Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

tradycji stało się zadość, jak przychodzi czas na jęczmień to zaczyna paprac bo padaniem tego nie można nazwać 🙄

Pytanie mam, ty nie miałeś kiedyś rozdzielacza na błotnik do c330m na handel???

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

To co takiego kolega kupuje? 

No ciunik 🚜

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

tradycji stało się zadość, jak przychodzi czas na jęczmień to zaczyna paprac bo padaniem tego nie można nazwać 🙄

Pytanie mam, ty nie miałeś kiedyś rozdzielacza na błotnik do c330m na handel???

miałem do zwykłej 30ale już poszedł

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Nie na siano🤨

No jemu na siano, żeby za dobrze nie miał, bo zaczyna się podśmiewać ze mnie🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

3 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Nie na siano🤨

No jemu na siano, żeby za dobrze nie miał, bo zaczyna się podśmiewać ze mnie🤣

No to jak się podśmiewa to niech pada ale tylko na jego siano.

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

ja też na etapie poszukiwać 🙆🤫

Jakaś konkretna marka czy co się ciekawego trafi?

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Jakaś konkretna marka czy co się ciekawego trafi?

jaki traktor Primo jedziecie zobaczyć?

Opublikowano
pedro2 napisał:

6 godzin temu, DanielFarmer napisał:

u nas to pikuś, droga Wizna Jeżewo Białystok wczoraj pompa taka non stop że nie dało się prawie jechać zarówno w jedną jak i po dwóch godzinach w drugą stronę ,auta po rowach ,pola zalane.Spokojnie nasz opad x3

Trafiło u was? Jprdl jaki zlew, samo centrum 🙆 a w poniedziałek kartofle do pryskania 😂 chyba samolotem

15mm w 10 minut

Edit: Już 18mm

u nas 5mm,lało z 5min ,

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

jaki traktor Primo jedziecie zobaczyć?

Narazie nic nie pisze na ten temat żeby nie zapeszyć tfu.

Opublikowano
39 minut temu, dsbh napisał:

na pszczelarza to są specjalne kursy ? Taki kanał mi się ostatnio wyświetlił w proponowanych i tam jest właśnie w komentarzach o tym wspomniane.

Są kursy ale można i bez tego pszczelarzyć, obowiązku nie ma. Byłem na czymś podobnym, organizowane to było przez związek, opłata w sumie chyba 160zł plus paliwo i ściepa na jakieś podarki dla prowadzących (czytaj alkohol). Reszta z dofinansowań plus opłacone obiady w każdy dzień zajęć i to nie małe porcje. 5 kolejnych sobót i niedziel to trwało, ja jeździłem do Bielska Białej. Trochę się rzeczy człowiek zawsze dowiedział ale nie zawarł żadnych głębszych znajomości. Jednym słowem nie żałuję, za te pieniądze warto było, bo normalnie to coś koło tysiąca kosztuje.

Opublikowano

Mam w Kocku koleżankę, zawsze udawało jej się ściągać na studiach,jaką to ona mądra,stypendia brała,błagała o oceny lepsze a i tak na kasie w biedronce wylądowała,kiedyś miałem tam zajechać jak jeździłem w tamte strony. 

A odnośnie pszczelarzy, mam też koleżankę która skończyła technikum pszczelarskie w pszczelej woli z dyplomem. Na studiach nie dotarła do inzyniera 

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

A odnośnie pszczelarzy, mam też koleżankę która skończyła technikum pszczelarskie w pszczelej woli z dyplomem. Na studiach nie dotarła do inzyniera 

Zależy co kto potrzebuje, żeby kończyć technikum czy robić konkretne wykształcenie to i jakieś perspektywy muszą być w tym zawodzie. Raczej bym się nie odważył robić technika pszczelarza i startować od zera, chyba, że 6 w totka by się wygrało... Co innego jeśli na przykład masz sporą pasiekę u kogoś w rodzinie, kręci cię to i się tym w przyszłości zajmiesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v