Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Słoma w zeszłym roku 200zł/h, ze sznurkiem, prasowane trzydziestką. 220 kostek z 22a, pół godziny to męczył, cena chyba w miarę. W tym roku nie wiem ile. Jedynie marchewkę dla królików się kupuję, jakoś nie potrafił bym swojej słomy ściąć a potem kupować, coś tam zawsze trzeba zebrać.

Jak zużyjesz 220 kostek w ciągu roku to ok, jeszcze rozumiem. Ale jak u mnie zostawiało się słomę z 30arów i potem co roku się ją rozdawało to po ch*j to zbierać, prosić się żeby ktoś przyjechał. Jak za cenę usługi kupię sobie gotowca.

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

to z owsem miałem ci pozyczyć? jutro może wywiozę i se bierz

Dał byś mu przyczepę? Przecież on tymi widłami ci porysuje.

Chyba wiesz najlepiej że to nie są tanie rzeczy 😁 no chyba że da WSK w zastaw

Opublikowano

Kosilem c330 kosiarka 1.65 z osłonami i tak trochę lekki przód jak pod gorke w poz transportowej jadę. Nie wiem czy tych osłon nie wymienić na te lżejsze albo wogole kosiarkę na ta 1.35 w przyszłości. Jak coś to mogę takie osłony kupić z tych rurek i samej plandeki.

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Kosilem c330 kosiarka 1.65 z osłonami i tak trochę lekki przód jak pod gorke w poz transportowej jadę. Nie wiem czy tych osłon nie wymienić na te lżejsze albo wogole kosiarkę na ta 1.35 w przyszłości. Jak coś to mogę takie osłony kupić z tych rurek i samej plandeki.

Masz jeszcze trzecie wyjście obciazyć przód :P

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, akooo napisał:

Masz przednie obciążniki kół?

Opublikowano

Mam dwa obciążniki na przedniej belce tam przy zaczepie plus jeden obciaznik z władymirca dołożylem na zaczep. Jak koła przednie dociazyc nie widzial ja jeszcze tego

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

pedały mleko chcą kupować

a to zabronione chyba nie jest?

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

Mam dwa obciążniki na przedniej belce tam przy zaczepie plus jeden obciaznik z władymirca dołożylem na zaczep. Jak koła przednie dociazyc nie widzial ja jeszcze tego

Jeśli się nie mylę to jest ponad 40kg na jedno koło. A to w ciapku już sporo :).

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

a to zabronione chyba nie jest?

Zabronione jest przebywanie takich osobników w obejściu. Merylin z tym czymś gadała to po 3zeta gotowi płacić ale żeby brali chociaż 700 co drugi dzień 

Opublikowano

przynajmniej Merlin nie poderwą.

Zabronione jest przebywanie takich osobników w obejściu. Merylin z tym czymś gadała to po 3zeta gotowi płacić ale żeby brali chociaż 700 co drugi dzień 

1 minutę temu, akooo napisał:

i to idzie wewnątrz felgi? pomoże to to? Trochę boje się żeby mi ciapek nie pękł gdzieś na korpusie albo coś od tej kosiarki. No ale trzeba będzie takie coś chyba kupic

ile razy w roku z tą kosiarką pod górki będziesz jeździł? kierować się nie dało?

Opublikowano

i to idzie wewnątrz felgi? pomoże to to? Trochę boje się żeby mi ciapek nie pękł gdzieś na korpusie albo coś od tej kosiarki. No ale trzeba będzie takie coś chyba kupic

U mnie c335 lata z rozsiewaczem vicona 400l, jak dosypie na maxa to jest z 450l + waga rozsiewacza i nawet nie bujnie. Ale jest fest dociążony, 2 obciązniki z przodu, pełne obciążenie kół przednich właśnie tymi obciążnikami montowanymi wewnątrz felgi. Czy się rozerwie? Nie wiem, odpukać w niemalowane jeszcze tego nie doświadczyłem :D

Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

Trochę boje się żeby mi ciapek nie pękł gdzieś na korpusie albo coś od tej kosiarki.

Nic nie pęknie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

150zł za taki kawałek? Ja za 30x8 flaszkę wziąłem i więcej by mi było wstyd powiedzieć.

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Też byłem kiedyś taki glupi, żeby za frajer robotę robić. Ludzie mnie chwalili, to prawda, ale od chwalenia pieniędzy w kieszeni nie przybywało

I tu masz dobra odpowiedź, dla tych co są ludźmi normalnymi mozna i za darmo jechać, chociaz wiem że jak będę potrzebował to moge na nich liczyć. 

A nie że będzie mi łaskę robił że pozwolił mi do siebie przyjechać i daje zarobić... 

• Like 1
Opublikowano

O, tutaj widać jak te obciążniki są montowane. Swoją drogą ciekawe czemu tak mało ciapków je miało/ma na sobie. ursus-c335-stan-perfekcyjny-malo-uzywany

Opublikowano
pafnucy napisał:

przynajmniej Merlin nie poderwą.

ile razy w roku z tą kosiarką pod górki będziesz jeździł? kierować się nie dało?

dało się ale trochę strach jest no i nie chce ciapka męczyć zabardzo😊 A i jak mam podniesiona kosiarkę to opada dosyć szybko. coś tam w środku może przypuszczać czy jak?

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Swoją drogą ciekawe czemu tak mało ciapków je miało/ma na sobie.

Bo do 30 do głównie lekki sprzęt. a tak w ogóle to przeszczep z 40 bo w orginale chyba nie było.

Opublikowano
sadownik12 napisał:

O, tutaj widać jak te obciążniki są montowane. Swoją drogą ciekawe czemu tak mało ciapków je miało/ma na sobie.

może to jakieś dodatkowe wyposażenie za dopłatą juz wiem ze je napewno kupie tylko żeby po taniosci i jakoś blisko bo nowe to z 500 zł będą kosztować. Fajny ten twój ursus kabina pewnie exportowa

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

może to jakieś dodatkowe wyposażenie za dopłatą juz wiem ze je napewno kupie tylko żeby po taniosci i jakoś blisko bo nowe to z 500 zł będą kosztować. Fajny ten twój ursus kabina pewnie exportowa

To nie mój. Zdjęcie z googli. Mój ma standardzik Chojnów II.

2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

nowych to chyba nie ma

Są nowe, gdzieś widziałem. A i w książce serwisowej c330 też była wzmianka gdzieś jeśli się nie mylę o tych obciążnikach. Więc raczej nie przeszczep. U mnie w c335 podejrzewam, że są od nowości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v