Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam crome 2010 ostatnie wydanie 2.0 multijet zmapowany na 180 km. Odpukac, przez 4 lata i 80000 km nic oprócz eksploatacyjnych rzeczy. Oleje, filtry nawet klimy nie trza było nabijać. To mój drugi fiat i na pewno nie ostatni. Największy ból d*py że nie automat

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A premier zamiast rodakom pomagać to germańcom pomocny, a my to na pastwę losu

Rodacy nie pracujący w niedzielę powinni chyba spać spokojnie czy jednak nie... ciągle mi teraz ta twoja niedziela w głowie siedzi hehe i że te twoje teorie legły w gruzach :P

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Mam pytanie elektryczne do ciebie 😛

Co tam cza???

4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Diesel dobry bo można za darmo tankować tzn w domu 😅

Akurat mnie to nie dotyczy

Ale raz w miesiącu jak do pełna zaleje to wystarcza

5 minut temu, komizmo napisał:

2.0 multijet zamalowany na 180 km

Mam ten sam silnik, wykręcone 205KM, a w drugim 162KM (ten był ten słabszy, 135KM)

Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Rodacy nie pracujący w niedzielę powinni chyba spać spokojnie czy jednak nie... ciągle mi teraz ta twoja niedziela w głowie siedzi hehe i że te twoje teorie legły w gruzach :P

Dobrze, że przy sobocie to było to do niedzieli można wysprzątać chociaż

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Ty chyba tak specjalnie tu piszesz takie rzeczy ;)

A myślisz, że każdego interesuje "ciało"? Mnie nie i jeśli jakaś by była to oczekiwał bym tego samego w stosunku do siebie.

Idzie kolejna burza.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

A myślisz, że każdego interesuje "ciało"? Mnie nie i jeśli jakaś by była to oczekiwał bym tego samego w stosunku do siebie.

Idzie kolejna burza.

Ale mi akurat nie o to ale tak ogólnie bo czasem takie rzeczy piszesz że no :D

Opublikowano
9 minut temu, komizmo napisał:

To mój drugi fiat i na pewno nie ostatni.

Fiat chyba jako ostatni wszedł w downsizing silników, gdy wszyscy stosowali już silniki 1.0 Fiat uparcie montował 1.4 t-jet, niestety, nowe auta tej marki maja już 1.0 turbo niestety, i nie mówię tu o małych pizdrykach tylko o kompaktach

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Fiat chyba jako ostatni wszedł w downsizing silników, gdy wszyscy stosowali już silniki 1.0 Fiat uparcie montował 1.4 t-jet, niestety, nowe auta tej marki maja już 1.0 turbo niestety, i nie mówię tu o małych pizdrykach tylko o kompaktach

Darku nie zapominaj o japończykach :)

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Ale mi akurat nie o to ale tak ogólnie bo czasem takie rzeczy piszesz że no :D

Bo nie każdy jest lubujący się w płci przeciwnej i lubi mieć kobietę wystrojoną przy sobie, która sobie robi co chce. I nie każdy patrzy na świat przez różowe okulary i pozytywnie, skoro wokół tych pozytywów prawie wcale.

Zaczyna padać.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, robert55555 napisał:

Kolega ja mam gorzej. 

Z czym że  tak zapytam?

Każda maszyna może się  zepsuć  tylko chodzi o podejście do sprawy a nie taka pipa miękkim fiutem robiona na córkę i młodego  oddawanie zepchnąć 

@danielursus3p co Cię tak zdziwiło ?

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Z czym że  tak zapytam?

Każda maszyna może się  zepsuć  tylko chodzi o podejście do sprawy a nie taka pipa miękkim fiutem robiona na córkę i młodego  oddawanie zepchnąć 

@danielursus3p co Cię tak zdziwiło ?

Że przyszły teść dopiero i takie cuda pokazuje już 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Darku nie zapominaj o japończykach :)

Tak, jak pisałem poprzedni post to właśnie pomyslalem o japońcach, aczkolwiek nie są one w moim kręgu zainteresowania, więc nic nie wiem na ile temat

(Niby jednego mam, ale w nim to japońskie jest chyba tylko wnętrze)

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Bo nie każdy jest lubujący się w płci przeciwnej i lubi mieć kobietę wystrojoną przy sobie, która sobie robi co chce. I nie każdy patrzy na świat przez różowe okulary i pozytywnie, skoro wokół tych pozytywów prawie wcale.

