Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Gdzie dokładniej??? Jeśli oczywiście można zapytać

Do samej Warszawy. 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Obczaj którędy będziesz jechał jak będziesz wiedział to daj znać. Najlepiej Bydgoszc, Toruń, Kutno, Łowicz, Sochaczew,  Warszawa. 

Może tak być. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Kurła kolejny co na matmę nie chodził🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Sorry 45.   :P

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

@6465 byłem u tego gościa co wczoraj gadaliśmy, Braciaka wziąłem ze sobą, zajeżdżamy do niego, gosc wychodzi, a młody "o k**wa, Gienek z Plutycz"🤣

I co zgodziłeś robotę? 

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Sorry 45.   :P

mi coś nie wychodzi. 40 wyliczyłem,🤔

Opublikowano (edytowane)

45, bo te tuziny i mendle to 60 wychodzi, a dodać 1/3 tego co przeżył to 15+45=60.   :)

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

a dodać 1/3 tego co przeżył to 15. 

a no właśnie. a nie odjąć od 60. 👍

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Już pisałem wcześniej. 

Jak jeszcze 1/3 tego co przeżyłem przeżyje, to dwa mendle i dwa i pół tuzina miał będę🤣

Który mendel. Zwyczajowy czy chłopski ?

1 minutę temu, deSilva napisał:

45, bo te tuziny i mendle to 60 wychodzi, a dodać 1/3 tego co przeżył to 15.   :)

15+15+12+12+ 6= 60

Chłopski wychodzi 2 lata więcej.

Nadciąga ulewa.

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

I co zgodziłeś robotę? 

Żadnych konkretów, bo muszę policzyć, ale widać że będzie robione, bo gosc się napalił jak szczerbaty na suchary

12 minut temu, Bananek napisał:

i bez tarczy :D

Jakiej tarczy????

• Like 1
Opublikowano

Obiad zjedzony, gary pomyte, można by się zbierać, może przestanie padać coby deszcz auta nie pobrudził.

Opublikowano

Tam gdzie i wcześniej, już z tydzień jak jestem na forum. Kurna znów się człowiek obeżre, ale teraz to już nie można odmawiać.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Był w kościele zjadł obiad.Bananek ty bierz szpadel i kop

https://www.suwalki24.pl/article/3,suwalszczyzna-posiada-najcenniejsze-zloza-europy

Cena rynkowa tytanu wynosi około 25 tysięcy dolarów za tonę. A według wyliczeń geologów na Suwalszczyźnie leży aż pięćdziesiąt milionów ton tego surowca. Łączna wartość wszystkich złóż znajdujących się na Suwalszczyźnie to około 7 bilionów złotych.

No to trzeba to ruskim oddać, albo jaka amerykańska bazę postawić 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v