Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@dsbh Na żywo nie widziałem,nie miałem jak a teraz to chodliwy towar co lepszego się pojawia to zaraz znika. 2 tysiaki z groszami facet chce.

Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

@dsbh Zarezerwowałem u gościa i kupię w ten długi weekend jak dobrze pójdzie i nie będzie rażących rozbieżności od tego co mówił przez telefon ale jestem dobrej myśli. :)

zapewne wcześniej już jest, ale co kupujesz?

Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał:

Ekstra bierze głównie te wschodzące. Z turbo wypadły z wrażliwych chyba ostrożeń i rumiany. Trio nie pryskałem nigdy. Może by spróbował kiedyś ?

Nie wiem czym pryskają rzepaki po siewie ale po tym oprysku podobnie samosiewy wyglądają w nich.

Na dynie od chwastów to jest jakiś oprysk teraz ? Jak siałem kiedyś to był na ogórki na własną odpowiedzialność.

@akooo kupiłeś kosiarkę ?

Jest na dynie. U sąsiadów wszystko wypalone. Ciekawe czy truskawek nie uszkodzili bo mają ma tym samym polu. U jednego faceta to po orce zimowej miał.tyle chwastów że przed dynia tylko agregatem przejechał żeby zruszyc ziemie a chwasty zostały. Teraz pole.cale blade bo tak spalone

3:07 Polska wygrywa z ruskimi narazie 

Opublikowano
HF86 napisał:

Bananek Ty tu gadu gadu a trawy kto skosi?walisz nasienne trawy w silos a potem zdziwienie że myszy na ziarno się schodzą z regionu 😉

plan na poniedziałek

soltys48 napisał:

Dotarła🤣

Żebyś widział listoszkę 🤦

A ten list co był z paczką jak tam? wywołał uśmiech na twarzy? 😉

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

zapewne wcześniej już jest, ale co kupujesz?

Rotacyjna 1,65 z 2000 roku

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jest na dynie. U sąsiadów wszystko wypalone. Ciekawe czy truskawek nie uszkodzili bo mają ma tym samym polu. U jednego faceta to po orce zimowej miał.tyle chwastów że przed dynia tylko agregatem przejechał żeby zruszyc ziemie a chwasty zostały. Teraz pole.cale blade bo tak spalone

3:07 Polska wygrywa z ruskimi narazie 

W programie ochrony warzyw na ten rok już go niema

Opublikowano

w końcu opryski w zbożach zakończone i odkąd pryskam to chyba najgorszy rok  jak nie przymrozki i zimno  to deszcz albo wiatr 

Opublikowano
Przed chwilą, szczypka napisał:

w końcu opryski w zbożach zakończone i odkąd pryskam to chyba najgorszy rok  jak nie przymrozki i zimno  to deszcz albo wiatr 

Mam kawalek mieszanki pod pług to wiesz ile mszycy na niej siedzi aż czarno

Opublikowano

@pafnucy Fotek nie mam,firmy też nie znam ale one wszystkie przecież na jedno kopyto były robione. Jak z 2000r to słupska chyba. Na moje areały to jaka by firma nie była to dobra będzie a za nową 4 tysiące to żal mi było dać. A tak to sobie jeszcze dokupię przekaźnik i plandeke na osłonę a i tak będę do przodu.

Opublikowano

Panowie ile u was biorą bądź bierzecie za sprasowanie owinięcie i zwiezienie sianokiszonki

Opublikowano
43 minuty temu, soltys48 napisał:

Bardzo mocno ciśnienie podniosło mi babsko z obsługi klienta

Interesanta. Klientem to się bywa w sklepie

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Może, dobrze że robisz

I w takim kolorze może zostać bo do dołu pasuje.

no nie całkiem, ale niech będzie że tak. B|

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Mam kawalek mieszanki pod pług to wiesz ile mszycy na niej siedzi aż czarno

jest tego w tym roku pełno u mnie w tym roku nawet bukszpan jakieś dziadostwo oblazło i trzeba było pryskać 

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Jutro zapytam czym pryskali bo i kolejny sąsiad też w tym roku pierwszy  rok dynie ma.

Ogólnie to opryski doglebowy po siewie które były dozwolone a już teraz nie da to ludzie i tak będą stosować.

Sam też stosuję takie ale jakoś jeszcze mi się nie udało spalić komuś uprawę

Opublikowano

u mnie w tym roku dynia w ekologii jutro muszę jechać zobaczyć czy już nie zarosła 

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Dotarła🤣

Żebyś widział listoszkę 🤦

Na rowerze to wiozła??? Sprawdziłeś w ogóle czy to się nadaje do czegokolwiek??? Po poobierznym sprawdzeniu wyglądały na cale. Jeden był dziurawy to sobie zostawiłem

Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

Panowie ile u was biorą bądź bierzecie za sprasowanie owinięcie i zwiezienie sianokiszonki

55

5 minut temu, Partyzant85 napisał:

Interesanta. Klientem to się bywa w sklepie

Może być i interesant

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Na rowerze to wiozła??? Sprawdziłeś w ogóle czy to się nadaje do czegokolwiek??? Po poobierznym sprawdzeniu wyglądały na cale. Jeden był dziurawy to sobie zostawiłem

W Clio II🤭 jak już odebrała od razu dzwoniła że pół samochodu jej to zajmuje

Są ok

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szczypka napisał:

u mnie w tym roku dynia w ekologii jutro muszę jechać zobaczyć czy już nie zarosła 

W tamtym roku znajomy miał w ekologii pierwszy rok. Pielnikiem jeździł kilka razy. Jego matka plewiła,najmowali ludzi do pomocy. A na koniec i tak talerzowka poszla bo wszystko wymoklo a reszta co wyplewiona to i tak zarosla i dynie malutkie. Ale to tylko dla dopłat i ubezpieczenia bo co roku wymokowe z PZU biorą. Pola mają takie że zawsze wymoki. Pszenica orkisz też wymokla.

Edytowane przez Belaruss820
Zmiana tekstu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v