Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ludzie zbierają truskawki w takie upały, ale wyzysk tych ruskich płacą 0,75gr za kilo skubanych a na skupie 3,5zł za kilo.

Szczerze to ci nie uwierzę. Coś pomieszałeś. Takie stawki to 10 lat temu.

Za odszypułkowaną to minimum 1,5 za kg czyli 3zł za łubiankę.

Dziś skup 3,8 netto 

Opublikowano

Za łubiankę 1,5zł skubanych, ja widzę ze co roku inni ludzie jak przyjadą to muszą robić bo korona i nie uciekną a nasi korzystają, wolą co roku innych bo ci co już byli za rok nie przyjadą za takie stawki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ludzie zbierają truskawki w takie upały, ale wyzysk tych ruskich płacą 0,75gr za kilo skubanych a na skupie 3,5zł za kilo.

Co Ty za bzdury opowiadasz? 

1.5zeta od kilograma rwacze mają 

Opublikowano
Łolek napisał:

42 minuty temu, slawek74 napisał:

a o co tu chodzi? zmień aparat 🤦‍♂️

O to czy hydroizolacja dobra będzie a ty o aparacie  znowu ty już  stary i ślepy to i tak szczegolow nie dojrzysz😉😁

wiek robi swoje 😁 myślałem ze to jakaś blach spawana bo ja trochę w stali ostatnio... (zmień aparat)🤭😁

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Za łubiankę 1,5zł skubanych, ja widzę ze co roku inni ludzie jak przyjadą to muszą robić bo korona i nie uciekną a nasi korzystają, wolą co roku innych bo ci co już byli za rok nie przyjadą za takie stawki.

Nawet za rwaną z szypułką nie ma takich stawek.

Nikt by nie przyjechał do takiego gospodarza. Oni też mają neta i pejsbooka. Do tego mają opiekunów którzy zmotywowali by Polaka  do godnej zapłaty. 

Zdarzały się pożary pobicia i przypadkowe rozjechania tirem.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Na jutubie popatrz, to może by zdało egzamin bo rzuca ziemię do tyłu, a tarcza na bok zasypując rośliny w rządku.

https://youtu.be/2fKHhZGiV7g

Moja kosa nie da rady w takim razie. Ta jest 2 razy mocniejsza.

25 minut temu, Bananek napisał:

Któremu tam kuźwa za sucho...😈

IMG_20210619_150816.jpg

U Ciebie musi być jakiś wyjątek. U mnie znowu 30 stopni w cieniu, ziemia albo skała na glinie albo piach, zboża powoli żółkną.

10 minut temu, Agrest napisał:

Szczerze to ci nie uwierzę. Coś pomieszałeś. Takie stawki to 10 lat temu.

Za odszypułkowaną to minimum 1,5 za kg czyli 3zł za łubiankę.

Dziś skup 3,8 netto 

W ogłoszeniach 1,5 zł za kilogram.

Rysiek Szczena wygrał walkę. Co jak co ale Najman umie kasę robić.

Opublikowano
slawek74 napisał:

tak na marginesie to dobrz żeś się umocnił 🤭😁

co znaczy umocnił w lulkowym dialekcie? bo jak znam życie z pewnością co innego niż w pozostałych częściach kraju.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Moja kosa nie da rady w takim razie. Ta jest 2 razy mocniejsza.

Jak masz trochę więcej warzyw to pomyśl o małej glebogryzarce spalinowej. Ja mam akurat dość dużą ale sąsiad ma taką malutką Stigę z odejmowanymi nożami i normalnie wjeżdża tym w ziemniaki czy warzywa. 

Z jakiego Ty województwa jesteś? Zboża póki co ładne, kukurydza się u każdego zbiera dopiero, ziemniaki wszyscy mają lux.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nie czytałem, dawaj screen 

Poniżej

43 minuty temu, Agrest napisał:

C 328 pomogłeś, dał radę?🤭

No chyba po to go wczoraj do ciemniej nocy składał.... Tylko teraz pytanie, czy wkopal się już wcześniej, czy wiedział że się wkopie...

Screenshot_20210619-163227_YouTube.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A do czego innego to się nadaje jak nie do tyrania... 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie gadaj fajna też czasami sie zdarzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Któremu tam kuźwa za sucho...😈

IMG_20210619_150816.jpg

A Bananek się zakopał specjalnie, pod publikie🙉😉

Opublikowano
gregor1284 napisał:

23 minuty temu, Piotrek1975 napisał: Spoko tyle się pije aby nie urosnąć w wodzie. Pił to będę za tydzień w swoje imieniny, będzie grill, kociołek 😋 no i parę osób🙆‍♂️ do picia i zabawy🙆‍♂️🤼‍♂️   aby nie utonąć   A zięcia nie zaprosił 

Nie doszło zaproszenie? Pewnie po niedzieli dojdzie a jak nie to zapraszam😁

Opublikowano
6465 napisał:

Pany mam zarobek żukiem a on dziad odpalić nie chce. Jak przekręce stacyjkę to coś trajkocze w przekaźnikach i nie chce zakręcić rozrusznikiem🤔

to znak, siedź w domu. co będziesz się pałętał po okolicy.

danielursus3p napisał:

A Bananek się zakopał specjalnie, pod publikie🙉😉

te, koralgol, ja Ci dam zara publikę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v