Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

rozdzielacz roz*ebało, traktor zapryskany, opryskiwacz zapryskany, łeb zapryskany, ubrania, siedzenie w traktorze, szyby, wszystko k**wa w mustangu forte za***ane tylko ku*wa nie pole, pole nie opryskane, potem pompa się rozdupczyła i jeszcze jeb*any wjebał z 5 litrów oleju, poszło gdzieś do cieczy, jestem tak wściekły ze chyba go uja na torach postawię niech go lokomotywa j*bnie 😡

Edytowane przez Uziu92
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

rozdzielacz roz*ebało, traktor zapryskany, opryskiwacz zapryskany, łeb zapryskany, ubrania, siedzenie w traktorze, szyby, wszystko k**wa w mustangu forte za***ane tylko ku*wa nie pole, pole nie opryskane, potem pompa się rozdupczyła i jeszcze jeb*any wjebał z 5 litrów oleju, poszło gdzieś do cieczy, jestem tak wściekły ze chyba go uja na torach postawię niech go lokomotywa j*bnie 😡

Miałem tak z termitem 🤔 lance zaraz no polu połamałem 

Opublikowano
18 minut temu, deSilva napisał:

Ja nie mówię nawet o właścicielu który wydzierżawił ziemię, bo to i tak wróci za czynsz do niego, ale są ludzie którzy wydzierżawiają, różne tereny gdzieś po lasach, nie są rolnikami a dopłaty biorą większe niż zwykły rolnik,  bo to ONW, programy wszelakie, grama nawozu nie da, ledwie skosi raz, albo i nie i się śmieje. Ale żeby to ukrócić, trzeba stworzyć definicję rolnika.

UE nie chce żeby wogule Polska coś produkowała.doplaty ugorowe,zalesienia, jakieś ptaszki czy cuda roślinki.tu producentów trzeba gnębic. 😪

24 minuty temu, deSilva napisał:

Ja nie mówię nawet o właścicielu który wydzierżawił ziemię, bo to i tak wróci za czynsz do niego, ale są ludzie którzy wydzierżawiają, różne tereny gdzieś po lasach, nie są rolnikami a dopłaty biorą większe niż zwykły rolnik,  bo to ONW, programy wszelakie, grama nawozu nie da, ledwie skosi raz, albo i nie i się śmieje. Ale żeby to ukrócić, trzeba stworzyć definicję rolnika.

UE nie chce żeby wogule Polska coś produkowała.doplaty ugorowe,zalesienia, jakieś ptaszki czy cuda roślinki.tu producentów trzeba gnębic. 😪

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

niech im się d*py tą czekoladą tak zaczopują aż jebnie jak ten mój rozdzielacz !

Wymień pompę na inną i inny rozdzielacz i będzie brykał 

Ja w swoim planuje wymienić na inną tylko co bo włoska pompa drogo wychodzi

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Uziu, zawieź im i zostaw przed bramą, tylko wcześniej coś kup w zamian. 

Tylko daj zdjęcie na af jak stoi przed bramą 

to jest myśl, zawiozę to i pizgnę pod bramę dziadostwo w cholerę. Szkoda nerwów.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Wymień pompę na inną i inny rozdzielacz i będzie brykał

jak się wkurzę to pojadę zachoda na kołach kupię i się skończy farsa z dziadem.

Opublikowano

Przed sezonem o tym myślałeś, przy twoich hektarach dawno zrobić to powinieneś.

Opublikowano

Czyli dał Ci jeszcze szansę na podjęcie szybkiej decyzji😉

Opublikowano

Ale dzisiaj roboty zrobiłem elegancko. Śliwki wycięte, karpy usunięte nawet taka wielka od wysranki, towar na tunel przywiozłem z wujem, młotki ze 4 obsadziłem i toporek 🤔 paszowoz ukręciłem. Uprzątnięte po tych śliwkach elegancko. Kawę wypije i mogę iść do wyrka 

Opublikowano

@Uziu92To są nie duże pieniądze żeby się tyle denerwować, zawsze z nim masz problemy, więc może warto to odwieść i niech se wezną. 

Wiem że łatwo mi tak mówić i że to jest jakaś strata, ale nieraz tak jest lepiej się pozbyć i zapomnieć 

A najlepiej to do Hollywoodowego to zawieść, niech promują 

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Nasza?

Jak 3 letnia to pewnie chłam jak wszystko. 

Stare pilmetowskie p60 czy zespolone chodziły, ale też jak weszły rzemielśnicze membrany to loteria czy będzie pracować.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale dzisiaj roboty zrobiłem elegancko. Śliwki wycięte, karpy usunięte nawet taka wielka od wysranki, towar na tunel przywiozłem z wujem, młotki ze 4 obsadziłem i toporek 🤔 paszowoz ukręciłem. Uprzątnięte po tych śliwkach elegancko. Kawę wypije i mogę iść do wyrka 

No to się urobiłeś. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jak 3 letnia to pewnie chłam jak wszystko. 

Stare pilmetowskie p60 czy zespolone chodziły, ale też jak weszły rzemielśnicze membrany to loteria czy będzie pracować.

Teraz z 6 będzie miała, ale zgadzam się. Polacy to nawet wódkę zepsują 

Opublikowano (edytowane)

ochłonę i muszę dziada zrobić, aby choć herbicyd dokończyć. Potem się pomyśli.

Stary pilmet co go ojciec w 90 latach kupił 20 lat chodził bez dotykania się i dalej by działał, ale żule pożyczali i baniak połamali, a tak to żyleta był, ciśnienie trzymał, tam nic się nie działo, prócz zatkania czasem dyszy.

Edytowane przez Uziu92
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v