Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

S3 to na lubeke do wroga czasem wismar. Jak gdzie bliżej lot to nawet nie jadę bo mi się nie opłaci  

Opublikowano

Ja tak z doskoku sobie jeżdżę tylko. Jak nie mam co robić A jest robota to się jedzie

Opublikowano

Firma. Swojej tak stricte pod transport w życiu bym nie kupił 

Opublikowano
11 godzin temu, Cebulj napisał:

Toć chyba ja i mam pytanko @krilan06 @jarecki @mirro @Ursus932 jaki ciagnik do 70tys proponujecie na 12 ha taka 110 km myślę Same Renault New holland case magnum 110 Claas Massey ferguson

To żeś trafił jak kulą w płot 🤭 

Ja sam od roku nie wiem co kupić 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Raczej wszędzie pompki, i to nie jedna, bo jedna do lazienek, jedna do podłogówek, kolejna do klasycznych grzejników, jeszcze jedna do solarów :)

Dlaczego do łazienek oddzielne pompki? 🤔

Opublikowano

@Matey co to za ostrzeżenie bez uzasadnienia?

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Żeby ręczniki wysuszyć bez grzania całego domu. + podłoga

21 minut temu, danielursus3p napisał:

Firma. Swojej tak stricte pod transport w życiu bym nie kupił 

Miałeś się coś o rolniku dowiedzieć. Gadaj co wiesz.

Opublikowano

Ale chyba przymrozi. Już tylko +2, a według prognoz miało być +6. 

Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał:

@Matey co to za ostrzeżenie bez uzasadnienia?

Żeby ręczniki wysuszyć bez grzania całego domu. + podłoga

Miałeś się coś o rolniku dowiedzieć. Gadaj co wiesz.

Jeszcze nic. Mam swoje sprawy, dość poważne. 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Dwie sprawy

1) jakiej mocy może być silnik przy dojarce konwiowej? Tabliczki brak. Silnik na siłę, taki nie za duży. Dojarka stara zwykła.

2) Jaka tania wkrętarkę warto kupić? Potrzebuję coś na jedną małą robotę, a później będzie bardzo sporadycznie używana, także nie chciałbym z wiele wydawać. Wszyscy chwalą z tych tanich lidlowe i ryobi. Cos jeszcze warte uwagi?

kwrętarka parkide polecam, co do dojarki to kto ma taką samą i zmierzyć ampery na chodzie 

35 minut temu, GRZES1545 napisał:

bo łazienki całe wypłytkowane to raz, i lepiej mieć w łazience cieplej jak zimniej, 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, igor10246 napisał:

bo łazienki całe wypłytkowane to raz, i lepiej mieć w łazience cieplej jak zimniej, 

To żeby mieć cieplej w lazience potrzebna oddzielna pompka? Pierwsze słyszę. 

LRA + 3⁰ , opadów brak.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
15 minut temu, GRZES1545 napisał:

To żeby mieć cieplej w lazience potrzebna oddzielna pompka? Pierwsze słyszę. 

LRA + 3⁰ , opadów brak.

Ja mam pompkę CO 

Pomkę CWU  pompkę do cyrkulacja CWU i jeszcze będę zakładał pompę kotłową

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v