Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Co zrobić. Tam wioscee obok Ciebie widziałem ktoś kupił używki lejowe chyba 

Jeśli o te niebieskie chodzi to tak, po cemencie, namęczył się chłop żeby do ładu doprowadzić, ale teraz ma 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Jeśli o te niebieskie chodzi to tak, po cemencie, namęczył się chłop żeby do ładu doprowadzić, ale teraz ma 

Widziałem jak na podwrku leżały. Postawił już na nogi? Ile to ton ma? Wiesz może?

Opublikowano
46 minut temu, HF86 napisał:

Może tylko lewe albo tylko prawe. Ja tylko lewe niszcze, prawe zawsze zostają. 

Zbieżność se ustaw. Szkoda laczka.

46 minut temu, HF86 napisał:

Może tylko lewe albo tylko prawe. Ja tylko lewe niszcze, prawe zawsze zostają. 

Zbieżność se ustaw. Szkoda laczka.

• Haha 1
Opublikowano

Postawione były już w tamtym roku, w tym też dokupił, wiosną przy nim dłubał. 

Ile ton to nie wiem. 

Jadąc od szkoły jak przed sklepem skręcisz w prawo to zaraz będą stały po lewej stronie w szczycie garażu. Żmijką ich załadowuje. 

Ten co ma kombajn fenda to z takich silosów ma całą baterie zrobioną, z przenośnikami, ale to wszystko robił gdy silosy kosztowały grosze. 

10 minut temu, danielursus3p napisał:

Widziałem jak na podwrku leżały. Postawił już na nogi? Ile to ton ma? Wiesz może?

No i uzia rybka dziś nie popływa 😂

Opublikowano
szymon09875 napisał:

I uj... wał trzeba wyciągać, nowe panewki nie pomogły. 

nic nie wzrosło?nie możliwe,moze pompa oleju? zawór w pompie? pompa chodzi? w bąku nie ma dyszy jakieś? czopy jak wyglądały

Opublikowano

Tak dumam ze nie ma dobrego piwa 🤔

Łomża jasna pełna w ostatecznosci

Okocim. Porter 🤮

Kozel. 🤮

Książęce pszeniczne 🤮

Te k**ewskie, tatry i reszta to nie mam odwagi próbować. 

Perla co tak w miarę podchodzi i ta ciemna Łomża 

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Już i jary  dziś się przełamuje, poniedziałek można kosić będzie.

Prawda, patrzyłem to ziarno twarde się  robi, pszenica ozima to samo. Ale pierwszy chyba będzie  groch po niedzieli jak nigdy, niestety grad u mnie też  trochę strat zrobił z 20%  leży na ziemi strokow i ziaren które sie otworzyły po uderzeniu 😬, u sasiada rzepak jeszcze  gorzej 60% minimum na ziemi leży.

Opublikowano
19 minut temu, DANDYS napisał:

nic nie wzrosło?nie możliwe,moze pompa oleju? zawór w pompie? pompa chodzi? w bąku nie ma dyszy jakieś? czopy jak wyglądały

Czopy i panewki glowne jak nowe. Czoło wału dostało po pizdzie...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Okocim. Porter 🤮

Kozel. 🤮

Książęce pszeniczne 🤮

Lubelskie Pils 🤤polecam💘 no i jeszcze czeskie Żatecky

Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Okocim. Porter 🤮

Kozel. 🤮

Książęce pszeniczne 🤮

To kup piwo a nie podróbkę.

Wiele osób szpanuję super autami, ubraniami i elektroniką a jedzą i piją najtańszy syf 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v