Zaczyna padać.

Oj już nie mów że pozytywów nie ma. Ręce masz,nogi masz sam się utrzymujesz,czego chcieć więcej od życia?

Opublikowano

Oj już nie mów że pozytywów nie ma. Ręce masz,nogi masz sam się utrzymujesz,czego chcieć więcej od życia?

Tobie to może wystarczy ale nie każdemu. Czasem trudno określić co się chce. Jest to jakieś dalekie, nieosiągalne. Coś chcesz ale nie wiesz co. 

Opublikowano
9 minut temu, danielursus3p napisał:

Że przyszły teść dopiero i takie cuda pokazuje już 

No ja bym sie inaczej zachował  ,oby córka miała inne podejście do życia 

Ciekawi mnie czemu się  zatarl olej był  może  ujowego paliwa zalali

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Tobie to może wystarczy ale nie każdemu. Czasem trudno określić co się chce. Jest to jakieś dalekie, nieosiągalne. Coś chcesz ale nie wiesz co. 

Też tak kiedyś miałem dokładnie jak napisałeś że sam nie wiedziałem czego chce ale wiara mi pomogła. Może to coś o czym piszesz to Bóg i jego Królestwo w którym możemy mięć swój udział? Słyszałem jak ksiądz o tym mówił i przekonało mnie to.

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak, jak pisałem poprzedni post to właśnie pomyslalem o japońcach, aczkolwiek nie są one w moim kręgu zainteresowania, więc nic nie wiem na ile temat

Będzie wysadzać roznicowke jak gniazdo siłowe jest na 4 bolce? A we wtyce 5 zylowy kabel zrobiony na 4, zero z ochrona połączone 

Opublikowano

Też tak kiedyś miałem dokładnie jak napisałeś że sam nie wiedziałem czego chce ale wiara mi pomogła. Może to coś o czym piszesz to Bóg i jego Królestwo w którym możemy mięć swój udział? Słyszałem jak ksiądz o tym mówił i przekonało mnie to.

Nie można wierzyć w coś co nawet nie wiadomo czy istnieje. Nie ma na to żadnych dowodów. Katecheta w technikum mówił nam tak- ktoś będzie miał rację. Albo ten co wierzy albo ten co nie. Nie ma żadnych dowodów na istnienie i na nie istnienie tak samo. 

Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

W obecnej chwili to japonczyk i korea to chyba  najlepsze rozwiązania  choć braciszek ostatnio 2szt 208 sprzedal na pniu teraz ma ceda i c3 aircrossa  jedno do sprzedania obojętne które 

Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

Będzie wysadzać roznicowke jak gniazdo siłowe jest na 4 bolce? A we wtyce 5 zylowy kabel zrobiony na 4, zero z ochrona połączone 

Tak, jak N połączysz z PE to roznicowka od razu strzeli

4 minuty temu, Łolek napisał:

W obecnej chwili to japonczyk i korea to chyba  najlepsze rozwiązania

Niby wiem, niby przyjmuje do wiadomości, ale zawsze jak szukałem auta to marki japońskie i koreańce omijałem, nie wiem czemu

Opublikowano
36 minut temu, Roki212 napisał:

No też się zawiodłem

Pier🤐olić teraz to

Widać szczęśliwa gwiazda zgasła.

Jutro idę w pole szacować ile szkody podać, skoro już niedziela nie działa. 

• Like 1
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Nie można wierzyć w coś co nawet nie wiadomo czy istnieje. Nie ma na to żadnych dowodów. Katecheta w technikum mówił nam tak- ktoś będzie miał rację. Albo ten co wierzy albo ten co nie. Nie ma żadnych dowodów na istnienie i na nie istnienie tak samo. 

No bo sama nazwa wiara mówi ze się w coś wierzy. Sam Chrystus mówił wiele razy o wierze chociaż dawał tez dowody swojej Boskości. Ja obserwując ten świat i co się obecnie dzieje jestem przekonany o istnieniu Boga i walce dobra ze złem. Zobacz jak możni tego świata starają się jak mogą aby zniszczyć wiarę Chrystusową, Kościół Katolicki.

Wszędzie to jest w filmach, muzyce nawet . Widzieliście co z ulicy sezamkowej zrobili?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v