Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko na polu inaczej rośnie a w tunelu inaczej .

Mam w tunelu polowe pomidory to już mają ponad metry wysokości.sa podwiązane też 

Podejrzewam, że w tunelu są inne warunki. Uwierz, że ta sama odmiana rok temu o tej porze też miała prawię metr wysokości, ale jeszcze nie kwitła i też się pędy nie połamały.

Chociaż wolę jak krzaki wyglądają jak w tym roku, szybciej zbiór i krzaki nie takie mocne, to drobnicy nie będzie.

Podobno dobry na skracanie pędów jest agil(w zeszłym roku tego nie wiedziałem).

Opublikowano
56 minut temu, Kallina86 napisał:

Nie mów, że podążasz za modą...

1369603892_ic0j9g_600.jpg

No wiesz. To jak cios w jajka. 

52 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Kłamie pewnie. Nie chce się przyznać, że zarost po to żeby dojrzalej wyglądać  :D 

Przyjdziesz w lato po sanki zarazo

Opublikowano

jakoś ta chmura się rozeszła na  2 strony, na radarze dobrze widać, nad Siedlcami luka, wszytko idzie na północny wschód, niby z południa idzie cały czas ale jakby się rozrywa.

Opublikowano

Wszędzie burze na wschodzie? To kurła gdzie deszcz się podział? Ojciec dzwonił że taka burza idzie i co w końcu nic z tego?

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Już po deszczu 

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Modną brodą mnie sprowokowałeś xD 

A jednak wywołuje w tobie jakieś uczucia xD

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak ją Juz powiązałem 🙄

No dobra, jak lubisz:) nic się nie stało, ale też nie musiałeś.

Mam dość niski ciągnik i widzę dopóki pierwsze grona nie osiągną jako takiej masy, to tracam ciągnikiem wierzchołki krzaków. Od tego momentu nie ma problemu, bo krzak się kładzie.

To są hybrydowe odmiany przystosowane pod zbiór mechaniczny. Bo kombajn przy zbiorze nie tyle krzaki ścina, co bardziej zbiera  sam owoc z ziemi.

Włącz jakiś film że zbiorów na YouTube to zobaczysz.

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Wszędzie burze na wschodzie? To kurła gdzie deszcz się podział? Ojciec dzwonił że taka burza idzie i co w końcu nic z tego?

A idz Pan, wszedzie grzmi tylko nie pada🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Błyska się cały czas od Żelechów aż po Krzywdę. 

Wiatr co się trochę ruszył a deszczu nie było z tego, to tak kolo 20 było 

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Jakieś tak, ale to pewnie skutek uboczny szczepionki xD 

Już ja wiem jakie. Odraze i politowanie 😕😱 A ja chciałem się postarzac🙄 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Odraze i politowanie

I po co to tak głupio gadać? 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A ja chciałem się postarzac

Próbuj, ale jakimś innym sposobem niż broda xD 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Wąsy i pksy będą ok? 😂

To ty Karol masz stylówe na lata 80'?😃

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

To życzę wam szczęścia na nowej drodze życia xD 

Kochanki nam brakuje  xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v