Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

Do gminy dzwoń,  powinni się tym zająć. 

Kiedyś był taki przypadek u mnie, tylko jeden pies. Skubaniec do dzieci startował, żoną interweniowała w gminie 3 razy i nic. Mówili że gminy nie stać na utrzymywanie psów bezpańskich bo taki piesek kosztuje gmine1900 zł mieśięcznie w schronisku.😠 Bo trzeba było do schroniska wywieść. Ja bym to wywiózł tam gdzie Bananem@ kunę 😁

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wszedzie to samo z psami, kuźwa czipy obowiazkowe powinny być i szybko właściciel by się znalazł. A tak to stalowy śrut zostaje i ponoć pomaga😶

-1⁰ ☀️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
7 godzin temu, deSilva napisał:

Też jestem tego samego zdania , 150 lat dla kolegi @bratrolnika  bo więcej to już mu się znudzi na tym łez padole.

Dokładnie, nie ma co też przesadzać... Niektórym po naśtu latach już się "znudziło" i coraz częstsze są to ponoć przypadki... Trzeba mieć coś co przy życiu trzyma bo bez tego to nie ma sensu.

+3, słonecznie

Opublikowano

Ta auto korekta to całkiem pojebana.

Dobrze napisane słowa potrafi tak zmienić że sam autor nie łapie co napisał. A np powyżej napisałem o pręzydentcie żeby podkreślić jego rangę to nawet na czerwono nie podkreśliła, nie mówiąc o zmianie na prezydencie.

Ale tutaj to nic. Gorzej jak piszesz SMS i cyk wysyłasz. Potem czytasz i oczom niedowierzasz😁

Opublikowano

Wracając do psów. W okolicy grasowaly wilki i rozszarpały a to cielaka a to jałówek jakąś ale krowy nigdy. Kiedyś w nocy u znajomego jakiś raban za stodoła, wstał i poszedł, a tam te "wilki" ganiają jakiegoś cielaka. Zgadał się z sąsiadami i po tygodniu śladu po wilkach nie było... Tak samo i kiedyś jak ludzie w wodzie te kany trzymali z mlekiem, przychodził pies i zwalał dekle No i pił. U szykował mu mleka, to tak się opił że już od tej krypy nie odszedł. Kiedyś do nas przychodził sąsiadów pies taki marny kudłaty za jedzeniem, oja go wyganiała to łamał się na środku podwórka. Po konfrontacji z nakretka na śrubę m12 nawet nie patrzy w tą strone

14 minut temu, bratrolnika napisał:

Przejęzyczenie to jest jak język z placu zabaw omknie w stronę kanalizacji 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Siorka dzwoniła do urzędu miasta ze pies po ulicy chodzi.  Po 3 dniach przyjechała jakaś kobita otworzyła z tyłu kangoo i go woła a pies stanął i tylko łeb wsadził i wyżera jakieś smakołyki. Wyszedł siory teść złapał do za ogon i wepchną to psisko. Jak ta psita zaczęła się drzeć jak on tak może, policję chciała na niego nasyłać. 

Opublikowano

Rysiek, wyszedłem o 6.30 do zwierzaków to jak przyjemnie, w końcu bez tego mrozu, czuć coś takiego pozytywnego a nie tą skisłą zimę.

Opublikowano

Pies to zwierze domowe. I to nie psów wina, że jest ich za dużo. Coraz więcej darmowych sterylizacji. A jak ludzie nie mają świadomości, to trzeba później w schronisku utrzymywać. I to jest obowiązek gminy. 

Opublikowano

Nie jest źle. Teraz stopnieje, od poniedziałku ma być nowy śnieg.

Ptaki świergolą radośnie jak na wiosnę.

Opublikowano
42 minuty temu, Kallina86 napisał:

Pies to zwierze domowe. I to nie psów wina, że jest ich za dużo. Coraz więcej darmowych sterylizacji. A jak ludzie nie mają świadomości, to trzeba później w schronisku utrzymywać. I to jest obowiązek gminy. 

Ludzie nazbierają tego a jak jest pe, to kopa w dupe gdzieś po drodze i z głowy. Sąsiad tak te znajdy brał i może który dobry do krów będzie, jak nie dobry to poszol won i tak w kółko. W dzień targowy jak u nas jedziesz to dużo tych psów wyrzuconych jest

Opublikowano
57 minut temu, Kallina86 napisał:

Nie psów wina, ale o dzieciaki najbardziej strach i problem trzeba rozwiązać. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ludzie nazbierają tego a jak jest pe, to kopa w dupe gdzieś po drodze i z głowy. Sąsiad tak te znajdy brał i może który dobry do krów będzie, jak nie dobry to poszol won i tak w kółko. W dzień targowy jak u nas jedziesz to dużo tych psów wyrzuconych jest

kiedyś był u nas targ ''koński'' w soboty to ciągle coś nowego się wałensało...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v