Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ramę sprzedałem od garbuski, co potrzebujesz? 

Silnik od wfmki leży, jakieś graty od shlki, od wsk różne badziewia. Które wski miały felgi w chromie? 

Podnóżki, te co motocykl stawia sie na nie.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Bananek napisał:

znów mam ptasi koncert. 

Też mam, tyle że zawsze rano. Te skurwisyny budzą mnie o 5

8 minut temu, danielursus3p napisał:

bąka puszczales i z tego spać nie możesz

Jak chata bez wentylacji....

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Ciepło, słonecznie po południu pewnie znów dogrzeje. Trzeba iść się w Posejdona zabawić.

Opublikowano

Łoj wstawić Ursusa do garażu po nocnych opryskach i fajrant. Obrządzić na wieczór. Dzisiaj laba. 

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Klosz ostatnio na złomie dostałem gratis za to że wiedziałem od czego 🙊

Nie kurla, to ja jestem dziad! 

Oni z tymi cenami to kręcą jak cygan słońcem 

45 minut temu, Karol6130 napisał:

Jedynie to siedzenie co kupiłem, za drogi sklep na naszą okolice, te same części z granitu są u konkurencji tańsze. 

Tam chyba handlarze mieli być głównym klientem, tyle że się trzymają starego dostawcy. 

Obsługa też nie ma pojęcia o mechanice i to od nich odpycha. 

Ja szukam w katalogu co chce, podaje numer i zamawiam, ceny pół hurtowe.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Pisał dzisiaj w rolnikach!!!! 

Nie robię. Dawno go nie widziałem. A rolników nie śledzę na codzień.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

chłopy, ma któryś namiary na @debrzyna? on miał jakoś teraz mieć szczepienie i zniknął. 😢

nie zniknął. wczoraj pisałem z nim na AF.

pisał ze jajka mu znikły...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bananek napisał:

A, to spoko.

W tym wieku to już normalne, że zanikają.

ale w kurniku od kur... 🙆‍♂️

weź nie dopowiedz, to od razu ....🤦‍♂️

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
24 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Coś pryskał?

Jęczmień jary t1/t2 owies i kukurydze odżywialem 

Opublikowano
59 minut temu, GRZES1545 napisał:

Podnóżki, te co motocykl stawia sie na nie.

Poszło razem z tą ramą

1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Kurna, w pierwszej chwili przeczytałem , że bąka puszczales i z tego spać nie możesz.... idź lepiej spać Gregor 🤦‍♂️

Dośpij, dzięki za troskę 

• Thanks 1
Opublikowano

Ceny na bazarach lecą w dół. Te warzywa są tanie jak nigdy .

Cena fasolki szparagowej jest obecnie niższa o 15 proc. niż w ub. roku i nawet o połowę w porównaniu z początkiem maja .

Bardzo szybko w 2021 roku spada cena fasolki szparagowej. W pierwszym tygodniu maja cena na giełdzie w Broniszach kształtowała się średnio wokół poziomu 47,5 zł/kg. Obecnie jest to już 17 zł, ale jeszcze dwa tygodnie temu było to 30,3 zł. Spadły także ceny cukinii. Dziś trzeba liczyć się ze średnim wydatkiem 5,92 zł, kiedy na początku maja było to 6,5 zł. W ub. roku o tej porze na giełdzie w Broniszach cukinia sprzedawana była po 5,75 zł.

bardzo tanie są ogórki szklarniowe, bo po 1,5-2 zł/kg .

Gorąco i ceny lecą jak biznesy się kręcą .

Opublikowano
22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja szukam w katalogu co chce, podaje numer i zamawiam, ceny pół hurtowe.

Noże do paszowozu małe tyle co w agrobisie, ale duże to już cena 2x taka. Jak w agrobisie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v