Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Galan. Bobry dziki wilk niedobry zawsze unikaly ludzi by nie stać się łatwą zdobyczą. Dziś gatunki chronione w biały dzień są przy ruchliwej drodze lub koło  zakładów pracy 

Tylko 200 lat temu nie było drug asfaltowych autostrad były lasy naturalny bieg rzek i zwierzyna żyła a teraz co jest postęp że zaraz na wsi będzie sam beton posesji .

Opublikowano
galan99 napisał:

2 godziny temu, HF86 napisał:

Galan. Bobry dziki wilk niedobry zawsze unikaly ludzi by nie stać się łatwą zdobyczą. Dziś gatunki chronione w biały dzień są przy ruchliwej drodze lub koło  zakładów pracy 

Tylko 200 lat temu nie było drug asfaltowych autostrad były lasy naturalny bieg rzek i zwierzyna żyła a teraz co jest postęp że zaraz na wsi będzie sam beton posesji .

dróg *

• Like 1
Opublikowano

Drug to i 1000 lat temu nie było. Ale kiedyś za wschodnią granicą nie jeden drug mieszkał. Teraz po zmianie systemu to już wróg.🤣

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Sorki zagapiłem się dróg .

na co?

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Stumbrasa pierwszy raz wypiłem na studiach bo kumpel przywiózł,jako tako wchodził. Pozniej u szwagierki na weselu był i już to co zostało to na święta i imprezy teść wyciągał,no ale jeszcze jarzębiak z mojego był to też się kończyło. Pozniej tesc kupował litrową Finlandię na święta ale z niej ciężko było lac. Na chrzciny córki postawiłem amundsena to ta wódka teraz króluje na stole. Święta o suchym pysku spędziłem,dzisiaj trzeba z sąsiadem wypic z 0,7 chociaż dla poprawy humoru. Najgorsze jest gadanie żony że on to kawaler(i chyba tak zostanie) a ja mam rodzinę. Co z tego jak czuje potrzebę wyjść się napić od czasu do czasu😀 odkąd mniej pije to z ludźmi na wsi widzę się tylko na odległość w ciągniku.

Najlepszy alkohol to bimer cytrynówka u ojca. Zawsze wiem że się napije i nie upije

co studiowałeś?

Opublikowano

powiem żę u mie troche tej dziczyzny przybyło przez ostatnie kilka lat , żorawie od 3 lat ; dziki od 3 lat ' łosie od 3 lat kleszcze od kilku lat w ubiegłym roku żmije i te jadowite i zwykłe ; bażąnty , w wczoraj szawagier mówił żę w sąsiedniej gminie ludzie na jesieni widzieli wilki 2 dobrze że chociaż bobry sie wyprowadziły 

Opublikowano

a co do zwierzyny,,, to bociany przyleciały dopiero do mojej miejscowości.

Opublikowano

Tylko jak to wytłumaczyć rodzinom tych których statystyka w popielniku zamknęła?

Opublikowano

a ja będę.

Rysiek, a jak bym fajtnął po tym, to przyjedziesz Jawą na mój pogrzeb?

Opublikowano

Krawczyk był chory na covida. To że wrocil do domu w dobrym stanie,nie znaczy że na niego nie umarł. Kto wie?może miał nagle powikłania,ale tego już nie nie napiszą. Ja jestem pewien że zmarł na covida. 

6 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ale tą szvzepionką z AF🙆‍♂️😁

A moze szczepionka z ASF będą szczepić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v