Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Rolnik1973 Tylko nie myśl że śmieje się z tego co się stało bo tak nie jest. Śmieszyły mnie jedynie te twoje teorie o tej nieszczesnej niedzieli, a teraz sam się przekonałeś że co ma być to będzie i czy robisz w niedzielę czy nie zbytnio nie ma tu znaczenia. Ja znam ludzi co tylko niedzielami robią i im jakoś dobrze się powodzi :) 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, wysoki1122 napisał:

Aktualnie pada i grzmi

Jeszcze pytanie do posiadaczy t25 od czego ta świecąca czerwona kontrolka ?

IMG_20210717_152428.jpg

Pewny nie jestem ale może od ładowania.

12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie można wierzyć w coś co nawet nie wiadomo czy istnieje. Nie ma na to żadnych dowodów. Katecheta w technikum mówił nam tak- ktoś będzie miał rację. Albo ten co wierzy albo ten co nie. Nie ma żadnych dowodów na istnienie i na nie istnienie tak samo. 

Ciekawe jak na Twoją tezę zareagowali by wyznawcy innych religii ?

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No też się zawiodłem

Pier🤐olić teraz to

Widać szczęśliwa gwiazda zgasła.

Jutro idę w pole szacować ile szkody podać, skoro już niedziela nie działa. 

Ubezpieczone masz to w czym problem ? A może więcej weźmiesz odszkodowania, niż w zimę czy na wiosnę to zboże będzie warte ?

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

No bo sama nazwa wiara mówi ze się w coś wierzy. Sam Chrystus mówił wiele razy o wierze chociaż dawał tez dowody swojej Boskości. Ja obserwując ten świat i co się obecnie dzieje jestem przekonany o istnieniu Boga i walce dobra ze złem. Zobacz jak możni tego świata starają się jak mogą aby zniszczyć wiarę Chrystusową, Kościół Katolicki.

Myślisz, że tu o wiarę chodzi? Tu chodzi o olbrzymi majątek kościoła, który zgodnie z nauką Jezusa powinien wcale do niego nie należeć. I bardzo dobrze, że tym się zajmują, w pełni to popieram. W mojej wsi za czasów międzywojnia ksiądz miał 40 morgów. Żaden gospodarz wtedy tyle nie miał. Po wojnie zarówno władza jak i ludzie w końcu się zbuntowali przeciwko temu i ziemię przekazano pod gospodarzy. Tak jest i teraz. Czemu oni mają mieć więcej skoro nie utrzymują się z prawdziwej pracy tylko z datków?

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak, jak N połączysz z PE to roznicowka od razu strzeli

Niby wiem, niby przyjmuje do wiadomości, ale zawsze jak szukałem auta to marki japońskie i koreańce omijałem, nie wiem czemu

To co trzeba zrobić? 🤔

Opublikowano
dsbh napisał:

2 godziny temu, wysoki1122 napisał:

Aktualnie pada i grzmi

Jeszcze pytanie do posiadaczy t25 od czego ta świecąca czerwona kontrolka ?

Pewny nie jestem ale może od ładowania.

12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie można wierzyć w coś co nawet nie wiadomo czy istnieje. Nie ma na to żadnych dowodów. Katecheta w technikum mówił nam tak- ktoś będzie miał rację. Albo ten co wierzy albo ten co nie. Nie ma żadnych dowodów na istnienie i na nie istnienie tak samo. 

Ciekawe jak na Twoją tezę zareagowali by wyznawcy innych religii ?

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No też się zawiodłem

Pier🤐olić teraz to

Ubezpieczone masz to w czym problem ? A może więcej weźmiesz odszkodowania, niż w zimę czy na wiosnę to zboże będzie warte ?

Tylko Katolicka wiara jest prawdziwa innych trzeba nawracać dawać dobry przykład

Rolnik200598 napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

No bo sama nazwa wiara mówi ze się w coś wierzy. Sam Chrystus mówił wiele razy o wierze chociaż dawał tez dowody swojej Boskości. Ja obserwując ten świat i co się obecnie dzieje jestem przekonany o istnieniu Boga i walce dobra ze złem. Zobacz jak możni tego świata starają się jak mogą aby zniszczyć wiarę Chrystusową, Kościół Katolicki.

Myślisz, że tu o wiarę chodzi? Tu chodzi o olbrzymi majątek kościoła, który zgodnie z nauką Jezusa powinien wcale do niego nie należeć. I bardzo dobrze, że tym się zajmują, w pełni to popieram. W mojej wsi za czasów międzywojnia ksiądz miał 40 morgów. Żaden gospodarz wtedy tyle nie miał. Po wojnie zarówno władza jak i ludzie w końcu się zbuntowali przeciwko temu i ziemię przekazano pod gospodarzy. Tak jest i teraz. Czemu oni mają mieć więcej skoro nie utrzymują się z prawdziwej pracy tylko z datków?

