Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

20 minut temu, Bananek napisał:

z materiał siewny nie składam, ulgę mam inwestycyjną z 2019 chyba. krusu więcej płacę więc to też nie to. jutro zadzwonię i dopytam

Raczej fizycznie ich nie uświadczysz

jak reklamacjia?

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

jak reklamacjia?

Czekam na szybę a ile to się z tym zejdzie to tego nie wiem.

Ogólnie nie uznali reklamacji bo oni nie widzą u siebie błędu tylko poszli mi na rękę że tylko muszę zapłacić 50% ceny nowych drzwi plus przesyłka😡

Opublikowano

To bym nie kupił . Zwrot niekompletnej kabiny i niech się gonią.

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Ogólnie nie uznali reklamacji bo oni nie widzą u siebie błędu tylko poszli mi na rękę że tylko muszę zapłacić 50% ceny nowych drzwi plus przesyłka😡

A w jakim sklepie to brałeś ?

Opublikowano
28 minut temu, stempos1980 napisał:

Ciekawe czy to tylko pojedynczy przypadek niekompletnej kabiny czy rżną klientów w ten sposób i sklep i producent.

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ciekawe czy to tylko pojedynczy przypadek niekompletnej kabiny czy rżną klientów w ten sposób i sklep i producent.

Brana była w Obi.

Sklep przyjął reklamacje i wysłał do producenta a producent dał odmowę więc ja weszłam na stronę producenta i napisałem sam do tych głąbów.

Rozmawiałem z byłym Serwisantem firmy Durasan z Płońska to powiedział że z nimi będzie ciężko coś ugrać bo oni nigdy nie widzą winy ze swojej strony

Opublikowano

U mnie już 11 litrów nakapało. cały dzień równy delikatny deszczyk. niby tylko 3-4°C, a zieleni się wszystko wokoło. łąki ruszyły, drzewa też ładnie rozpuściły listki... idzie kurła lepszemu skoro natura budzi się już do życia. jest i zła wiadomość, sołtys naszej wsi zmarł niecałą godzinę temu 😞

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

no prawie cały dzień udawałem Ryśka

znaczy na germańskiego psioczyłeś? 🤔 czy przez lornetkę patrzyłeś co sąsiad robi?

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

U mnie już 11 litrów nakapało. cały dzień równy delikatny deszczyk. niby tylko 3-4°C, a zieleni się wszystko wokoło. łąki ruszyły, drzewa też ładnie rozpuściły listki... idzie kurła lepszemu skoro natura budzi się już do życia. jest i zła wiadomość, sołtys naszej wsi zmarł niecałą godzinę temu 😞

Ile lat?

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Ile lat?

1956 rocznik. ile by nie miał to szkoda, bo dobry chłop był.

Piotrek1975 napisał:

To tera Bananek będzie Pan Sołtys🙆‍♂️

nie chcę. ma następcę, niech rządzi.

Opublikowano

O 16 kończyliśmy roztrząsać obornik, 60tka na piachu już się grzebał, wyjeżdżam za las, a typ z wioski sieje owies 🙆 siewnik owinięty folią i heja 😂 co te ludzie mają we łbach...

Opublikowano
9 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Panowie  pytanie czy jest możliwość ,że podczas zakładania wtrysków ustawili pod innym kątem niż w pompie?

Jak to? Co znaczy "pod innym kątem"?

Opublikowano
Bananek napisał:

a naszego dzisiaj pochowali 🙄 drugiego takiego oddanego to już nie będzie....

pafnucy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

no prawie cały dzień udawałem Ryśka

znaczy na germańskiego psioczyłeś? 🤔 czy przez lornetkę patrzyłeś co sąsiad robi?

aż do takiego stanu nie umiałbym sie doprowadzić ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v