Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Przecież ugoszczę. 

łeeee. bez gospodarza to nie gościna. ale dziękuję za zaproszenie.

Opublikowano

Ula lalala la- Ulena.

Ja dziś zamówiłem 2 skrzynki brzoskwini i parę kilo borówka u śwagra, bo na giełdę pojechał.

Będzie dżem i brzoskwinka w syropie.

A to zrobione. Niech się gryzie do zimy. Się dożyje to może się spożyje 

20210811_200218.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Bo daje mi człowiek darmo, ale muszę wyrwać z korzeniami i nie wiem czy warto🤔

Daj se spokój, szkoda zdrowia

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Kuba, największe bambry we wsi

A to wiem, można powiedzieć że znam. Ja z Dębska pochodzę

@6465 nie planujesz nic budować??? Trochę suporexu mam do oddania

Albo @superfarmer02 może jaki kurnik będzie stawiał???

20210811_192911.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Oj, jakby jaka panna chciała pół 30 wyłudzić 

Nie powiem, jestem przywiązany do swojego rupcia ale znowu bez przesadyzmu... Za parę tysięcy innego kupi.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Daj se spokój, szkoda zdrowia

A to wiem, można powiedzieć że znam. Ja z Dębska pochodzę

@6465 nie planujesz nic budować??? Trochę suporexu mam do oddania

Albo @superfarmer02 może jaki kurnik będzie stawiał???

20210811_192911.jpg

Nie dzięki. W najbliższym czasie nic nie planuje.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś nie padało

Bokami poszło

Może jutro młocki będą 🤗

Kurła najlżej wpadający piniądz.

Rysiu odkładaj kasiore i za kilka sezonów lexa na usługi kup i z hektara bierz.

34 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pyszota 

IMG_20210811_194910.jpg

Mam takie jedno drzewo, mieliśmy i czerwone były jeszcze lepsze. 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś nie padało

Bokami poszło

Może jutro młocki będą 🤗

Tak Ci się wydaje, bo zniwa trwają raptem kilka dni. Miałbyś robić to cały rok, to byś powiedział to co zawsze powiadasz. Nerwy by Cię zjadły. 

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś nie padało

Bokami poszło

Może jutro młocki będą 🤗

Dla tego ja wolę jeździć na usługi niż chodzić do pracy 😎 150 zwijek owine i cyk 1000zl jest 

Opublikowano

Policz amortyzację, robocizne, ewentualne naprawy, paliwo, swój czas i dopiero powiedz ile zarobiłeś  :)

Opublikowano

W sumie racja. Tak se liczyłem ile trzeba żeby w miarę szybko nowego cx 5.80 zamortyzować, potrzeba około 600 ha za sezon wymłocić aby się zwrócił i coś zostało 😯

Opublikowano

I to jest błąd. Takim sposobem jesteśmy wyśmiewani na zachodzie. I to nie tyczy się tylko usług rolniczych. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Robocizny i swojego czasu nie liczę bo po co 

Tak to można nie liczyć w moim przypadku ale nie w Twoim.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

I to jest błąd. Takim sposobem jesteśmy wyśmiewani na zachodzie. I to nie tyczy się tylko usług rolniczych. 

Można by było liczyć jak by była inna praca do wyboru a tak to po co 👍

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

No no. Żeby nie dymac za darmo. Nowy sprzęt się sam nie kupi. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Kasa i tak zostaje w gospodarstwie

znaczy co za to? fajki i paliwo do auta?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v