Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Dalej niż obok, inny powiat gmina i wogole 

Sąsiadka ostatnio mnie tak nakierowała że mógłbym na tym zarobić i inne spojrzenie na świat mam 🤔

Będziesz wycieczki po jednorożcu oprowadzał??? Coś jak Czarnobyl-tour???

zaporożcem po jednorożcu. coś jak boso przez świat...

albo ciężarówką przez stany

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

szczepionek dużo. nie słuchasz TV?

wolę być zaszczepionym niż chorym.

no i dzwoniłem z samego rana.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

myślę że nie.

7 minut temu, stempos1980 napisał:

A to myślisz że po szczepionce nie będziesz chory?

6 minut temu, Bananek napisał:

społeczeństwo mądrzeje..

uważasz mnie za durnia?

warto wiedzieć.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Rozmawiałem z pielęgniarką. Nie więcej jak 30% personelu się zaszczepiło. Daje do myślenia.

We Włoszech dopuścili amantadynę jako bardzo tani i skuteczny lek na koronawirusa.

U nas za dużo wielkie koncerny zainwestowały żeby ot tak dopuścić tanie leki z bożej apteki...

Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

zaporożcem po jednorożcu. coś jak boso przez świat...

albo ciężarówką przez stany

Skąd zaporożca teraz wziąć 🤔 chyba na spocie youngtimer ostroleka kiedyś był jeden, a tak to nie widać 😔 lada 2107 jest z 5km ode mnie pracująca non stop, co ja mówię pracująca ttyrajaca 

Opublikowano
Agrest napisał:

We Włoszech dopuścili amantadynę jako bardzo tani i skuteczny lek na koronawirusa.

to ten specyfik na parkinsona? U nas sąsiedzi przeszli niedawno to jakiś lek przeciw parkinsonowi brali i leciutko poszło

Opublikowano

Apokalipsa (rozdz. 13)
Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi:
miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok.
I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło
i że nikt nie może nic kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia -
imienia Bestii lub liczby jej imienia.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Skąd zaporożca teraz wziąć 🤔 chyba na spocie youngtimer ostroleka kiedyś był jeden, a tak to nie widać 😔 lada 2107 jest z 5km ode mnie pracująca non stop, co ja mówię pracująca ttyrajaca 

Nie wiem czy jeszcze ma ale rodziców sąsiad miał pomarańczowego zaporozca,pamiętam jak go odpalał na korbę pod kościołem. Ładę 2017 jeszcze ostatnio ciotki brat jeździł i był w naprawdę zachowanym stanie. Teść miał taką ładę,białą to cały czas mówi że to był samochód najlepszy. Tylko że w tych czasach co on kupił ludzie juz jeździli samochodami z zachodu typu audi 80 passat b3

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

to ten specyfik na parkinsona? U nas sąsiedzi przeszli niedawno to jakiś lek przeciw parkinsonowi brali i leciutko poszło

Nie zgłębiałem tematu, ale ponoć rewelacja, można już dostać u nas ale musisz internetowo wykupić e poradę i dostać e receptę. Lek ponoć około 20zł

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Nie zgłębiałem tematu, ale ponoć rewelacja, można już dostać u nas ale musisz internetowo wykupić e poradę i dostać e receptę. Lek ponoć około 20zł

szukałem trochę i tak. to ten lek. na parkinsona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v