Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taa, wrócimy i do kosy i do konia. Sentymentalne pierdoły 🤣

Opublikowano (edytowane)

Mi tam pasowało KR, kiedy mi pasowało to przyjechali a z prywatnym się wk*rwiaj, kosi kiedy jemu pasuje a nie tobie bo jedzie na swoje kawałki i ma w d*pie to ile zostanie z tyłu za kombajnem. Zobaczysz obecny świat runie i to szybciej niż się spodziewamy. Zresztą u mnie kosa cały czas w użyciu choć nie do zboża.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Już się wali, u mnie w miejscowości stawiają się trzy domy mieszczuchy wracają na strare włości, jeden to się zarzekał, że nie wróci na wieś

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

po ile sznurek teraz? ile podwyżki planujesz?

U mnie w pobliskim sklepie  6 zł na kłębeku 

Opublikowano

Ciekawe jak Ty byś miał kombajn czy byś jeździł do każdego chłopka roztropka z zegarkiem w ręku wykosić na usługę.

@superfarmer02 - sznurek po 39 zł u mnie w lokalnym sklepie ale nie wiem czy to do kostki czy do rolki bo sprzedawca przez telefon mówił klientowi, że taka cena za sznurek.

@Agrest - ja rolnik i zapachu gówna się nie boję. Nie jakiś tam delikatny zielarz jak Ty :D

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

po ile sznurek teraz? ile podwyżki planujesz?

kupowałem w tamtym sezonie po 33, a teraz ma być po 40.

nie wiem ile podniosę cenę, ale podniosę. ON do góry, sznurek do góry. no mus i usługa do góry.

Opublikowano

No ale tak sr** na polski przemysł, na coś od czego 99% zaczynała?

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

A Tobie ten awatar nie śmierdzi?🤔

przywykł. :ph34r:

Opublikowano
27 minut temu, Agrest napisał:

Ja napisałem ile przy tych podwyżkach powinna kosztować pszenica a nie że po tyle będzie.

Chleb i tak zdrożeje nawet jak pszenica po 600 będzie.

Oczywista oczywistość, niestety. 

20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła chłopak zabiedzony na tym szpitalnym wikcie a ci mu zupy chcą gotować 😂

Najpierw rzadkim musi popić te posiłki, mięso mogło by odrazu zaszkodzić po takim wikcie 

Opublikowano
19 minut temu, pafnucy napisał:

no ja nie wiem. tyle Koleżanek i Kolegów, a chłop niedojada. by przebywał w Lubartowie w szpitalu, to chociaż raz na dwa dni zapiekankę bym podrzucił....

Żona rodzila córkę w lubartowie to mówiła że jedzenie to tam tragedia. Jak syna rodziła w Białej podl to full wypas,nawet jabłko pieczone było. 

W rodzinnych stronach bizon to 350zl/h najniższa stawka, class dominator 400zl/h, z sieczkarnią 450. Ojciec jak najmował to na wsi jeden bizon był,pozniej znajomy mercatora kupil i kosił aż ojciec dominatora kupił. Bizona ojciec by nie chciał bo wie jaka to męczarnia,a tak to w kabinie luks. Ja od sezonu 2016 na bizonie się męczę,w tamtym roku specjalnie nająłem kombajniste żeby odpocząć. I wyszło że połowę wykosił a drugie pół ja bo komuś naprawiać bizona pojechał. Dwa lata temu sąsiad przyszedł czy nie wykosze żyta,pojechałem. Musiałem jedną stroną jeździć bo kładło się w jedną stronę i nawijało na motowidla. Powiedzialem 350 za godzine,sąsiad mówi ok. Za kilka dni przynosi kasę, a teść akurat był wtedy i mówi że to za dużo. Ja do niego że to moja sprawa ile biorę pieniędzy za koszenie,a le ten kiep musiał swoje 5groszy wsadzić. Finalnie wziąłem 300 zeby stary mi nie ględził. U jego kuzynki dwa razy kosilem,raz w 2016 drugi w 2017. Do tej pory pieniędzy nie zobaczyłem a też z 800zl było. 

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

No ale tak sr** na polski przemysł, na coś od czego 99% zaczynała?

bo on tylko na jednego tak...

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Żona rodzila córkę w lubartowie to mówiła że jedzenie to tam tragedia

nie wiem jak z żarciem, ale porodówka dość świeżo po remoncie. Polsat sponsorował.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Burza, prądu nie ma a deszcz nie pada 🙆🏻‍♂️

a światło jeee?

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Żona rodzila córkę w lubartowie to mówiła że jedzenie to tam tragedia.

W lubartowski szpitalu to wszystko tragedia.

Nie sram na Polski (PRLowski) przemysł tylko krytykuję nieudane wytwory typu Bizon lub wyjuch i szereg innych.

Opublikowano
13 minut temu, Partyzant85 napisał:

Ciekawe jak Ty byś miał kombajn czy byś jeździł do każdego chłopka roztropka z zegarkiem w ręku wykosić na usługę.

Jak mnie ktoś zamawia to ma mieć zrobione wtedy kiedy chce on a nie ja. Jak jeżdżę do kogoś kopać ziemniaki czy robić coś innego to ustalamy termin, pasuje jemu pasuje mi i nie ma zmiłuj. Jak ktoś się szykuje na robienie usług to albo niech robi porządnie albo niech robi tylko u siebie. A jak nie ma człowiek wyboru to kogo weźmie?

Opublikowano
Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

W lubartowski szpitalu to wszystko tragedia.

Nie sram na Polski (PRLowski) przemysł tylko krytykuję nieudane wytwory typu Bizon lub wyjuch i szereg innych.

Znajomy ma 100ha i dwa bizony. Szwagier mu nh tc jakims pomaga. Pytam.sie czemu nie kupi sobie nowego,sprzęty na prow bierze jak się da, to mówi a po co,w tych posiedzieć trochę i się naprawi,a jego brat mechanik to moment ogarnia przed sezonem jak i w trakcie. 

Opublikowano

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Jak mnie ktoś zamawia to ma mieć zrobione wtedy kiedy chce on a nie ja. Jak jeżdżę do kogoś kopać ziemniaki czy robić coś innego to ustalamy termin, pasuje jemu pasuje mi i nie ma zmiłuj. Jak ktoś się szykuje na robienie usług to albo niech robi porządnie albo niech robi tylko u siebie. A jak nie ma człowiek wyboru to kogo weźmie?

w sumie masz rację, ale jak ktoś ma dużo usług, to spóźnienia się zdarzają.

Opublikowano
54 minuty temu, Karol6130 napisał:

Byś na gotowała grochówki Koledze, albo kapuśniaku na.... 

Nic mu nie będzie. A jak wróci to jaka żona będzie zadowolona, że tak mu wszystko smakuje xD 

• Haha 2
Opublikowano
52 minuty temu, danielursus3p napisał:

Na kapuśniak to i ja bym się wprosił. Taki zabiedzony ostatnio jestem 😌

Kapuśniak to dla mnie taka zimowa zupa. Wiosną i latem nigdy kapuśniaku nie gotuję. 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Ja nie lubię usług bo robią na odwal aby kasa tylko szła.

wszyscy? jak coś się spierdzieli, to z ceny się schodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v