Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pukanie to jedynie efek braku kultury przy stole🤣

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Tak jakby się śmiał z ciebie.

Zawsze jak idę z dzieciakami lub żoną i rozmawiamy, dzięcioł się odezwie  - a ja do nich, ale głupoty gadacie, nawet dzięcioł się z was śmieje 🤣

dzięki teraz wiem co za cholera często drze ryja za moją chlewnią 

Opublikowano

Pół godziny temu pijaczka z sąsiedniej wsisamochód potrącił 50 metrów ode mnie. 

20210516_212820.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Później to rodzinka będzie nawiedzać Ciebie . W końcu nie w każdej rodzinie jest ozdrowieniec

Już dzwonią do mnie i pytają kiedy będzie można mnie zobaczyć☺ taniej wyjdzie im zdjęcia przesłać , niż gości prawić. 

• Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, szczypka napisał:

dzięki teraz wiem co za cholera często drze ryja za moją chlewnią 

A proszę. Widać ma niezły ubaw z Ciebie🤭🤣😉

Opublikowano

dlaczego ze mnie? a może do moich kur drze ryja dzięcioł jeden 

Opublikowano
34 minuty temu, pedro2 napisał:

Nie będzie lepiej w kwestii pracowników jak się zapowiada... Pińcet plus podnoszą bo karynom i sebkom nie starcza. k**ewskie rozdawnictwo. Nigdy nic dobrego z tego nie wyniknie

A o ile podnoszą? 🤔

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

A o ile podnoszą? 🤔

Jeszcze nie wiadomo dokładnie, w kwietniu miało być 600, potem 700, teraz 800, a może i do tysiąca dojdzie. Na uj pracować...

Na fokusie teraz leci fajny reportaż o kakao. Nasi miłościwie panujący chcą z nas zrobić takich samych murzynów obdartych, brudnych bez środków na szkołę dla dziecka robiących największą robotę za grosze, a śmietanka w willach i luksusowych limuzynach nie ma pieniędzy żeby dać rolnikom więcej. Rodzina zarabia przez 2msc poniżej 1 euro dziennie, a państwo kontroluje pola żeby dzieci nie pracowały tylko poszly do szkoły, która jest płatna 🤦

8mm, coś tam jeszcze dopada chyba. Jarki wczoraj opryskane, ziele już leży. Jutro qq prysnąć na mokro i gitara.

Opublikowano
10 godzin temu, sladan napisał:

"Jak strzeliłem focha na pół forum" powinieneś dodać jeszcze

No co poradzisz , to tylko nie całe 10 osób was jest co mnie wkurwiata , ale całe szczęście że reszta to wporzo ludzie 

Opublikowano
22 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Kurła znowu przekształciło. Plandekę

jakiej gradacji masz zamiar kupować? 

Opublikowano
18 minut temu, pedro2 napisał:

Jeszcze nie wiadomo dokładnie, w kwietniu miało być 600, potem 700, teraz 800, a może i do tysiąca dojdzie. Na uj pracować...

Na fokusie teraz leci fajny reportaż o kakao. Nasi miłościwie panujący chcą z nas zrobić takich samych murzynów obdartych, brudnych bez środków na szkołę dla dziecka robiących największą robotę za grosze, a śmietanka w willach i luksusowych limuzynach nie ma pieniędzy żeby dać rolnikom więcej. Rodzina zarabia przez 2msc poniżej 1 euro dziennie, a państwo kontroluje pola żeby dzieci nie pracowały tylko poszly do szkoły, która jest płatna 🤦

8mm, coś tam jeszcze dopada chyba. Jarki wczoraj opryskane, ziele już leży. Jutro qq prysnąć na mokro i gitara.

Pierwsze slyszę o takich podwyżkach🧐 wybory niedługo czy co🤔

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Fendta zrobiles @pedro2?

Nie, tylko odmę wyczyściłem, trochę lepiej dmucha, ale nie była mocno zawalona. Byl kolega z mechanikiem i stwierdził, że na razie przedmuchów nie ma takich żeby wypchało uszczelniacz... Uszczelniacz wczoraj przyszedł. Muszę się zabrać którego dnia. Bez odjechania kołyską może się da bo koło pasowe jest przykręcone na 6 szpilek do piasty, a piasta przykręcona do wału na ampuł jedną śrubą... Mam blachę 12mm dorobię na 4 szpilki do piasty na dystansie przykręce żeby klucz wszedł, a w środek pręt, nakrętka i może jakoś ściągnę... Ale na wale siedzi na wpuście chyba więc łatwo nie będzie. Na stożku i półksiężycu było by łatwiej, a tak nie wiem czy miejsca wystarczy...

20 minut temu, GRZES1545 napisał:

wybory niedługo czy co🤔

Nowy ład. Pod wybory bo lud wkurwiony to trzeba zamknąć mordy. Po wyborach zabiorą w podatkach

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano

@Agrest

W dniu imienin przyjmij, proszę,

szczerych życzeń pełne kosze

W bankach - sum bajecznych

plonów jak największych

dzieci zdrowych, ślicznych, grzecznych

A urody - wciąż w rozkwicie…

Opublikowano

najlepiej aby plandeka sięgała dolnej burty i była do niej mocowana trochę dłuższa niż te standardowe jak ktoś przewozi ziarno na skupy i trafiają się opady szczeliną pomiędzy burtami potrafi zasiąknąć

• Like 1
Opublikowano

@Agrest a jakie Ty masz imię 🤔 no ale to i życzę  złoże sto lat chłopie , a resztę to sobie kupisz ☺️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v