Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

AMOL , KIEDYŚ siostra żony miał katar powiedziałem jej żęby wąchała amol zalany gorącą wodą  .  teraz jak ma katar to sie ze mnie smieje  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Tej a jak bym chciał gotowego takiego ubitego wieprzka to szło by to załatwić? Bo mało komu chce się latać i to ogarniać 

dało, ale nie u mnie. brak teraz dużych. tzn jeden jest sobie średni, zanim zjem te przeroby to będzie w sam raz. reszta malutkie.

sabuliga napisał:

Najchętniej bym rzucił studia na 3 roku teraz

jak na studiach tez zadajesz tak dużo głupich pytań to jest duża szansa, że to studia zrezygnują z ciebie. 😉

• Like 2
Opublikowano

Rysiek @Rolnik1973 cóż to masz za dziwaczny budynek i tak głęboko "wkopany" w ziemię? Czyżbyś świniom kiedyś wyrzucał prosto na rozrzutnik?

-2, niebo czyste.

Opublikowano

Pytam bo u nas to było rozwiązanie nieznane przy żadnej hodowli, choć teraz robię coś podobnego przy kurczakach bo tylko dościelam a wyrzucam dopiero po wybiciu wszystkich.

Opublikowano

Mi się ten sposób nie podoba ale przy kurczakach jest tak po prostu łatwiej, kurom, królikom to wolę co tydzień wyrzucać niż potem babrać się z tym "dywanem".

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty ekonomista jesteś? Jak byś zalegalizował mln brudnych pieniędzy? 

Lepszy był by z ciebie ksiądz niż z niego ekonomista. 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Po przemyśleniu doszedłem do wniosku że ty jednak się nie nadajesz,  bo nawet krów doić nie umiesz. A co dopiero owieczki. 🤔

Umiem, tylko niekiedy lepiej nic nie umieć i nic nie wiedzieć 🤔 spójrz na @bratrolnika podeszli go sąsiedzi że wszystko umie to co z chłopem się dzieje? 

4 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Eeee owieczki to by doił😁😁😁😁

I to jak 🤣 zaraz obora w miedzi by była 

15 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Dowcipny, myślałem o inny praniu😎

No ja taki figlarz jestem 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v