Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

Do gminy dzwoń,  powinni się tym zająć. 

Kiedyś był taki przypadek u mnie, tylko jeden pies. Skubaniec do dzieci startował, żoną interweniowała w gminie 3 razy i nic. Mówili że gminy nie stać na utrzymywanie psów bezpańskich bo taki piesek kosztuje gmine1900 zł mieśięcznie w schronisku.😠 Bo trzeba było do schroniska wywieść. Ja bym to wywiózł tam gdzie Bananem@ kunę 😁

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wszedzie to samo z psami, kuźwa czipy obowiazkowe powinny być i szybko właściciel by się znalazł. A tak to stalowy śrut zostaje i ponoć pomaga😶

-1⁰ ☀️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
7 godzin temu, deSilva napisał:

Też jestem tego samego zdania , 150 lat dla kolegi @bratrolnika  bo więcej to już mu się znudzi na tym łez padole.

Dokładnie, nie ma co też przesadzać... Niektórym po naśtu latach już się "znudziło" i coraz częstsze są to ponoć przypadki... Trzeba mieć coś co przy życiu trzyma bo bez tego to nie ma sensu.

+3, słonecznie

Opublikowano

Ta auto korekta to całkiem pojebana.

Dobrze napisane słowa potrafi tak zmienić że sam autor nie łapie co napisał. A np powyżej napisałem o pręzydentcie żeby podkreślić jego rangę to nawet na czerwono nie podkreśliła, nie mówiąc o zmianie na prezydencie.

Ale tutaj to nic. Gorzej jak piszesz SMS i cyk wysyłasz. Potem czytasz i oczom niedowierzasz😁

Opublikowano

Wracając do psów. W okolicy grasowaly wilki i rozszarpały a to cielaka a to jałówek jakąś ale krowy nigdy. Kiedyś w nocy u znajomego jakiś raban za stodoła, wstał i poszedł, a tam te "wilki" ganiają jakiegoś cielaka. Zgadał się z sąsiadami i po tygodniu śladu po wilkach nie było... Tak samo i kiedyś jak ludzie w wodzie te kany trzymali z mlekiem, przychodził pies i zwalał dekle No i pił. U szykował mu mleka, to tak się opił że już od tej krypy nie odszedł. Kiedyś do nas przychodził sąsiadów pies taki marny kudłaty za jedzeniem, oja go wyganiała to łamał się na środku podwórka. Po konfrontacji z nakretka na śrubę m12 nawet nie patrzy w tą strone

14 minut temu, bratrolnika napisał:

Przejęzyczenie to jest jak język z placu zabaw omknie w stronę kanalizacji 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Siorka dzwoniła do urzędu miasta ze pies po ulicy chodzi.  Po 3 dniach przyjechała jakaś kobita otworzyła z tyłu kangoo i go woła a pies stanął i tylko łeb wsadził i wyżera jakieś smakołyki. Wyszedł siory teść złapał do za ogon i wepchną to psisko. Jak ta psita zaczęła się drzeć jak on tak może, policję chciała na niego nasyłać. 

Opublikowano

Rysiek, wyszedłem o 6.30 do zwierzaków to jak przyjemnie, w końcu bez tego mrozu, czuć coś takiego pozytywnego a nie tą skisłą zimę.

Opublikowano

Pies to zwierze domowe. I to nie psów wina, że jest ich za dużo. Coraz więcej darmowych sterylizacji. A jak ludzie nie mają świadomości, to trzeba później w schronisku utrzymywać. I to jest obowiązek gminy. 

Opublikowano

Nie jest źle. Teraz stopnieje, od poniedziałku ma być nowy śnieg.

Ptaki świergolą radośnie jak na wiosnę.

Opublikowano
42 minuty temu, Kallina86 napisał:

Pies to zwierze domowe. I to nie psów wina, że jest ich za dużo. Coraz więcej darmowych sterylizacji. A jak ludzie nie mają świadomości, to trzeba później w schronisku utrzymywać. I to jest obowiązek gminy. 

Ludzie nazbierają tego a jak jest pe, to kopa w dupe gdzieś po drodze i z głowy. Sąsiad tak te znajdy brał i może który dobry do krów będzie, jak nie dobry to poszol won i tak w kółko. W dzień targowy jak u nas jedziesz to dużo tych psów wyrzuconych jest

Opublikowano
57 minut temu, Kallina86 napisał:

Nie psów wina, ale o dzieciaki najbardziej strach i problem trzeba rozwiązać. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ludzie nazbierają tego a jak jest pe, to kopa w dupe gdzieś po drodze i z głowy. Sąsiad tak te znajdy brał i może który dobry do krów będzie, jak nie dobry to poszol won i tak w kółko. W dzień targowy jak u nas jedziesz to dużo tych psów wyrzuconych jest

kiedyś był u nas targ ''koński'' w soboty to ciągle coś nowego się wałensało...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v