Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

k**wa mać 5 min popadało. Godzina przerwy. No ja pier**le już miesiąc prawie tych żniw za***anych i końca nie widać. 2 ha owsa i 5 żyta to chyba we wrześniu będę kosił. Woda po łydki w polu stoi.....

Opublikowano

Klasztor Wigry. Fajne okolice. W regionie jeszcze z połowę zboża do koszenia. Kombaje jak mrówki zasuwają.

16290325479838782200048061665314.jpg

Opublikowano

Przed chwila przeszla burza wichura niesamowita do tego deszcz i grad teraz slychac straze na sygnalach najpewniej do powalony ch drzew.Strat specjalny niema wylamana gruszka i sliwa.LR Y

Opublikowano
12 minut temu, danielursus3p napisał:

k**wa mać 5 min popadało. Godzina przerwy. No ja pier**le już miesiąc prawie tych żniw za***anych i końca nie widać. 2 ha owsa i 5 żyta to chyba we wrześniu będę kosił. Woda po łydki w polu stoi.....

To Bóg daje znaki nie robić w Święto

Temu też wysłał sygnał nie igrać 

https://youtu.be/1TJnCOfrl1U

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ten to niech rzuci gospodarstwo póki jeszcze nikt nie zginął, czego się nie dotknie to pech i to niekoniecznie w Święto.

7 godzin temu, pafnucy napisał:

ciekawe jak tam @deSilva.

może jeszcze na weselu. 🤔

Nie no nad ranem się zwlokłem do domu.   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Nabiorą kredytów i robią za niewolników świątek piątek i niedziela. No i ziemia ich zje.

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja pier🤐ole

Te bambry prócz hektarów to nic nie widzą i nie wiedzą myślą że zabiorą wszystko.

Co za  ech...

Screenshot_20210815-153406.jpg

Już nie jeden  zbezcześcił niedzielę święta było fajnie ale do pewnego momentu aż wszystko w gówno się obróciło .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To jest prawda, znam takie przypadki. Pomijam już zbiór zboża jak nie ma stabilnej pogody.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Krzyżtopór

20210815_141812.jpg

Koczowałem tam kiedyś dwie noce podczas powodzi. Drugiej nocy bociany nie wróciły do gniazda. Tego samego dnia wygnałem  pluton zaopatrzenia do Sandomierza.

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Już nie jeden  zbezcześcił niedzielę święta było fajnie ale do pewnego momentu aż wszystko w gówno się obróciło .

A może to ateiści, albo muzułmanie?:lol:

Opublikowano
51 minut temu, Rolnik1973 napisał:

pier**lisz 

32 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja pier🤐ole

Te bambry prócz hektarów to nic nie widzą i nie wiedzą myślą że zabiorą wszystko.

Co za  ech...

Screenshot_20210815-153406.jpg

No i ? 2 lata temu "dzisiaj" łąki kosiłem i co ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy, zapamiętaj to sobie chłopcze, jakby karał od razu, to mówiąc twoim językiem, upier*oliło by ci ręce przy samej d*pie zaraz na miejscu. I nie bądź taki mądry, bo to się źle dla ciebie kiedyś skończy. Za malutki jesteś by robić Bogu na przekór czy się z Niego naigrywać.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
57 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rysiek tobie już dał znak, a jak będziesz tak pier**lił nadal to patrz bo i kolejny jeszcze dostaniesz... Chcą to robią w czym problem 🤷 tobie też nikt cały dzień leżeć nie broni 😉

Opublikowano

Ja nie wierze w takie zabobony :) up***doli to temu co łapy pcha tam gdzie nie potrzeba 👍

3 minuty temu, deSilva napisał:

Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy, zapamiętaj to sobie chłopcze, jakby karał od razu, to mówiąc twoim językiem, upier*oliło by ci ręce przy samej d*pie. I nie bądź taki mądry, bo to się źle dla ciebie kiedyś skończy.

Opublikowano (edytowane)

Jak jesteś niewierzący, to nasza dyskusja jest bezcelowa. Nie mam zamiaru nikogo nawracać.

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v