Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

to czemu tak boli?

Ojca to tak nie. Matke najbardziej. O tak mi napomagały że mama swoją ziemię mojemu wrogowi sprzedała 👍

O, dziś akurat z Gregorem gadalismy na temat ziemi i interesów z rodziną.

MarcinO10 napisał:

@Bananek

Macie prąd?

Tak, chodź

Opublikowano

Niema prądu. Dobrze że tą jedną jedyną krowę dojarka zdążyłem wydoic. Leje non stop. 

Kris ty też podlasiak?

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Teraz sporo takich całe życie widzieli krowi zad, w d*pie byli gówno widzieli, a teraz miastowi

Całe życie mieli 4 ha. Ojciec fachowiec w innej dziedzinie pracuje. 

4 minuty temu, Bananek napisał:

O, dziś akurat z Gregorem gadalismy na temat ziemi i interesów z rodziną.

Tak, chodź

Daj pan spokój. 

Opublikowano

I jeszcze jak są bardziej przywiązani do tych którzy opościli dom to też fajnie

Opublikowano

Glik to chyba zaszczepiony

Bo mina jakby chciał zabić ze wścieku.

Hvj tam lepiej niech przegrają dziś niz w następnym meczu z germańcami.

Dziś mniej zaboli i nie dadzą satysfakcji i łatwego zwycięstwa germańcom.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A czy to nie Jóźwiak przypadkiem się zamotał? Lewy taki piłkarz a nie potrafił takiej piłki wbić w bramkę z metra 🤦‍♂️

Jóźwiak ma krótkie jasne włosy. Chyba Krychowiak się przewrócił na piłce przed bramką. Patrząc na Jóźwiaka to ma nawet chęć do gry ale sam meczu nie wygra.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Szwagrowi parę lat temu 15 sierpnia piorun zabił krowę na pastwisku

Komu w drogę temu kilometry. 

IMG_20210623_165232.jpg

Sąsiadowi dziś wpłynęło za 3 sztuki ubite przez piorun. Po 5 tys za sztukę 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v