie nie pije, a reszty nie znam. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

No tak jak zawsze niby, ale w tym sezonie jakoś nadzwyczajnie mnie męczy :o

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wszystko wspólne 

Tak według mnie powinno być

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

dokładnie jak piszesz za ''talerzyk'' wypada ''zapłacić'' a jak nie stać to nie potwierdzasz obecności

Kij ma dwa końce, stać mnie i chcę zabłysnąć talerzykiem za 400, to nie liczę że goście mi to zapłacą, a potem się chwalić jakie to ja miałam weselicho, ile mnie to kosztowało, a na górkę jeszcze tyle i tyle.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Też mam za tydzień. I entuzjazmu nie ma. Nawet szwagier po pogrzebie nie pije, a reszty nie znam. 

Ja miałem jutro iść. Dobrze że siewy ruszyły to chociaż miałem wymówkę że urlopu nie dostałem :o bo zero jakiejkolwiek chęci żeby tam iść, dziewczyna w domu miała ciągle pretensje,kłótnie itp a teraz robią wielkie wesele i będą śpiewać cudownych rodziców mam.... Nie mam zamiaru w takich szopkach brać udziału :o

• Like 1
Opublikowano

To nie karetka, to taki maluch.

8 minut temu, bratrolnika napisał:

Weź se do tej karetki jaką bramę załaduj, to Ci się stare czasy przypomną i ci się polepszy

IMG_20210818_042500.jpg

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Więcej odpoczynku sobie zaplanuj a nie robota na zmianę że sexem 😁

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Starość panie cię dopada, sam to zacząłem czuć w tym roku

2 minuty temu, 6465 napisał:

IMG_20210818_042500.jpg

Ty, nie pożyczyłbyś go??? Z dwa kursy na Bronisze by strzelił bo w T4 się pomidor nie miesci

Opublikowano
6465 napisał:

8 minut temu, bratrolnika napisał:

Weź se do tej karetki jaką bramę załaduj, to Ci się stare czasy przypomną i ci się polepszy

IMG_20210818_042500.jpg

co ty tam wozisz. ale ta tablice to ci zamazał jakiś niszcz pańta chyba 😂

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Starość panie cię dopada, sam to zacząłem czuć w tym roku

Ty, nie pożyczyłbyś go??? Z dwa kursy na Bronisze by strzelił bo w T4 się pomidor nie miesci

Panie GPSa ma🙉

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

O kurła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v