Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Na dworze by była to by problemu nie było ;)

Nie ma takiej możliwości! Na podwórku są trzy i to wystarczy. Ten będzie w domu.

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dzięki za radę z tym pieprzem, pomogło! 

Mi Pani w sklepie zoologicznym to doradziła. Także nie ma za co i się cieszę, że i u Ciebie zadziałało. 

Opublikowano

Jest jest. W sklepie zoologicznym bym zapomniał się zapytać i w raz bym nie wiedział, a tak wiem ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Który rocznik, poprzednie zimy jak palił? 

83 r, ostatni bodaj rocznik modelu, w poprzednie zimy cały czas przy pryzmie by nie trzeba było go omijać,   i by błota nie ciągał ,zabierałem gdy poniżej 10 było ,by w razie draki 50 m kabla nie ciągnąć .   Aktualnie  -23 

Opublikowano
15 minut temu, Kallina86 napisał:

Tylko nerwów? Gryzła wszystko, co drewniane. Niedrewniane też się zdarzyło np. gniazdko prądowe. To, co się da poszarpać i coś z tego wyciągnąć typu zabawki misie, poduszki. Gdyby nie ten pieprz cayenne, to by mi już w domu tylko metalowe rzeczy zostały. We wtorek będzie 3 tygodnie jak ma pierwszą cieczkę. Bywały noce gdzie od 2 do 6 chodziłam z nią po podwórku, bo w domu nie można było z nią wytrzymać. Całe szczęście że wtedy takich mrozów nie było. 

Na podwórko wpusci każdego, ale przy wyjściu każdego zagryzie 🤣 miał dwóch takich ulubieńców jak był u nas to jak na schodach ich dopadł to ani wtą ani wtą. Żaden Wróbel, gołąb czy Wrona nie ma prawa na podwórku usiąść bo złapie a jeśli nie to lata jak głupi i szczęka. U sąsiadów mieli suke podobna do niego to musiałem iść go zawinąć, bo do domu ich nie chciał wpuścić. Drugi sasian miał taką wielka suke a ten sobie ją upodobał i chodził do nich krowy z nimi wyganiać i przyganiać. Sąsiada synowie strzelali petardy to poszedł i ich chciał gryźć. Jajka kuropatw przyniósł z łąki na schody. Zająca przyciągnął na schody. Za sukami to nawet po 5km dalej chodzi. 

6 minut temu, pawel885 napisał:

Im mocniejszy prąd rozruchu tym delikatniejszy aku, do ciągnika nie ma co się tym sugerować 

Myślę tego ruska zamówić, grom czy jakoś tak

• Confused 1
Opublikowano

-12°C cały czas od ok. 16 tej godziny. Germaniec właśnie przejechał z jakimś germańskim "piastem" po powiatówce. Godziny trza wyrobić 😋

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

Zniechęcają mnie całe te ich procedury. No i młodego to pod siebie wychowasz, a starego już nie przestawisz

Nie głupie psy są to i starego przestawisz. Boxera nie chcesz, też fajne psy, żywe 

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

83 r, ostatni bodaj rocznik modelu, w poprzednie zimy cały czas przy pryzmie by nie trzeba było go omijać,   i by błota nie ciągał ,zabierałem gdy poniżej 10 było ,by w razie draki 50 m kabla nie ciągnąć .   Aktualnie  -23 

Masz jakieś zdjęcia jego? 

Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kiedys płacili po 40, a za kota 20 🤣

Poważnie z tym cennikiem?

Tu psy były zadbane i wypasione, więc innej opcji jak na mięso nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

a ja mam kaukaza misza się  nazywa z tatuażem z syberi.

We nie gadaj o tatuażach bo zaraz znów afera będzie 😔

FB_IMG_1610744169293.jpg

Przed chwilą, Agrest napisał:

Poważnie z tym cennikiem?

Tu psy były zadbane i wypasione, więc innej opcji jak na mięso nie ma.

Powaga, na co oni to brali to nie wiem ale pewnie do konsumpcji. Sąsiad kiedy łapał koty i sprzedawał drugiemu na te jakże chwalone skórki na plecy

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, donweter1989 napisał:

Wróciłem właśnie z pomiarów. 3 różne jeziora od 2ha do 60ha. Wszędzie grubość 3-4 cm. Na największym już wędkarze stoją. Dopuki nie będzie 7 cm to ja podziękuję. Już raz oszukałem śmierć, więcej nie zamierzam.

czyli wiesz jaka to przyjemność być pod lodem?

2 godziny temu, 6465 napisał:

@Kallina86 ile tam u ciebie na minusie? 

dużo, młody w tej chwili wylewa metan w Suwałkach

1 godzinę temu, Bananek napisał:

...Tak się roztył 😉😀

nie Mierz wszystkich swoja miarą😉

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

czyli wiesz jaka to przyjemność być pod lodem?

Niestety tak. Całe szczęście że długi jestem i grunt chwyciłem a na lodzie w zasięgu ręki pika do lodu została. Ciężko bo ciężko ale się wydostałem ostatkiem sił. A jakie piękne odczucie jest. Oddech się normalnie traci i moment człowiek z sił opada. Doszedłem do domu to ubrań nie zdejmowałem tylko łamałem je. Domownicy po dzień dzisiejszy nie wiedzą co mnie spotkało co bym nie słuchał żeby nie iść i tak dalej. 

• Like 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

11 minut temu, gregor1284 napisał:

że schroniska nie chcesz jakiegoś?

Zniechęcają mnie całe te ich procedury. No i młodego to pod siebie wychowasz, a starego już nie przestawisz

ja wziąłem młodego ze schroniska. O jakich procedurach piszesz? U mnie tylko papier podpisałem, że biorę psa. zapytała czy czipowac. mówię, że nie i cześć.

Opublikowano
3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Niestety tak. Całe szczęście że długi jestem i grunt chwyciłem a na lodzie w zasięgu ręki pika do lodu została. Ciężko bo ciężko ale się wydostałem ostatkiem sił. A jakie piękne odczucie jest. Oddech się normalnie traci i moment człowiek z sił opada. Doszedłem do domu to ubrań nie zdejmowałem tylko łamałem je. Domownicy po dzień dzisiejszy nie wiedzą co mnie spotkało co bym nie słuchał żeby nie iść i tak dalej. 

17km od domu na zalewie zarwał sie pode mną  lód, na dworze pod -15 a my maluchem do domu-nie zdążył sie nawet  nagrzać jak dojechaliśmy do domu. Szczęście w nieszczęściu ,ze byłem z kolegą który pomógł mi wyjść bo sam bym nie dał rady

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v