Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973

Łogłoszeń nadodawał jak szalony co się nie chwalisz że taki wóz drabiniasty masz na sprzedaż ino on chociaż Polskiej produkcji ? :) Dzwonią trochę za pszenżytem czy owsem ? 

Edytowane przez PawelS
Opublikowano

@Rolnik1973 Rysiek w ogłoszeniu z wozem na którymś zdjęciu widać fajne skrzynki, to na ziemniaki masz? Jakie wymiary ich masz? Może bym sobie kilka podobnych uklecił na wzór Twoich. 

Opublikowano

Błysnąłeś jak kostka w salcesonie😂

28 minut temu, Bananek napisał:

Sam jesteś ocet.

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja ojciec? O niczym nie wiem i nie dam się wrobić 

Opublikowano

OLX, jak wpiszesz miejscowość Ryśka (Rossosz) to znajdziesz bez kłopotu

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

nie jest w normalnej dotychczasowej formie. U nas jest spęd jednej wioski na konkretny dzień w kościele, msza, błogosławieństwo gospodarstw, ludzi, modlitwa za chorych, którzy nie mogli się zjawić i na koniec opierdol za to, że ludzie koperty z kasą przynieśli. (naszemu wiecznie na nic nie trzeba, trzeba mu na siłę wciskać, a najgorsze jest to, że tak gospodaruje, że to faktycznie prawdą. może właśnie temu mu niosą bo nie prosi) i tak kilka dni po kolei inna wioska.

Właśnie dlatego niosą, że nie woła, a zapewne coś w kościele robi. U nas z poprzednim było podobnie, robił, nie wołał, ludzie sami kasę dawali. Szkoda go.

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

@6465 tak to wygląda. Z tym ze ba kołach 10.5 na 15 z nowymi felgami. Opony lyse ale 18 plocienne, nowe łożyska i szpilki założone.

20210112_160119.jpg

@6465

Ło Panie widzę że to nie są tanie rzeczy,  a ja biedny chłop z centrum.  

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

OLX, jak wpiszesz miejscowość Ryśka (Rossosz) to znajdziesz bez kłopotu

Kura jaki burdel u legata 😂😂😂

Screenshot_20210113-180301.png

Opublikowano (edytowane)

Czy ja wiem, widzę na co dzień dużo gorzej u jednego z sąsiadów a to tylko podwórko, cholera wie jak w budynkach ma.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

u legata

ciekawe słowo, szkoda że nie trafnie dodane.

Opublikowano (edytowane)

Się wyprzedaje chopina.... Pis go docisnął 🤣🤣🤣🤣

Chopaki namierzyly naszego lenia.. 😂😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

to wyrób chlebopodobny z piekarni. pół bochenka zjesz i dalej głodny. nie to co swojski.

No tak, dobrze ze choc o smaku chleba...

te, mędrek, to nazwa firmy.

pafnucy napisał:

2 minuty temu, ogarek napisał:

u legata

ciekawe słowo, szkoda że nie trafnie dodane.

Na podlasiu regat to nierób. serio

Opublikowano
jacek1296 napisał:

Właśnie dlatego niosą, że nie woła, a zapewne coś w kościele robi.

oj robi. dużo się dzieje. np elewacja na całym kościele odnowiona przez profesjonalną firmę, ale, że zbywalo kasy to dach zmienił cały. 😉 orynnowanie też. I to nie plastik. schody z granitu mu zakład kamieniarski w gratisie zrobił za to, że jest dobrym człowiekiem. nieźle, co?

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, gregor1284 napisał:

No jak się tylko z jednym zgadzałem, to z całą resztą nie. Tzn z rozdawnictwem i utrzymywaniem plebsu ssie nie zgadzam! A jak kogoś jebniesz na vacie czy na czymś to nawet pione z Tobą zbije 

Ja nie mówię że to jest dobre. Zamiast się cieszyć że jetes tym bystrzejszym to lamentujesz bo ktoś komuś dał 500 zł. Dobry dzień roboty w dobrej pracy czy na dobrze prosperującym "swoim". Dają to trzeba brać. Zrób i Ty tak że będziesz miał dochód mikry na papierku to i tobie będą dawać. Zawsze to 500 więcej do wypłaty.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v