Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi :).

Jak coś nie wychodzi to się z tego rezygnuje. Jakby mi nie wyszło to bym na pewno nie siał bo bym się w momencie zniechęcił. Tak samo jak się zniechęciłem do intensywniejszej uprawy i handlu.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ale nie trzeba. Wczoraj coś tam u nas w parku i na torze szaleli na rowerach, mikrofony, masa ludzi ale grzecznie minąłem i wróciłem do chałupy. Póki dożynki robili to się chodziło ale teraz raz, że nie ma a dwa tacy mojego pokroju to się do gospodarzy nie zaliczają. Na dni miejscowości to już dawno się nie chodzi, piwo drogie a o suchym pysku się siedzieć nie będzie, lepiej i taniej w domu.

A wiesz jak tanio by bylo jakby ludzie zaraz po urodzeniu umierali? Nic by zycie nie kosztowało. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nic by zycie nie kosztowało. 

No nic. Jak coś nie jest niezbędne do życia to po co. Jak można taniej coś kupić i to samo to po co przepłacać? Piwo lane dwa lata temu chyba 5zł, a kupne 2 z groszami. Teraz jakoś wszystko się pozmieniało... Co będę do parku zapie*dalał jak w chałupie mam nawet lepiej niż tam.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

W kabaretach ostatnio z Sopotu było: nie można się tak łatwo zniechęcać, jak coś się nie udało to trzeba próbować dalej. -co Ci ostatnio nie wyszło? -jestem po nieudanej próbie samobójczej... 😱

Mamy we wsi takiego niedojeba, trzy razy się wieszał i się zniechęcił 😂

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czyli w lustro nie patrzysz? 🤔

Nie mam na imię tak jak ty 😘

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

No nic. Jak coś nie jest niezbędne do życia to po co. Jak można taniej coś kupić i to samo to po co przepłacać? Piwo lane dwa lata temu chyba 5zł, a kupne 2 z groszami. Teraz jakoś wszystko się pozmieniało... Co będę do parku zapie*dalał jak w chałupie mam nawet lepiej niż tam.

Codzień tam nie chodzisz przeciez, po co Ci w takim razie te pieniądze jeśli nie wydajesz?

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Codzień tam nie chodzisz przeciez, po co Ci w takim razie te pieniądze jeśli nie wydajesz?

Coś tam się wydaje. Lubię mieć, śpię wtedy spokojnie i samo to, że są daje satysfakcję.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

...bo pszczoły to drogie hobby...

Opublikowano

Nie powiem, że nie, z 8 koła już na pewno w nie wsadziłem, zabawa na roli też swoje kosztuje. Bo raczej utrzymanie to grosze.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

I chwała Bogu. Przycwaniakowaleś z tym szukaniem Pjotera i po tym żeś panie skreślony. Także nie zgrywaj cwaniaka 

Żebym miał tyle na głowie co ty to bym go namierzył w 3h. A że jesteś jaki jestes pół dodasz pół przemienisz to życie panie życie. Boga to Ty w to nie mieszaj. 

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Nie powiem, że nie, z 8 koła już na pewno w nie wsadziłem,

nie musisz mówić. kto ma do czynienia z tymi owadami to wie co ile kosztuje.

galan99 napisał:

To ile z 1 ula zysku jest 800 zł powinno być .

teoria =/= praktyka

Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Żebym miał tyle na głowie co ty to bym go namierzył w 3h. A że jesteś jaki jestes pół dodasz pół przemienisz to życie panie życie. Boga to Ty w to nie mieszaj. 

Pół dodam pół przemienię 😂 poczytaj swoje posty chłopie. W jednym tygodniu 3 etaty ciągniesz, w następnym sama gospodarka wystarczy. W jednym masz pełen barek alko, a w następnym już chowasz bimber w garażu przed matką i "swoją". Jak już próbujesz kogoś oszukać to notuj na przyszłość żeby Ci się zgadzało bo póki co to takie pomieszanie z pojebanym... 🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Pół dodam pół przemienię 😂 poczytaj swoje posty chłopie. W jednym tygodniu 3 etaty ciągniesz, w następnym sama gospodarka wystarczy. W jednym masz pełen barek alko, a w następnym już chowasz bimber w garażu przed matką i "swoją". Jak już próbujesz kogoś oszukać to notuj na przyszłość żeby Ci się zgadzało bo póki co to takie pomieszanie z pojebanym... 🤦‍♂️

Bo wystarczy. A że chce więcej no cóż. Mam i cały barek i w garażu pokitrane. Leserze 😁 dobrze że Ci się dobra kobita trafiła i robi na trutnia🤮 

Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

To ile z 1 ula zysku jest 800 zł powinno być .

Po pierwszych kilku latach to nie zysk tylko zwrot kosztów. W moim przypadku a i @Bananek pewnie również nie chodzi aż tak o pieniądze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v