Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale ja nie wiem co zrobić ...., by mieć więcej tej kasy. :D

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

a i tak już nie wiem co nią robić. :D

Ale masz problem z 💴💵💶💷💰😩

Podać nr konta?😁

A tak serio to z której strony Lubartowa mieszkasz?🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

A tak serio to z której strony Lubartowa mieszkasz?🤔

no z tej ode mnie. 👈

potrzebujesz coś z tych stron? czemu pytasz?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

@pafnucy wybieram się na wycieczkę🚗🚘 może jutro jak wszystko pójdzie po myśli🚜 w tamte strony. 

Opublikowano

a to ja nie z tej. B|

jutro ze Sławkiem truskawki mam zbierać.

można wiedzieć gdzie jedziesz dokładniej?

Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

Ja podpowiem. Ale daj trochi

Opublikowano

miejscowość kojarzę, ale mam spory kawałek tam. pytaj tego z za rzeki. on bliżej chyba.

@Partyzant85

5 minut temu, danielursus3p napisał:

Ale daj trochi

ile?

Opublikowano

No ja mam kilometr do Kamionki. A co trzeba?

1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Dziś w swoim żywiole😀

Kalinkę woziłeś? Na ładowaczu czy na błotniku?

21 minut temu, pafnucy napisał:

Rozmień na mniejszy nominał - 100 zł na dwa  i już masz dwa papierki zamiast jednego.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

miejscowość kojarzę, ale mam spory kawałek tam. pytaj tego z za rzeki. on bliżej chyba.

@Partyzant85

ile?

Tak z miljon.  A taki biznes Ci rozkręce że cała wioska xxx będzie Ci zazdrościć 😃

Opublikowano

Ale jak cieluny w Kamionce do sprzedania to i blisko masz i papier w portfelu się znajdzie :D

Opublikowano (edytowane)

no kupowałem. a i owszem.

Partyzant co tam za durnoty masz pod tym co napisałeś? dopiero zobaczyłem:D

a masz tam jakiego bycka? bym podjechał i zakupił

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Byczka nie mam i nie wiem kto ma.

A to cytat z filmu "Konopielka"

Opublikowano
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

u nas to pikuś, droga Wizna Jeżewo Białystok wczoraj pompa taka non stop że nie dało się prawie jechać zarówno w jedną jak i po dwóch godzinach w drugą stronę ,auta po rowach ,pola zalane.Spokojnie nasz opad x3

Wiem, kobita była wczoraj w Białym i bmke mi mało nie zalała, dwa razy jej zgasła po trasie i choinka 🤦 Teraz 5 błędów i suszy się... Tam to przed południem ostro wlało, dobrze że ominęło

Opublikowano
12 minut temu, Partyzant85 napisał:

Kalinkę woziłeś? Na ładowaczu czy na błotniku?

Mam legancki fotel pasażera. Taki jak potrza, a nie jak we fendzie czy jd

10 minut temu, pafnucy napisał:

a tyle to ja ni mom, 🙆‍♂️

Masz ci los

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja chyba za nerwowy jestem, bo jak tylko czytam to sie az gotuje. Mial swoje 5minut teraz niech sie nie wtraca. Z żoną rozmawiales? Od tego bym zaczął, bo widze ze poprawy żadnej nadal nie ma.

Poprawa  jakaś jest bo ostatnio powiedział że pieniądze co z gospo są to nasze,że on ma tylko rentę. Jak robię jakieś przeróbki czy to w budynkach czy przy maszynach to nie gledzi że to inaczej ma być. Od 3 sezonów nie mogłem go namówić na zmianę cepów w bizonie bo po jemu tylko sruby wystarczy jak usłyszał od mechanika że śrub nie ma wcale. Kupiłem komplet i chłopaki zmienili. Przekona sie może że to było dobrze bo okazało sie że klepisko było nierówno ustawione i od razu ustawili. Wszystkie fartuchy do przeglądu poszły to po jemu też wszystko dobrze, okazało się że dwóch nie ma wcale i dlatego gubił sporo zboża. Ale po co remontować kombajn jak wszystko jest ok. Ile.to.ja się musiałem namęczyć żeby w miarę poustawiać żeby to dobrze mlocilo a temu zawsze nie pasowało. Teraz to chociaż będzie po problemie i jak się okaże że będzie poprawa w koszeniu to niech wie że.remont był.konieczny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v