Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Teraz to juz przesadziłeś... za zetory po 70 tys chcesz płacić handlarzom, a tu masz dwóch chłopków ktorzy jeszcze muszą u prywaciarza robić i chcesz sie na nich dorabiać....

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Da się, wstawić kraty dla matki i nie wyjdą. Ale wtedy zabawa z odkładami, matecznikami... normalnie cała ceremonia jak siedzą na drzewie wysoko to ok pół godziny i zebrane. Rojnica jak widać z tyłu zawsze stoi gotowa, kapelusz na łeb, koszula, tyczka z workiem co widać, hak długi i lecisz do wora 😋

• Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, szymon09875 napisał:

Teraz to juz przesadziłeś... za zetory po 70 tys chcesz płacić handlarzom, a tu masz dwóch chłopków ktorzy jeszcze muszą u prywaciarza robić i chcesz sie na nich dorabiać....

Jakby chciał płacić to by kupił, także ani tobie nie da 1 zł/kg ani handlarzowi 70 tyś. To taki sport wiecznych kupowaczy. Całe życie kupują a i tak nic z tego nie wychodzi. 

Opublikowano
15 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Mówisz iść dla dżona dać wpier🤐il i wyjechać z garażu to popada🤔

A po co w garażu ?

14 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

2 browary wypite, ale na horyzoncie pojawia się problem, który miał się rozwiać dzisiejszym nabytkiem- jeszcze trochę i nie będzie czym trawy kosić... Chyba trza króliki zlikwidować. Kurła już drugie samo padło do ręki dostałem i to jeszcze 7 zamiast 9...

Trójząb na kose spalinową i idzie lepiej od zwykłej kosy. No prawie bo pokos tym ułożyć trochę trudniej jak zwykłą.

13 godzin temu, jarecki napisał:

wyjdziemy z grupy ?

Ciekawe czy trener popełni ten sam błąd co poprzednicy i skład któremu będzie się chciało grać wystawi na ostatni mecz o nic ?

2 godziny temu, jarecki napisał:

w ubiegłym sezonie winogrono dopadła jakaś choroba grzybowa , liscie z rudziały i uschły i w  tym roku powtórka , .

Mączniak ?

Miało padać i nic z tego , jedynie wczoraj trochę się ochłodziło. Prognozy się "sprawdzają"

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał:

Trójząb na kose spalinową i idzie lepiej od zwykłej kosy. No prawie bo pokos tym ułożyć trochę trudniej jak zwykłą.

Nie idzie. Owija zamiast ciąć. I do tego musi być mocna kosa. Lepiej zwykłą.

Opublikowano

No i chyba deszcz mnie ominie. Z prognozy 14 mm zostało 5. Od przyszłego tygodnia po 33 stopnie. 

Opublikowano

Ale ile to by piniędzów było jakbyś skosił wysuszył i sprzedał🙆🏻‍♂️

A tak tylko wolny czas został

Ale ile to by piniędzów było jakbyś skosił wysuszył i sprzedał🙆🏻‍♂️

A tak tylko wolny czas został

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, DANDYS napisał:

Kurła jak dobrze ze udało sie oddac 12ha łak :D 

to 28 ha samych łąk masz ?         a ja 8 ha mam na oddanie skosiłem 8 ha . i nikt nie chce od kilku dni w okolicy kosiarki mulczujące już tną łąki .ciekawe ile tak przyjemność ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła ile ten germaniec miłości i przeróbek potrzebuje to 🙆🏻‍♂️

W bizonie to w standardzie obroty silnika

A tu kupuj płać, kombinuj, zakładaj.

Ech

IMG_20210612_115702.jpg

Wymień na Bizona to będziesz zadowolony ze sprzętu, a nie się męczysz z tym germańskim dziadostwem. 

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ech

IMG_20210612_115702.jpg

Po co robisz ? 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ech

IMG_20210612_115702.jpg

zamień z Radkiem na bizona

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Nie idzie. Owija zamiast ciąć. I do tego musi być mocna kosa. Lepiej zwykłą.

To masz po kosie z trójzębem, jakbym się przyłożył to być może wyszedł by lepszy pokos. Kosa mocy 1,4 chyba. Zwykłą kose jak kupujesz/wybierasz ?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ten góść to ma pecha do rolnictwa.

Powinien to rzucić bo to jakaś klątwa.

https://youtu.be/pqusIZ9HXYE

No zostawił w polach kombajn na zimę, mógł go chociaż najtańszą plandeką przykryć, zawsze to jakaś ochrona by była. A druga sprawa skoro pracuje w budowlance to poco mu hodowla była potrzebna, mógł uprawiać samą ziemię.

IMG_20210612_1104.jpg

IMG_20210612_1105.jpg

Coś się zdjęcia źle wkleiły, powinny być pod postem wyżej.

Edytowane przez dsbh
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v