Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Nawiążę współpracę z producentem bimbru, wina i nalewek🤣

20210802_121011.jpg

Ja w tamtym roku oddawałem "przetwórcom" w kistenach to co z drylownicy wyciekło. 😂

Opublikowano

Panie z każdego litra takiego dobra zakład zrobi jeszcze 100l soku o nazwie "Wiśnia"🤣 i zgrzewkę dżemu

Opublikowano

Jak skrzynia nie ma luzu to jeszcze polata. Kiedyś takiego sprowadziłem tylko bez tura i jezdzi do tej pory tylko chłodnice gościu wymienił bo ciekła. Sprawdź jak biegi wchodzą 

Opublikowano

miałem nadzieję koło piątej wyjechać skosić trochę jęczmienia może by był już suchszy to się wzieło i rozpadalo na całego teraz to z dwa dni pogody trzeba żeby wjechać  interia wróży deszcze do połowy września nosz kur... mać 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Tak właśnie myślałem. Będę na 7 rano skoro tak🤣

nie no pytam, bo Maciek też pisał, że chętnie wpadnie w sobotę to bym was razem na jedną audiencję umówił.

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, DANDYS napisał:

bida

Ja bym chyba  raczej nie zaryzykował kupować tak starego ciągnika do codziennej roboty. 

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

nie no pytam, bo Maciek też pisał, że chętnie wpadnie w sobotę to bym was razem na jedną audiencję umówił.

A to najwyżej się już razem zgadamy. Ale myślałem przed południem

Opublikowano

Ale pięknie ziemia przemoczona. super warunki do orki.

bratrolnika napisał:

25 minut temu, Bananek napisał:

A to najwyżej się już razem zgadamy. Ale myślałem przed południem

kurczak, przed południem to mam sporo roboty takiej przy bydle. 😕

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

panowie dużo papierow o zwrot akcyzy za paliwo?

Zależy ile masz faktur

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v