Ale to już nawet nie chodzi o majątek Kościoła ale o to żeby przestrzegać przykazań nawet jeżeli niektórzy księża ich nie przestrzegają. Nie martw się Pan Bóg rozliczy każdego

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak, jak N połączysz z PE to roznicowka od razu strzeli

Niby wiem, niby przyjmuje do wiadomości, ale zawsze jak szukałem auta to marki japońskie i koreańce omijałem, nie wiem czemu

A ja na odwrót korea i japonia po dziś dzień  a młodzież espanie

Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał:

No ja bym sie inaczej zachował  ,oby córka miała inne podejście do życia 

Ciekawi mnie czemu się  zatarl olej był  może  ujowego paliwa zalali

U mnie się sprężarka przed samymi zniwami zatarła. Tak o. Brat silnik rozebrał tłok spuchnięty.  Olej był. Chodziła do samego końca i nagle padła. Znów wydatek w mordę jeża. Miałem kraft dele 8 lat chodziło to to w bardzo rozmaitych warunkach często po kilka godzin dziennie. Teraz to 2 tłokowe ze 200l kupię. 

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No też się zawiodłem

Pier🤐olić teraz to

ale że co?obiło co TOBIE? Ty musi ubezpieczony, to co za kłopot?

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

To co trzeba zrobić? 🤔

Jak zero czyli neutralny nie jest potrzebny bo przykładowo w silniku 3F nie jest tylko fazowe i ochronny to rozłączyć neutralny z ochronnym w tej wtyczce, pozostawić sam ochronny aby miał połaczenie z obudową odbiornika

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No też się zawiodłem

Pier🤐olić teraz to

Rysiek, myślałeś że jak Panu Bogu będziesz fałszywie kadził to On da się na to nabrać? chłopaku, On znał Twoje niecne plany zanim Ty sam pomyślałeś nawet o tym, i nie bluźnij bo może być gorzej, czego oczywiście Ci nie życzę. Nie życz drugiemu co Tobie nie miłe, kilka dni temu źle życzyłeś germanom jak się nie mylę.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

ale że co?obiło co TOBIE? Ty musi ubezpieczony, to co za kłopot?

No ale to co zawsze się sprawdzało zawiodło.

Czym ja teraz komuś przygarnę jak coś pójdzie nie tak.

Już robota niedzielą nie zadziała😁

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, Roki212 napisał:

Jak zero czyli neutralny nie jest potrzebny bo przykładowo w silniku 3F nie jest tylko fazowe i ochronny to rozłączyć neutralny z ochronnym w tej wtyczce, pozostawić sam ochronny aby miał połaczenie z obudową odbiornika

Czyli zostawic niebieski a żółto zielony odciąć? 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Rysiek, myślałeś że jak Panu Bogu będziesz fałszywie kadził to On da się na to nabrać? chłopaku, On znał Twoje niecne plany zanim Ty sam pomyślałeś nawet o tym, i nie bluźnij bo może być gorzej, czego oczywiście Ci nie życzę.

Toż 3 wioski w gminie oberwało

To nie że nad moimi polami tylko.

Ja tam i tak wyjdę na plus.

Opublikowano (edytowane)

Boś fałszywy, wystawiasz Pana Boga na próbę,  sorry Rysiek, ja Ciebie nawet lubię, ale taka jest prawda, przynajmniej nie pisałbyś takich głupot.

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No ale to co zawsze się sprawdzało zawiodło.

Czym ja teraz komuś przygarnę jak coś pójdzie nie tak.

Już robota niedzielą nie zadziała😁

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

za***rdalaj w niedzielę, a przez resztę tygodnia hamak.

sie klimat zmienia i sie dostosuj.

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Toż 3 wioski w gminie oberwało

To nie że nad moimi polami tylko.

Ja tam i tak wyjdę na plus.

znaczy, celują , ale jeszcze nie trafili.

mi sie wydaje że się doczekasz. zawistnego musi trafić...

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Zniwa zaczął na dobre musi wczoraj. Gdzie jeszcze do niedzieli. Prawie 2h Zbysiu co ty parle już walnął? Do jutra to i nie wyschnie 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Prawie 2h

cikawe kto??

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

Ja w niedzielę robie jak pasuje i co ? Mi bez różnicy czy środa czy niedziela 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pafnucy napisał:

znaczy, celują , ale jeszcze nie trafili.

mi sie wydaje że się doczekasz. zawistnego musi trafić...

Sorry panowie, może być ktoś niewierzący, ja to uszanuję, ale Rysiek zachowuje się tak jakby drwił z Pana Boga, skoro jest wierzący, żeby się nie przeliczył tylko. niekoniecznie zaraz

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v