Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

fajnie... ja już 3 ci dzień walczę z opryskami i nie mogę skończyć , sprzedaż biardzkiego powinna być zakazana , jak to nerwy szarpie człowiekowi, ludzie co mają zachody wyjechali , owalili i siedzą piwo pija, a tu się z goownem męcz

Kiedy zaczynasz lanie wody na zboże?

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

fajnie... ja już 3 ci dzień walczę z opryskami i nie mogę skończyć , sprzedaż biardzkiego powinna być zakazana , jak to nerwy szarpie człowiekowi, ludzie co mają zachody wyjechali , owalili i siedzą piwo pija, a tu się z goownem męcz

A u nas ma pilmeta i też wyjechał skończył 

Opublikowano

Co Ci nawaliło? Ja też się z pompą męczyłem i na nową wymieniłem.

Opublikowano

T2/3 jadę i koniec z wyjazdami do żniw , co do lania wody to nie wiem, na mocnej ziemi nie ma potrzeby, na lżejszej można było by ruszyć jak nie popada koło weekendu ale w "zasobniku" z wodą licho , niby tyle śniegu a wody mniej jak rok temu jest w zbiornikach wodnych

Opublikowano
33 minuty temu, Uziu92 napisał:

mój ojciec ledwo przeżył po pierwszej dawce , miesiąc czasu nie mógł dojść do siebie , a tak chciał się szczepić , a teraz powiedział że na drugą dawkę ni uja nie pójdzie za nic i że niepotrzebnie szedł na pierwszą. Także ja się nie wyrywam a na pewno nie teraz w sezonie gdzie roboty full i w razie powikłań kto za mnie zrobi wszystko jak i tak sam jestem.

Kolega ze wsi zaszczepił się w poniedziałek dziś leży na OIOM

25 minut temu, krilan06 napisał:

100mln szt szczepionek zamówione a Wy się szczepić nie chcecie 😂

Niech se same szczepio

• Like 1
Opublikowano
Andpol napisał:

Co Ci nawaliło? Ja też się z pompą męczyłem i na nową wymieniłem.

pompa.... a i rozdzielacz co raz puści, a to jakieś kolanko zdejmie, chciałem dojechać jeszcze na tej pompie ten sezon w zbożu , na jesieni mam nadzieję że już stanie zachód na kołach na podwórku a ten jebnę pod płot albo im w pizdu na Zbuczyn pod bramę zawiozę. Dziś już może domęcze wieczorem resztę jak burza jaka nie wyskoczy

Opublikowano
soltys48 napisał:

33 minuty temu, Uziu92 napisał:

mój ojciec ledwo przeżył po pierwszej dawce , miesiąc czasu nie mógł dojść do siebie , a tak chciał się szczepić , a teraz powiedział że na drugą dawkę ni uja nie pójdzie za nic i że niepotrzebnie szedł na pierwszą. Także ja się nie wyrywam a na pewno nie teraz w sezonie gdzie roboty full i w razie powikłań kto za mnie zrobi wszystko jak i tak sam jestem.

Kolega ze wsi zaszczepił się w poniedziałek dziś leży na OIOM

25 minut temu, krilan06 napisał:

100mln szt szczepionek zamówione a Wy się szczepić nie chcecie 😂

Niech se same szczepio

dlatego nie idę , schudłem ponad 20 kg , czuję się świetnie , nie chorowałem na wiosnę , nic mnie nie boli, to po co będę na siłę się uszczęśliwiał .

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

nic mnie nie boli

Chciałbym tak mieć...

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Już wolę lepiej nie pisać nic, bo tak jak akurat mądrze mi kiedyś napisał jeden użytkownik- "niektórych argumentów nie przegadam". Tak jak mnie nikt nie przegada na rzadki siew, nie kopienie siana i mechanizację tak innych do szczepienia się nie przekona.

jak by Ci przyszło z 1 tys kopek postawić w sezonie to Bys się sam przekonał do ,, nie kopienia siana ''

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

spanie na łyżeczke 😁

Niektórym zostaje tylko seks zdalny emerytów

jedno leży w łóżku w jednym pokoju, drugie w drugim:

- p.... sie stara !

- ty też sie p..... !

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

jak by Ci przyszło z 1 tys kopek postawić w sezonie to Bys się sam przekonał do ,, nie kopienia siana ''

Brzydzę się obszarnictwem.

Opublikowano
41 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Dla siebie nie warto walczyć, dożyje się w tym co jest a dla cudzych dzieci tym bardziej nie ma chęci.

A swoje szczepienie to jak traktujesz nie o  walkę o życie ? 🤔 W jakim celu tam polazłeś nikt Cię nie zmuszał. Ja nie mówię że  nigdy ale na tą chwilę nie!!!

Opublikowano
Andpol napisał:

15 minut temu, Uziu92 napisał:

schudłem ponad 20 kg

Jak tego dokonałeś i w jakim czasie? Też walczę z nadwagą.

ile byś nie ćwiczył to spalisz wodę i tyle, a podstawa od diety kacl

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

A swoje szczepienie to jak traktujesz nie o  walkę o życie ? 🤔 W jakim celu tam polazłeś nikt Cię nie zmuszał. Ja nie mówię że  nigdy ale na tą chwilę nie!!!

Raczej chodzi mi o stwierdzenie walki o zmianę życia, władzy itp.

Opublikowano
31 minut temu, Uziu92 napisał:

dlatego nie idę , schudłem ponad 20 kg , czuję się świetnie , nie chorowałem na wiosnę , nic mnie nie boli, to po co będę na siłę się uszczęśliwiał .

A w jaki sposób schudłes ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v