Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Galan. Bobry dziki wilk niedobry zawsze unikaly ludzi by nie stać się łatwą zdobyczą. Dziś gatunki chronione w biały dzień są przy ruchliwej drodze lub koło  zakładów pracy 

Tylko 200 lat temu nie było drug asfaltowych autostrad były lasy naturalny bieg rzek i zwierzyna żyła a teraz co jest postęp że zaraz na wsi będzie sam beton posesji .

Opublikowano
galan99 napisał:

2 godziny temu, HF86 napisał:

Galan. Bobry dziki wilk niedobry zawsze unikaly ludzi by nie stać się łatwą zdobyczą. Dziś gatunki chronione w biały dzień są przy ruchliwej drodze lub koło  zakładów pracy 

Tylko 200 lat temu nie było drug asfaltowych autostrad były lasy naturalny bieg rzek i zwierzyna żyła a teraz co jest postęp że zaraz na wsi będzie sam beton posesji .

dróg *

• Like 1
Opublikowano

Drug to i 1000 lat temu nie było. Ale kiedyś za wschodnią granicą nie jeden drug mieszkał. Teraz po zmianie systemu to już wróg.🤣

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Sorki zagapiłem się dróg .

na co?

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Stumbrasa pierwszy raz wypiłem na studiach bo kumpel przywiózł,jako tako wchodził. Pozniej u szwagierki na weselu był i już to co zostało to na święta i imprezy teść wyciągał,no ale jeszcze jarzębiak z mojego był to też się kończyło. Pozniej tesc kupował litrową Finlandię na święta ale z niej ciężko było lac. Na chrzciny córki postawiłem amundsena to ta wódka teraz króluje na stole. Święta o suchym pysku spędziłem,dzisiaj trzeba z sąsiadem wypic z 0,7 chociaż dla poprawy humoru. Najgorsze jest gadanie żony że on to kawaler(i chyba tak zostanie) a ja mam rodzinę. Co z tego jak czuje potrzebę wyjść się napić od czasu do czasu😀 odkąd mniej pije to z ludźmi na wsi widzę się tylko na odległość w ciągniku.

Najlepszy alkohol to bimer cytrynówka u ojca. Zawsze wiem że się napije i nie upije

co studiowałeś?

Opublikowano

powiem żę u mie troche tej dziczyzny przybyło przez ostatnie kilka lat , żorawie od 3 lat ; dziki od 3 lat ' łosie od 3 lat kleszcze od kilku lat w ubiegłym roku żmije i te jadowite i zwykłe ; bażąnty , w wczoraj szawagier mówił żę w sąsiedniej gminie ludzie na jesieni widzieli wilki 2 dobrze że chociaż bobry sie wyprowadziły 

Opublikowano

a co do zwierzyny,,, to bociany przyleciały dopiero do mojej miejscowości.

Opublikowano

Tylko jak to wytłumaczyć rodzinom tych których statystyka w popielniku zamknęła?

Opublikowano

a ja będę.

Rysiek, a jak bym fajtnął po tym, to przyjedziesz Jawą na mój pogrzeb?

Opublikowano

Krawczyk był chory na covida. To że wrocil do domu w dobrym stanie,nie znaczy że na niego nie umarł. Kto wie?może miał nagle powikłania,ale tego już nie nie napiszą. Ja jestem pewien że zmarł na covida. 

6 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ale tą szvzepionką z AF🙆‍♂️😁

A moze szczepionka z ASF będą szczepić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v