Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

jutro wieczór

U mnie to samo.

Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

Tomku wsio można tylko z ostrożna po kościele jedna  do kawki druga i wieczorem trzecia oczywiście w odpowiedniej temperaturze  wiśniowka tak 55vol i temp ok10st uwierz miodzio

Wierzę na słowo że miodzio. A może kiedyś będzie okazja sprubować 😉

Opublikowano
6465 napisał:

38 minut temu, Łolek napisał:

Tomku wsio można tylko z ostrożna po kościele jedna  do kawki druga i wieczorem trzecia oczywiście w odpowiedniej temperaturze  wiśniowka tak 55vol i temp ok10st uwierz miodzio

Wierzę na słowo że miodzio. A może kiedyś będzie okazja sprubować 😉

zgadzam się. jak byliśmy we Francji to najlepiej orzeźwiało nas mocno schłodzone wino. co prawda nie otrzeźwiało, ale robiło ulgę w spiekocie.

Opublikowano
39 minut temu, Bananek napisał:

zgadzam się. jak byliśmy we Francji to najlepiej orzeźwiało nas mocno schłodzone wino. co prawda nie otrzeźwiało, ale robiło ulgę w spiekocie.

Tata opowiadał że dziadek zawsze wino, ale rozrobione z wodą pil :o jak nie planuje wyjazdów to tez tak robie, działa. 

Opublikowano
6 minut temu, Kallina86 napisał:

Ha ha ha... godzinę temu w cieniu 32 było. 

To to samo co u mnie, dobrze że wiaterek jest to fajnie w basenie posiedzieć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mikcom20 napisał:

Rekord ciepła, jak stary ten termometr tak takiej temp nie pamięta

IMG_20210620_143147.jpg

U mnie dzisiaj od południa było 42°C. O 3 rano  było 15,5°C. 

Cielak mi padł,nie wiem na co ale obstawiam tezyczke bo na słońcu długo nie wytrzymał,dostał drgawek zaczal soe rzucać a za pół godziny sztywny. Słońce zadziałało chyba i go wykończyło. Kurde trzeba się rozglądać za cielunami, no i na olx dobrze ze robią te czystki bo jak sie znajdzie cielaka to wchodzę w ogłoszenie a on w kilku lokalizacjach ogłoszony. Oprócz Ryśka to który blisko mnie jeszcze? @Strongman losice chyba?, a @marulekk chyba bliżej ale zapomniałem... kurde przydałby się jakiś cielak bo został.tennkeden i kolegi szuka bo ma tylko 3 koleżanki.

Teraz u mnie tyle pokazuje 

20210620_164632.jpg

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, Kallina86 napisał:

Ha ha ha... godzinę temu w cieniu 32 było. 

To to samo co u mnie, dobrze że wiaterek jest to fajnie w basenie posiedzieć.

siostro basen?

• Haha 1
Opublikowano

31⁰

Wczoraj była tu rewia soków o różnych smakach, nazywanych piwem, a mnie dziś pod trybunał oddali.

Czekam na wyrok. Granat w dłoń i do boju, do boju, do... gnoju😜

20210620_170619.jpg

Opublikowano

+31, może za jaką chwilę się rowerem kopnąć jakie ludziska pola mają po drugiej stronie ulicy🤔

Opublikowano

Były 34*C teraz słońce świeci na termometr i jest 46 stopni 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v