Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Masz u siebie ten sprzęt z sąsiedniej wioski? To do niego?

Nie, na stopki

Tamtego do zniw nie tykam, po pierwsze gosc się chyba zdziwił ile to kosztuje, a po drugie powiedziałem mu ze do zniw nie mam czasu. Znając życie jakby wstawił mi go teraz to by dzwonił co chwilę i stekal kiedy będzie bo już niedługo żniwa

Ogólnie to nie wiem czy ten drugi co już zabrał tą padake mnie w h... nie zrobi, pierwszy raz oddałem przyczepę bez pełnej zapłaty. 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

kłamiesz. na przyczepie jest towar za 674,43zł

Czego tam nie widzisz że tak piszesz???

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Ogólnie to nie wiem czy ten drugi co już zabrał tą padake mnie w h... nie zrobi, pierwszy raz oddałem przyczepę bez pełnej zapłaty. 

Z moich stron czy z twoich ten klient, nie gadaj żadna padaka,fajnie wyszło.

• Thanks 1
Opublikowano

Sromów

Przyjechał po odbiór wszystko ładnie pięknie, przetestowana, sprawdzona gadu gadu pierdu pierdu, a on na koniec mu mówi że całej kasy nie ma. 500zł mu brakło na koncie. Niby ma dowieźć. Ogólnie to mu powiedziałem ze ja się przypominał nie będę, i że w ciągu miesiąca ma być hajs. A jak nie to wyda tą kasę na dentystę

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Sromów

Przyjechał po odbiór wszystko ładnie pięknie, przetestowana, sprawdzona gadu gadu pierdu pierdu, a on na koniec mu mówi że całej kasy nie ma. 500zł mu brakło na koncie. Niby ma dowieźć. Ogólnie to mu powiedziałem ze ja się przypominał nie będę, i że w ciągu miesiąca ma być hajs. A jak nie to wyda tą kasę na dentystę

Szlag by mnie trafił jak ktoś po fakcie poinformował by mnie że nie ma całej kasy.

Opublikowano

To przywiezie, za 500 nie będzie z siebie dziada robił.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Brat stamtąd żonę ma. Nie przywiezie to mu wstydu narobie na całą wieś, brata teść tam mieszka, a fajny chłop z niego, to mu powiem co i jak, samo się po wsi rozejdzie

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Przywiezie nie przywiezie, ale nie informuje się o braku kasy na samym końcu. Albo cena ugadana, a taki przy wypłacie jeszcze próbuje zbijać, kopa w d*pę i za bramę.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Szlag by mnie trafił jak ktoś po fakcie poinformował by mnie że nie ma całej kasy.

Ja to zgłupiałem, pierwszy raz taki przypadek miałem. Żona mi poradziła, niestety po fakcie, trzeba było tylna burta i nadstawkę ściągać, dopłaci to odbierze.

Jak mi nie przywiezie to i tak te pieniądze wyda, wypadki chodzą po ludziach....

1 minutę temu, 6465 napisał:

To przywiezie, za 500 nie będzie z siebie dziada robił.

Mam taką nadzieje

Opublikowano (edytowane)

No to żona dobrze radziła, masz mądrą żonę. Może zabraknąć kasy, ale to się przed wyjazdem mówi, słuchaj no tak wyszło poczekasz, a nie stawiać kogoś pod ścianą.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Słońce prześwieca, połowa buraków przerwana i okopana i przymusowa przerwa bo sąsiadka przyszła na wesele prosić... Człowiek se chwilę dychnął, trzeba iść grzebać dalej.

Wiatr trochę wieje i +16 stopni.

Opublikowano

Pewnie że mądrą. A wiesz dlaczego?

Bo z mojej parafii 😆

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Słońce prześwieca, połowa buraków przerwana i okopana i przymusowa przerwa bo sąsiadka przyszła na wesele prosić... Człowiek se chwilę dychnął, trzeba iść grzebać dalej.

Wiatr trochę wieje i +16 stopni.

E to lux. Musisz Piotrek na wesele trochę popijesz to może i co kujniesz zaganiaczem 😉

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, deSilva napisał:

No to żona dobrze radziła, masz mądrą żonę. Może zabraknąć kasy, ale to się przed wyjazdem mówi, słuchaj no tak wyszło poczekasz, a nie stawiać kogoś pod ścianą.

Dlatego też zgłupiałem, nie ma się co oszukiwać. 

Jak mnie wydyma to na największy sezon jak będzie miał robotę jego numer będzie podany na wszystkich portalach ogłoszeniowych z opisem "Ursus 1014 za 24tys.zł, dzwonić całą dobę"

• Haha 4
Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

E to lux. Musisz Piotrek na wesele trochę popijesz to może i co kujniesz zaganiaczem

Na razie nie odmawiałem. Ojczulek z matulą na ślub chcą iść ale na wesele niekoniecznie. Do 10 lipca czas dać znać, 21 sierpnia ma się to odbywać. Nie mam ochoty specjalnie bo nawet nie ma z kim iść. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Brat stamtąd żonę ma. Nie przywiezie to mu wstydu narobie na całą wieś, brata teść tam mieszka, a fajny chłop z niego, to mu powiem co i jak, samo się po wsi rozejdzie

Zazwyczaj tacy jak kogoś wydymają, tyle się wstydzą co kobyła jak wóz przewróci, nic mu nie zrobisz, najlepiej nauczyć się mówić od razu, cała kasa po zakończonej robocie bo nie wydam, albo nie jadę na żadne usługi. Cwaniaczków trzeba nauczyć.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Nie.. na razie nie mogę spożywać, tak jak Ci mówiłem w poniedziałek. A szkoda bo bym skosztował

wiem, rozumiem

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

pierwszy raz oddałem przyczepę bez pełnej zapłaty. 

Czy aby na pewno?

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Czego tam nie widzisz że tak piszesz???

A gdzie pręt gwintowany?

bratrolnika napisał:

trzeba było tylna burta i nadstawkę ściągać, dopłaci to odbierze.

koła lepiej. jak daleko nie miał to poczekalbym z oddaniem aż uzbiera resztę

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

@bratrolnika na ten sezon to nie, ale na drugi planuje kupić taką WSKhttps://m.olx.pl/d/oferta/suzuki-bandit-600n-orginal-CID5-IDK1wJL.html.

Na weselu jest h*jowo na wejściu,a po każdym toaście jest coraz lepiej.

O bandycie marzę od 2003r. Tyle że o 1200👍

Już nawet znalazłem fajnego, chyba w Krośniewicach, ale jakoś z GSem się rozstać nie mogę, już w zeszłym roku zdjęcia mu porobiłem do ogłoszenia, I do tej pory nie wystawiłem

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Czy aby na pewno?

Fakt, drugi

Ten pierwszy w nocy mnie zaszedł podstępem

1 godzinę temu, Bananek napisał:

A gdzie pręt gwintowany?

Leży przy burcie, tam jeszcze na podłodze dwa kawałki profila leżą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v